Арсенал - Рома (превю)

18:07
Арсенал - Рома  (превю)
За "артилеристите" Шампионската лига остана единственото място, където могат да докажат, че са голям европейски отбор. Представянето във вътрешния шампионат може да бъде окачествено като трагично. Да, не мисля, че думата е прекалено силна след като не можеш да вкараш гол на отбори като Съндърланд и Уест Хям в много важни моменти от сезона, а и губиш от новаци като Хъл Сити и Сток Сити. Отборът стана жертва на множество контузии, които повлияха пагубно на качеството на играта.

Най-важната фигура, която липсва на Арсенал, е Франсеск Фабрегас и точно заради това, тимът изпитва затруднение при отбелязването на голове. Причината, според мен, е много проста и все още се учудвам защо Венгер не реагира през януари. Причината, че тимът не вкарва голове се дължи на играта на вътрешните халфове. Може да ви звучи малко странно, но тези които следят изявите на "топчиите" може и да се съгласят. Като централна двойка халфове в момента действат Денилсон и Александър Сонг. Така и ще е срещу Рома, поради липсата на друга качествена алтернатива. Нито един от тези двама играчи не може да подава топката точно, извеждащо, с едно докосване, както прави Фабрегас. Това е и причината в много от срещите, които се закучат, Самир Насри да минава в центъра и да заменя един от двамата дефанзивни полузащитници. При подобна двойка във вторник вечерта Симоне Перота и Даниеле Де Роси няма да изпитат никаква трудност да надиграят двамата младоци. В защитата промени няма да има: Мануел Алмуния в рамката, Бакари Саня, Коло Туре, Уилям Галас, Гаел Клиши. Нападението ще е Робин ван Перси и Никлас Бендтнер, друга алтернатива няма. Малко е вероятно Венгер да излезе с един единствен нападател. На единия фланг ще е Самир Насри, но за другия е трудно да се предвиди кой ще стартира след като на  Андрей Аршавин не му бе позволено да играе за Арсенал в турнира. Щом руснакът няма право да започне, ще се заложи на Емануел Ебуе или Карлос Вела. Тио Уолкът, Емануел Адебайор, Франсеск Фабрегас, Томаш Росицки и Едуардо Да Силва пропускат срещата.

Отборът на Рома пристигна в Лондон с група от 22-а играчи. Тимът води борба за Шампионска лига като основни конкуренти на Ботуша са съставите на Фиорентина и изненадата Дженоа. Проблеми липсват, като треньорът Лучано Спалети няма да може да разчита единствено на Марко Касети и Жереми Менез. Съставът на Рома също изглежда доста предвидим. На вратата ще е Дони, а пред него ще действат Сисиньо, Филип Мексес, Жуан, Джон Арне Рийзе. Норвежецът има известни проблеми с контузия и не се знае дали ще може да започне срещата. На негово място може да се заложи на Макс Тонето. Като двойката вътрешни халфове най-вероятно ще започнат Симоне Перота и Даниелe Де Роси, като там има алтернатива с Матео Бриги и Давид Пизаро. При игра с две крила ще започнат и Родриго Тадей и Марко Мота. Въпросителни в нападение на "римските вълци" като някой измежду Мирко Вучинич, Франческо Тоти и Жулио Баптища ще трябва да седне на пейката.

Двата тима се срещнаха в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2002/2003 и "артилеристите" излязоха победители от двата мача. Срещата в Рим бе спечелена с 3:1 след брилянтен хеттрик на Тиери Анри, а мачът в Лондон завърши при 1:1 след голове на Патрик Виера за домакините и Антонио Касано за гостите.

Предстои голямо надлъгване между двата отбора. Без съмнение победителят ще се реши в Рим, което дава предимство на Рома. Не съм убеден, че Арсенал може да вземе лесно този мач, въпреки че е на "Емирейт Стейдиъм". Все пак очаквам силна игра от лондончани и "едно на мъка".

Главен съдия: Клаус Бо Ларсен (Дания)
Асистенти: Хенрик Сондербу и Андреас Норестранд (Дания)

Очаквайте подробности около отборите!!!

19:28 часа: Абу Диаби, от състава на Арсенал, е преминал фитнес-тест и ще бъде включен в групата на лондончани за срещата с Рома.
19:54 часа: Андрей Аршавин отпадна от групата на лондончани след като получи отказ да вземе участие в турнира от централата на УЕФА.
.............................................
10:21 часа: Робин Ван Перси и Дениеле Де Роси ще пропуснат реванша при получаване на картон тази вечер.
10:23 часа: Капитанът на Рома Франческо Тоти, е под съмнение за мача с Арсенал тази вечер заради получена контузия. "Принцът на Рим" има проблем с адукторите и участието му в мача е под сериозна въпросителна след като напуснал по-рано вчерашната тренировка на тима.
11:09 часа: Травма в лагера на Рома е получил и Сисиньо. Неговото участие в срещата също не е сигурно като лекарите на тима ще решават в последния момент дали двамата с Тоти ще играят.
12:13 часа : Бившият играч на Арсенал Жулио Баптища определи Рома за фаворит в сблъсъка с Арсенал.
12:49 часа: Според последна информация от лагера на Рома Франческо Тоти ще излезе в стартовите 11 на италианците, но бразилският бек Сисиньо отпада от срещата. Централния защитник Жуан също не е преодолял болките и не се е явил на днешното занимание. По този начин в центъра на дефанса ще действат Филип Мексес и един измежду Симоне Лориа и Сюлейман Диамутен.
15:03 часа : Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че ще започне с двама нападатели срещата въпреки проблемите в тима. "Може и да не са разположени в схема 4-4-2, но ще пусна двама нападатели", заяви френският специалист. 
15:27 часа : Звездата на Арсенал Франсеск Фабрегас, който е контузен, е изявил желание да играе в срещата срещу Рома и да бъде включен в групата от Арсен Венгер защото се чувствал добре. Мениджърът категорично отхвърлил тази възможност като заявил, че единствено лекарите могат да кажат кога ще влезе в игра Сеск. Очаква се капитана на Арсенал да се завърне на терена до 2-3 седмици.
                               
\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

useraAfc
24.02.2009 20:57

Виждам мача Х ,но в Рим Арсенал ще вземе своето

hardtofind
24.02.2009 20:22

MMM66 ще си говорим след мача
ако малко разбираш от футбол и си гледал последните няколко сезона в шампионската лигаще разбереш че рома са по-изстрадалия отбор и са се научили да взимат своето по трудния начин.държа на прогнозата си че рома ще обезсмислят реванша още довечера

MMM66
24.02.2009 16:49

hardtofind имаш развинтена фантазия *lol*

chicken
24.02.2009 15:44

Гледам и не вярвам на УШИТЕ си. Разликата в класите между първенствата на Италия и Англия е чувствителна и това ще си пролечи във всички мачове, включително и в този. Как ще се измъкнат Арсенал не съм сигурен защото помним миналата година и мача с Милан, който се реши на италянска земя. Арсенал ще преодолеят Рома дори с полвин отбор, какъвто са в момента. Прогноза за днес 1, резултат 2:0.

hardtofind
24.02.2009 14:47

добър турнирен резултат за рома.топчиите са в слаба форма и въпреки че играят на емирейтс най-вероятно ще загубят шансове още в първия двубой.този млад отбор на арсенал няма никакъв опит в европа,ще прегорят и римските вълци ще ги накажат,още повече че в състава на артилеристите има няколко доста рискови играчи като диаби и ебуе които в всеки един момент могат да си изкарат червен картон.рома имат повече класа и опит и ще го докажат довечера,като обезмислят реванша! 1-2;1-3 за рома

markata1988
24.02.2009 13:43

Според мен Рома нямамт силите, хъса и опита, който имат арсенал. Но ще се борят и може и мача да бъде Х

rusev11
24.02.2009 13:12

Korsakoff Колкото и да им се иска на феновете на Рома да стигнат до финала това няма да стане.С цялото си уважение към тях,но отстъпват по класа на поне 6 7 отбора които са останали в турнира.За тях отстраняване на Арсенал ще е максимум на възможностите и то благодарение на многото контузени основни единици в тима от Лондон.

kataluneca10
24.02.2009 12:19

рома тва е един мн симпати4ен и оби4ан от мен тим но мисля 4е силите им няма да стигнат за не6то пове4е о равенство а в италия принца 6те докайе 4е е игра4 от световна класа

idol_bg
24.02.2009 02:07

Два отбора които са ми много симпатични,но в момента и двата не са в най-добрата си форма.Особенно Арсенал.Рома са един от най техничните италиянски отбори...да не кажа и най техничния,но без Тоти са половин отбор.Със или без Тоти.....твърдя че за момента халфовата линия на Рома е доста по солидна от тази на Арсенал,най- малкото по опитна.А в такива мачове халфовете решават нещата......така че аз очаквам 2 много завързани мача,но с много малко предимство на жабарите.Няма да се учудя ако на Емирейтс нещата се решат и със дузпи.

spir0
23.02.2009 22:37

Аз лично ще съм доста доволен от 1-0 да не забравяме че на реванша Рома ще се изправи срещу един друг Арсенал и ще им бъде доста по трудно *devil* GO GO GUNNERS

drummer
23.02.2009 21:28

Всичко казано до тук е така. Аз мисля, че Арсенал трябва да изиграе много предпазливо този мач, с мисълта да не допусне гол в своята врата.От друга страна имам притеснения, да не лъснат някои от проблемите в защитата точно сега. Може би реализирането на "чист" гол, ще означава класиране за Арсенал...?

Sten4
23.02.2009 21:27

Ей какво измислих - сега ареснал като спечелят ШЛ няма да им е необходимо да влязат в топ4 във висшат лига *smile* *joking*

cskara_75
23.02.2009 19:57

аз съм напълно съгласен с това дето каза за халфовете на арсенал и бих предложил друга алтернатива. В едното крило да е НАСРИ до него да е ДЕНИЛСОН до него РАМЗИ до него ЕБУЕ ( или аршавин ако играе) . Мисля че може да направят нещо повече с този състав.Видяхме как играе Рамзи в шл срещу фенерите така че тои ще е добър заместник на фабрегас *stop* GO GO GUNNERS

bianconero27
23.02.2009 19:42

Рома може да се борят за място в ШЛ в момента, но са във отлична форма и задното им класиране се дължи единствено на отвратителния старт.
Инфото за контузии в отбора на Рома обаче е доста сбъркано.
С проблеми са Касети, Менез, Акуилани, Панучи, Тонето, Жуан, Сисиньо и Вучинич, който имаше настинка.
Не ми е ясно защо Перота е пратен в центъра..двойката вътрешни халфове най-вероятно ще е Де Роси и доста добре представящия се този сезон Бриги. Пред тях Пизаро, Тадей и Баптища, а на върха на атаката Тоти.
В защита, както е казано, отляво ще е Рийзе, в центъра сигурен е Мексес. Ако успея да вдигнат Жуан той ще си заеме позицията до французина, в противен случай ще трябва да се разчита или на разочаровнието Лориа, или на взетия под наем миналия весец Сюлейман Диамутен, като по-вероятно е именно младока дошъл от Лече да започне.

cheser
23.02.2009 19:41

няма нали зенит играеше в шл все пак

brisi
23.02.2009 19:38

Мисля,че няма да рита руснака,но не съм сигурен.Много добро превю.БРАВО!!!Колкото и оптимистично да звучи артилерията утре трябва да си подсигури реванша в Рим с повече от 1-2 гола.Дано де........ *wink*

magik1
23.02.2009 19:17

А аршавин май няма да играе .Нали играеше в УЕФА.
Някой да каже какво ще ства дали ще играе или не *wonder*

joker91
23.02.2009 18:09

Точно както горе е коментирано ,проблемът на Арсенал е в Денилсон и Алекс Сонг *sad* Венгер трябваше да опита през трансферния прозорец да вземе някой опитен халф *sick*

MB_KrisS
23.02.2009 18:07

Два тима, които имат доста проблеми в първенствата си. Вместо да се борят за титлите, те се мъчат да се класират в зона ШЛ. Рома започна лошо сезона, но в момента е в доста добра форма и мисля, че ще преодолеят Арсенал, който е пълен с контузени състезатели. Италиянците знаят как да измъкнат това, което им трябва.