Прогнозите на Ники Веселинов - 26-и кръг

20:15
Прогнозите на Ники Веселинов - 26-и кръг
Борбата във Висшата лига на Англия се подновява след направената пауза за ФА Къп през миналия уикенд. В сряда вечерта, Юнайтед увеличи преднината си на върха на 5 точки пред Ливърпул след като победи Фулъм в отложен мач с класическото 3:0 на "Олд Трафорд". На дневен ред е 26-и кръг на Острова, който стартира ударно със срещата Астън Вила - Челси. Битките за оставане в елита ще са основната тема на кръга, като в борбата са замесени цели 11 тима.

21 февруари, Събота

14:45 часа: Астън Вила - Челси - 2

Двубоят може да се окачестви като дербито на 26-и кръг. Това ще е трети мач, в рамките на шест дни, за домакините след поражението от Евертън за ФА Къп и равенството с ЦСКА през седмицата в Купата на УЕФА. Мартин О\'Нийл няма да разчита на Мартин Лаурсен, а в последния момент ще решава за Джеймс Милнър и Емил Хески, който почиваха срещу московчани заради контузии. В Челси, изглежда че нещата ще потръгнат с идването на Хидинк. Почти целия състав на "сините" изчетка новия мениджър в медиите през седмицата и настроението на "Стамфорд Бридж" се завърна. Есиен е близо до включване в игра, а Дрогба за първи път от доста време насам заяви, че иска да остане в Лондон. Победа за лондончани при дебюта на Хидинк, "хиксът" е за подсигуряване.

17:00 часа: Арсенал - Съндърланд - 1

На "топчиите" явно не им върви този сезон. Няма и как да се получи след като всяка седмица някой влиза в лазарета. Битката за ФА продължава след добрия мач срещу Кардиф и разгромното 4:0 на "Емирейтс Стейдиъм". Лошото е, че Едуардо пак се контузи, за две седмици, и се присъедини към Адебайор, Уолкът, Росицки и Фабрегас, а шансът на Диаби за участие е минимален. Погледнато под друг ъгъл, това ми изглежда най-скъпия лазарет в света. Дългоочакван дебют за Андрей Аршавин с екипа на лондончани. "Черните котки" са вече 5 срещи без поражение, а Кенуай Джонс намери желаната форма. Логично "едно" в срещата, за търсачите на силни усещания може и "Х".

17:00 часа: Мидълзбро - Уигън - 2 1

На Боро предстоят два домакински мача, съответно срещу Уигън и Ливърпул, които до голяма степен ще са решаващи за съдбата както на тима, така и на Гарет Саутгейт. Отборът е отбелязал едва два гола за последните осем срещи във Висшата лига и определено не се вижда изход от тази ситуация. Алфонсо Алвеш пропуска невероятни положения, но си остава най-голямата заплаха за защитата на Уигън. Гостите се разделиха с доста основни фигури като Паласиос (Тотнъм) и Хески (Астън Вила), но все пак успяха да задържат Амр Заки и Антонио Валенсия. Троен мач, не е за игране.

17:00 часа: Болтън - Уест Хям -

Домакинските срещи за Болтън изглеждат задължителни с оглед актива на тима и борбата за оцеляване. Тимът не е играл официален мач близо половин месец след като загуби от Евертън на "Гудисън Парк" с класическото 3:0. Мобилизацията при "свинските крачета" е пълна, защото ако се спечелят двата предстоящи домакински мача, те почти сигурно ще останат част от елита и през следващия сезон. Дзола идва на "Рийбок Стейдиъм" без основния си нападател Карлтън Коул, който ще е извън сметките за около две седмици. Централните защитници на "чуковете" Метю Ъпсън и Джеймс Колинс са засипвани от похвали през последните седмици, заради стабилната си игра в дефанса.

17:00 часа: Сток Сити - Портсмут -

Сблъсък между отбори въвлечени в борбата за оцеляване. Огромна загуба за домакините е липсата на Рикардо Фулър, който може да пропусне сезона заради болки в рамото. Джеймс Бийти изглежда достоен заместник, а и донесе трите точки срещу Ман Сити в последното домакинство. Гостите продължават да са без официално назначен мениджър след изгонването на Тони Адамс, въпреки многобройните спекулации около Авраам Грант и Свен Йоран Ериксон. Победата на Помпи в отложената среща срещу Сити даде глътка въздух, но пътят към спасението ще е доста труден.

19:30 часа: Манчестър Юнайтед - Блекбърн - 1

Формата на Юнайтед е забележителна. Ван Дер Саар подобрява рекорда за "суха мрежа" с всяка изминала минута като вече удари кота 1302 минути. Рууни е здрав и се завърна с гол през седмицата срещу Фулъм при победата с 3:0. Въпреки предстоящия сблъсък с Интер в Шампионска лига, забравете за изненада в този мач, сигурно "едно".

22 Февруари, Неделя

15:30 часа: Фулъм - Уест Бромич - 1

Домакините са на 10 точки от условната граница за спасение (40 точки) и победа в тази среща почти сигурно ще ги остави в елита. Продажбата на Джими Булард в Хъл Сити се оказа правилно решения след като травмата на плеймейкъра се усложни и той ще пропусне оставащите мачове до края на сезона. Загубата от Нюкасъл в последния шампионатен мач засили Бром към Чемпиъншип, а Фулъм ще им подпечата визите.

► 17:00 часа: Ливърпул - Манчестър Сити - 1

Най-коментираното нещо в състава на мърсисайдци е състоянието на Стивън Джерард. Играчът започна тренировки, но познавайки манталитета на Бенитес, едва ли ще го видим в игра срещу Ман Сити. Шаби Алонсо е наказан за натрупани картони, но и без него "червените" са марка, и имат потенциала да бият. Проектът за "звезден Сити" май се отложи за другия сезон. Тимът редовно изяжда по някой шамар при гостуванията си, а едва ли "Анфийлд" е най-подходящото мястото за печелене на точки. Божинов е напълно възстановен и може да се завърне в игра, ако Марк Хюз реши да го включи.

► 18:00 часа: Нюкасъл - Евертън - 2 Х

От както Джо Киниър е в болница "свраките" не са губили мач, а за тяхно "съжаление" мениджърът ще бъде изписан точно преди срещата с Евертън и по всяка вероятност ще е на "Сейт Джеймсис Парк". Гостите се представят страхотно през сезона въпреки множеството контузии на нападатели и имат реален шанс за Европа. Зона Шампионска лига изглежда малко далеч (9 точки от Челси), но финалът за ФА Къп е напълно постижима цел. Труден за прогнозиране мач, предимство за "кармелите".

23 Февруари, Понеделник

► 22:00 часа: Хъл Сити - Тотнъм - 2

Хъл Сити отпусна газта от педала и логично се свлече в класирането. Девет мача без победа пратиха тима в долната половина на таблицата с реална опасност от отпадане. Рекордната покупка Джими Булард се контузи и пропуска мачовете до края на сезона, като е много вероятно да се подложи и на операция на коляното. Ефектът "Хари Реднап" май отмина за шпорите и те продължават с посредствените игри. Слаб мач срещу Арсенал, въпреки намаления състав на "топчиите" и разочароващ резултат през седмицата в Донецк за Купата на УЕФА (загуба 0:2). Джърмейн Дефоу е контузен и пропуска срещата. Няма да е лошо някой измежду Роби Кийн, Роман Павлюченко, Дарън Бент, Джовани дос Сантос или Фрейзър Кембъл да се сетят, че трябва да бележат голове, защото опасната зона е само на две точки.

Успех!

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cesekarchetooo
21.02.2009 10:13

21 февруари, Събота

► 14:45 часа: Астън Вила - Челси - 2

► 17:00 часа: Арсенал - Съндърланд - 1, над 2.5

► 17:00 часа: Мидълзбро - Уигън - Х

► 17:00 часа: Болтън - Уест Хям - Х2

► 17:00 часа: Сток Сити - Портсмут - 1Х, под 2.5

► 19:30 часа: Манчестър Юнайтед - Блекбърн - 1, над 2.5

22 Февруари, Неделя

► 15:30 часа: Фулъм - Уест Бромич - 1

► 17:00 часа: Ливърпул - Манчестър Сити - 1, под 2.5

► 18:00 часа: Нюкасъл - Евертън - 2

23 Февруари, Понеделник

► 22:00 часа: Хъл Сити - Тотнъм - Х2, под 2.5

Хайде да видим! Успех! *wink*

the_lion_66
21.02.2009 10:00

Нищо тройно не виждам в мача на Боро колеги.
Вкарали са два гола в осем мача, но сега ще вкарат три за 90 мин.
Твърдо 1 е срещата. Успех!

leketoo
21.02.2009 03:27

Браво Ники!!! Смело играя за Челси и Фулъм, съгласен съм с теб! Ливърпул също мисля, че го вземат мача *stop* Успех на всички!!!

stoqn_maradona
20.02.2009 23:16

мн си прав за Челси...макар че аз мисля че е ТВЪРДА 2ка ... за оптимистите със 1ците най-добре го пропуснете тоя мач да спестите някой лев... *wink*

sex_pitbull
20.02.2009 23:08

ехо Ники Веселинов ако познаеш всичките мачове ще почерпя една бира, а ако не Ти черпиш *beer*

tobito
20.02.2009 20:55

► 14:45 часа: Астън Вила - Челси - 2

► 17:00 часа: Арсенал - Съндърланд - 1

► 17:00 часа: Мидълзбро - Уигън - 2 1

► 17:00 часа: Болтън - Уест Хям - 1Х

► 17:00 часа: Сток Сити - Портсмут - 1Х

► 19:30 часа: Манчестър Юнайтед - Блекбърн - 1

22 Февруари, Неделя

► 15:30 часа: Фулъм - Уест Бромич - 1

► 17:00 часа: Ливърпул - Манчестър Сити - 1

► 18:00 часа: Нюкасъл - Евертън - 2 Х

23 Февруари, Понеделник

► 22:00 часа: Хъл Сити - Тотнъм - 2

Успех!





svetlio_96
20.02.2009 20:34

Сток Сити - Портсмут мача е 1-0 за Сток Сити

svetlio_96
20.02.2009 20:33

aston villa-chelsea 2 не съм съгласен астон вила са в добра форма а челси не се представя добре този сезон такаче според мене мача х или 1

PAFICH
20.02.2009 20:26

Фулъм - 1 и Тотнъм - 2 ми се струва разумно *stop*