Агуеро иска да стане клубна легенда като Марадона

14:34
Агуеро иска да стане клубна легенда като Марадона
Мечтата на Серхио Агуеро е да се превърне в легенда на Манчестър Сити, подобно на Диего Марадона в Наполи.

Агуеро сподели, че сънародникът му е източник на вдъхновение и той иска да стане не по-малко знакова фигура на "Етихад Стейдиъм".

Привлеченият от Атлетико Мадрид за 38 млн. паунда нападател реализира 6 гола в първите 4 кръга от Премиършип, като в събота срещу Уигън наниза първия си хеттрик на Острова. С Марадона в състава си Наполи записа най-значимия период в своята история и в края на 80-те и началото на 90-те години стана два пъти шампион на Италия, също спечели Купата на Италия и Купата на УЕФА.

"Надявам се, че ще помогна на Манчестър Сити да постигне същите успехи, както Наполи по времето на Диего. Дойдох тук, за да помогна на отбора да израсне и ще бъде идеално, ако направим това още този сезон. Ще се опитаме да ставаме все по-добри и се надявам да играя голяма роля в това", заяви Агуеро, цитиран от "Мирър".

По ирония на съдбата, в сряда именно Наполи ще бъде първия съперник на Сити в груповия етап на Шампионската лига и Агуеро не скрива разочарованието си от това, че Марадона, който сега е треньор в Близкия Изток, няма да може да присъства на мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mario93
12.09.2011 16:16

Той меси да стигне,после да мисли за марадона