10-те най

11:27
10-те най
През седмицата Ви представихме 10-те разочарования в Английската висша лига през настоящия сезон. Сега е време да обърнем внимание и на 10-те най-добри сделки на Острова.

Класацията бе изключително трудна и извън нея останаха футболисти, които по един или друг начин са се представили много добре в отборите си като Ласана Диара, Мауро Зарате, Елано  и двойката от Арсенал - Едуардо да Силва и Бакари Саня. Сами преценете дали намерихме място за вашата звезда в своеобразната класация на Winner.Gg и "The Sun"

Номер 10 : Уилсън Паласиос
Когато Стив Брус закупи дефанзивния полузащитник от Бирмингам, едва ли е очаквал толкова добро представяне от него. Хондураският дефанзивен халф пристигна за 1 милион на "Джей Джей Би Стейдиъм" и определено оправда дадените за него пари. Не случайно в пресата излезе информация, че Ман Ю. се интересуват от неговите услуги.

Номер 9 : Джермейн Дефоу
Феновете на Тотнъм бяха меко казано обезпокоени, след като талантливият англичанин напусна клуба в посока "Фратън Парк" за 7.5 милиона, а на негово място бе привлечен Дарън Бент за колосалните 17 милиона. Отбелязъл още в дебюта си за Помпи, представянето на Дефо може да го отнесем като едно от най-добрите.

Номер 8 : Якубу Айегбени
Всички бяха изненадани, когато Евертън заплати 11.25 милиона за нигерийския нападател, но с течение на времето се убедиха, че постъпката на Дейвид Мойс е била правилна. Определено тъмнокожият нападател може да изведе Евертън до по-горно стъпало в тяхното развитие като клуб.

Номер 7 : Андерсон
През лятото Юнайтед заплати 30 милиона за услугите на Андерсон и Нани, които дойдоха с репутацията на едни от най-прогресиращите млади футболисти в световен мащаб. Вътрешният полузащитник впечатли още в дебюта си, а в негово лице сър Алекс Фъргюсън вижда достоен заместник на Пол Скоулс.

Номер 6 : Сали Мунтари
Хари Реднап спокойно може да се наслаждава на лятната си покупка в лицето на дефанзивния полузащитник. Заплатените 7 милиона за ганайският национал и авторитетното му представяне във всички срещи, по всяка вероятност ще изведе отбора до евро участие. Нека не забравяме, че Хари измъкна халфа въпреки офертите от Ливърпул и Арсенал.

Номер 5 : Мартин Петров
Българският национал определено е един от най-добрите в състава на Свен Горан Ериксон през отминалия сезон. Закупеният за 4,7 милиона от Атлетико Мадрид играч, бързо се адаптира към английският стил на игра и благодарение на своята скорост и проницателен пас се превърна в един от основните играчи на "гражданите".

Номер 4 : Мартин Шкъртел
Защитникът на Ливърпул не започна по най-добрия начин кариерата си при мърсисайдци, но с течение на времето доказа, че е един от най-перспективните млади централни защитници. Пристигналият за 7 милиона от Зенит централен защитник запълни празнината оставена от контузията на Даниел Aгер и даде сериозна заявка за титулярно място следващият сезон.

Номер 3 : Карлос Тевес
Въпреки че Кристияно Роналдо е голямата звезда на Ман Ю., не трябва да подминаваме и прогреса, който намираме в Карлос Тевес. Аржентинският нападател отбеляза изключително важни голове в доста решителни мачове за Юнайтед и в тандем с Уейн Рууни разкри пълния си потенциал.

Номер 2 : Роке Санта Круз
Нападателят на Блякбърн несъмнено е сделката на сезона в Англия. Закупеният за едва 3.5 милиона парагвайски нападател се разписа 23 пъти за Роувърс през настоящия сезон. Марк Хюз трябва да бъде горд с подобен трансфер, донесъл и добрия сезон на Блякбърн.

Номер 1: Фернандо Торес
Когато един мениджър заплаща 26 милиона за нападател, той очаква от него изключително представяне. Дошлият от Атлетико Мадрид Фернандо Торес направи феноменален дебютен сезон и в комбинация със Стивън Джерард бе най-добре представящият се играч на Острова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dakata_1914
11.05.2008 16:21

Безспорно Бакари Саня липсва в тази класация. Французинът направи невероятен първи сезон на "Острова" и това не остана незабелязано и от селекционера на Франция Раймон Доменек. Саня отбеляза и важен гол в лондонското дерби с Челси, но в последствие се контузи и пропусна остатъка от сезона. Може би затова не е влезнал в топ 10

stankata34
11.05.2008 13:36

phenix
Пуснато на
11.05.2008, 1354 ееее тази класация ме разочарова къде е БЕРБАТОВ
Ти не четеш ли че само за 2007-2008 година са тия иначе как щяха да пропуснат К.Роналдо

phenix
11.05.2008 13:06

ееее тази класация ме разочарова къде е БЕРБАТОВ