Кой е най-добрият играч на Барса за сезона?

21:55
Кой е най-добрият играч на Барса за сезона?
Измина още един сезон без спечелен трофей за каталунците и такъв, който биха предпочели да забравят. Въпреки това, имаше и няколко проблясъка. Един от тях бе изпъкването на Боян Къркич, а друг смазващата победа с 6:0 над Валенсия. Тъй като индивидуалните постижения бяха рядкост на терена, би било голямо предизвикателство да се определи най-добрия им играч.

Андрес Иниеста

Може би за Барса в бъдещ план най-надеждният човек е Иниеста, който в момента играе своя 4-ти сезон в стартовия отбор. Сега е трудно да го видим оставен на скамейката и с оставащите 6 години от договора му той е тук за дълго време.

Това са добри новини за клуба, тъй като Иниеста бързо се изяви като природно надарен халф. Докато това не бе най-добрият сезон на Барса в центъра на терена, роденото в Албасете момче изпъкваше с всяка роля, в която бе поставен. На няколко пъти, главно около Нова Година, той също така имаше и голямо влияние върху отбора.

Това е доста голямо натоварване за момче едва на 23 години, но Иниеста, който изглежда е тих човек, се справя с това без трудности или драматизъм. Със сигурност това ще продължи и занапред.

Лионел Меси

Младият аржентинец формира само една четвърт от фантастичната четворка, базирайки се на неговите физически качества - по-малко от гледна точка на височината, но за сезон, в който Роналдиньо бе главно анонимен, а Тиери Анри се бореше с контузии (измъчваше), той е много повече от това.

Докато собствената му кампания бе съпътствана от контузии по време на втория полусезон, той запази невероятно позитивно влияние, не по-малко, от когато му бе даван шанс за действие. Вярно, той реагира лошо на анти-футбола от страна на противниковите играчи и може да остане изолиран от играта, заради подобни действия. В следващ магически момент обаче може да го видим да вкарва невероятен гол или да асистира. Фактът, че той успя да вкара 6 гола за Барса в злочестата и кампания в Шампионската Лига, междувременно, също говори сам за себе си.

Яя ТУРЕ

Определено котд\'ивоареца може да се смята за най-успешно приспособилия се към испанската Примера футболист. Още с идването си Туре се наложи в титулярния състав на Барселона, измествайки Едмилсон при това на невралгичен за каталунците в последните години пост.  Ерик Абидал и дори Габриел Милито бяха обвинени за неспособността им да да достигнат класата необходима за Барса, въпреки че бяха привлечени от  престижни клубове - Лион и Сарагоса, но Туре, който дойде от Монако, нямаше такива проблеми. Той се вписа със завидно спокойствие и за треньора на Барселона остава да реши дали през следващия сезон ще играе с един или двама дефанзивни халфа.

Карлес Пуьол

Защитата на Барселона не спря да бъде критикувана тази година, но ако някой погледне фактите, задната линия не е толкова зле, колкото се описва. Всъщност каталунците допуснаха едва 33 гола дотук в Лигата - по-малко от който и да е друг отбор с изключение на на шампиона Реал Мадрид. Въпреки че Пуьол допусна няколко груби грешки, като цяло бе със стабилно присъствие в задни позиции. С често липсващите защитници в схемата на Рийкард, той бе принуден да покрива доста голямо поле и да бъде лишен от постоянен партньор в центъра.

Виктор Валдес

Най-коментираният вратар не е всеобщият избор за номер едно на "Камп Ноу" и ако трябва да сме честни има доста да се каже от тази гледна точка. Но подобно на Пуьол, ако пренебрегнем няколко фрапантни грешки, като цяло можеше да се разчита на него.

Някои биха казали, че е на равнището на Икер Касияс, но както Йохан Кройф изтъкна, не е имало какво толкова да покаже. И това което e показал през по-голямата част от времето е било на едно добро ниво. Има вероятност той да бъде трети вратар за Испания вместо Андрес Палоп това лято, базирайки се на неговия напредък през тази година: малко по-доминиращ е на вратата, отколкото преди е бил.

Тенденцията му за грешни преценки в някои ситуации е може би най-големия му проблем, но това също бледнее и Валдес може да бъде считан не само за приличен играч, но и за доказал се такъв. Дебатът ще се върти около това, дали той покрива стандарта на Барселона, но със сигурност се утвърди като добър вратар в лигата през този сезон, независимо какво има да се случва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Yavor90
11.05.2008 12:29

halvi пишеш barcelona в google и си готов... иначе най-добрия според мен е Иниеста

petit17
11.05.2008 10:14

Таэи година най-добрият эа Барса беше Яя Туре.След него са Меси,Пуйол,Шави и Иниеста.С добри иэяви също са Дэамброта и Къркич

Halimi
11.05.2008 00:24

Меси се престави добре този сезон,но Иниеста стана много развит футболист на барса,но според мен най-добрият е Т.Анри

Thiery_Henry14
10.05.2008 23:04

меси и иниеста са най-постоянните, боян е приятната изненада а валдес според мен трябва да си ходи и то възможно най-скоро. колкото до анри -труден първи сезон но се надявам следващия да разкрие целия си потенциал
САМО БАРСА

manol_tnt
10.05.2008 22:50

Според мен Къркич! Това момче наистина е голям футболист и има какво да покаже за напред! Разбира се и другите играчи са много важни за барса

zdravec
10.05.2008 22:44

Пуйол, както винаги бе на високо ниво.Валдез, както винаги на много слабо ниво.Иначе най-добри бяха Лео Меси, Яя Туре, както и младока Къркич.Всичко друго в Барселона беше...

halvi
10.05.2008 22:37

Някой може ли да ми каже откъде да си сваля такива снимки на футболви отбори като тази тук на Барса. Благодаря Ви предварително.

И за да не е напразен коментара ми - гласувам за Карлес Пуйол.