Прогнози за мачовете от Бундеслигата, 1-и кръг

09:56
Прогнози за мачовете от Бундеслигата, 1-и кръг
Днес започва сезон 2011/2012 в немската Бундеслига. Новата кампания ще бъде открита с мач между шампиона Борусия Дортмунд и Хамбургер. Първият кръг ни предлага изключително оспорвани и интересни срещи. Определено двубоят на Щутгарт срещу Шалке 04 е първото голямо дерби за сезона. Друг любопитен сблъсък противопоставя отборите на Байерн Мюнхен и Борусия Мьонхенгладбах, чието съперничество има дълбоки исторически корени. Обобщено с няколко думи, първите мачове от новия сезон гарантират много приятни емоции.

Представяме Ви прогнози за всичките предстоящи двубои от 1-ия кръг на Бундеслигата:

5 август, петък

21:30 часа: Борусия Дортмунд - Хамбургер - Шампионът ще започне с победа

Новият сезон в Бундеслигата ще се открие на стадион "Сигнал Идуна Парк", където един срещу друг ще се изправят отборите на Борусия Дортмунд и Хамбургер. Довечера последните шампиони ще имат нелеката задача да започнат с победа защитата на титлата си. Като изключим продажбата на Нури Шахин, "Бе Фау Бе" успя да запази основното ядро на шампионския си състав и така отправи ясен сигнал към основните си конкуренти, че няма намерение да даде Сребърната салатиера на друг. През летния трансферен прозорец "жълто-черните" се подсилиха с доста класни футболисти, като на очи се набиват имената на Илкай Гундоган и Иван Перишич. За Борусия Дортмун участие в днешния мач няма да вземат контузените Юлиан Кох, Патрик Овомойела, Марсел Шмелцер, Марвин Бакалорз и Лукас Бариос. Хамбургер също не крие големите си амбиции за новия сезон. "Ханзеатците" искат да се извинят на феновете си за разочароващото представяне през изминалата кампания и затова са решени да дадат всичко от себе си, за да попаднат в първата четворка на таблицата. "Червените шорти", за разлика отпреди, не изхарчиха сериозни пари за нови покупки. До момента гостите привлякоха в редиците си млади таланти, които според мен трудно биха могли да изведат Хамбургер към поставената цел. Довечера треньора на Хамбургер Михаел Йонинг няма да може да разчита на травмираните Мирослав Щепанек и Толгай Арслан. Борусия Дортмунд има сериозно предимство над сегашния си съперник в преките двубои, играни през новото хилядолетие. Довечера не очаквам да видя преобразен отбора на "червените шорти" и затова не им давам големи шансове в този мач.

Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)

Алтернативни прогнози за срещата: Борусия Дортмунд да отбележи два или повече гола

6 август, събота

16:30 часа: Аугсбург - Фрайбург - Дембеле и компания ще стартират с пълен успех

Новакът в Бундеслигата Аугсбург ще открие новия сезон с домакинство на Фрайбург. Тимът, воден от Йос Лухукай, има за цел да остане за дълго в елита и затова утре ще играе единствено за победа. Сегашните домакини досега не бяха много активни на трансферния пазар. Те изкара доста успешно предсезонния си подготвителен период и по този начин се заредиха със самочувствие. Фрайбург запази всичките си основни футболисти, което несъмнено е огромен плюс. По всичко изглежда, че "брайзгауците" и през настоящата кампания ще са фактор в първенството. Отборът от Шварцвалд до момента подсили с двама нови, осигурявайки подписа на бившия голмайстор на Левски Гара Дембеле и вратаря Даниел Батц. В игра за Фрайбург утре няма да видим отсъстващите Ян Розентал и Кишо Яно, а Аугсбург ще бъде лишен от услугите на Джибрил Санкох, Нандо Рафаел, Михаел Турк и Торстен Йорл. Гостите имат леко предимство в преките битки срещу сегашните си съперници. Тук мисля, че "брайзгауците" са по-близо до победата, тъй като са по-обиграният и класният тим.

Прогноза: 2 (Сигурност: 4/10)


Алтернативни прогнози за срещата: Х2; +0.5 Фрайбург; Фрайбург да спечели едно от полувремената

16:30 часа: Вердер Бремен - Кайзерслаутерн - "Докерите" няма да допуснат изненада


Вердер Бремен посреща Кайзерслаутерн в друг много любопитен мач от съботната програма на шампионата. "Докерите" изживяха предсезонен кошмар, след като изненадващо отпаднаха още в първия кръг на турнира за Купата на Германия. "Бременските музиканти" преклониха глава пред скромния отбор на Хайденхайм и по този начин върнаха лентата назад към миналия сезон, който бе един от най-слабите в историята на клуба. През настоящата кампания "зелено-белите" ще се състезават единствено в първенството, което донякъде ще им даде предимство пред останалите топ отбори на лигата. С контузии от домакините са Себастиан Бьониш, Налдо, Микаел Силвестър и Тим Боровски. Кайзерслаутерн на Илиян Мицански бе един от най-активните отбори на трансферния пазар. "Лаутерите" пазаруваха доста с цел да запълнят местата на напусналите, което ме навежда на мисълта, че тимът ще трябва отново да се сработва. Това определено ще даде своето отрицателно отражение върху представянето на "червените дяволи" в първите няколко кръга. Гостите ще отпътуват за Бремен без Александер Бугера, Лукаш, Ян Симунек, Джил Вермоут и Адам Немец. През последните 10 години Кайзерслаутерн успя да наложи известна доминация над Вердер Бремен в мачовете помежду им. Сега обаче не смятам, че "докерите" ще допуснат да бъдат неприятно изненадани.

Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола

16:30 часа: Кьолн - Волфсбург - Има предпоставки за много резултатен мач


Кьолн приема пред собствена публика отбора на Волфсбург. От началото на летния трасферен прозорец "Еф Це" се раздели с почти един отбор, а към състава се присъединиха едва трима. Въпреки това домакините разполагат с достатъчно класни и опитни играчи, които спокойно биха могли да класират отбора в първата половина на таблицата. "Козлите" се представиха на приливи и отливи по време на предсезонните си подготовки, което едва ли изненадва някой. Петит, Себастиан Фрайс и Александру Йонита утре няма да могат да играят и затова ще изгледат първия мач на отбора си от трибуните на "Райн-Енерги-Щадион". Гостите, начело с Феликс Магат, този сезон искат да се наредят сред най-добрите екипи и да забравят за изминалата кампанията, която бе кошмарна за тях. Волфсбург ще вложи всичките си сили в първенството, тъй като преди близо седмица отпадна от Купата на Германия след унизителна загуба от третодивизионния отбор на РБ Лайпциг. "Фау Еф Ел" се подсили с няколко футболисти, като на пръв поглед впечатление правят имената на Кристиан Траш и Сръджан Лакич. От Волфсбург аут за идния мач са Арне Фридрих, Диего и Томас Каленберг. Предчувствувам, че предстоящата среща ще е богата откъм голове. В подкрепа на прогнозата ми ще добавя факта, че опцията "над 2.5 гола" се оказа печеливша в четири от последните пет издания на този сблъсък.

Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)

Алтернативни прогнози за срещата: 1Х; Гол/Гол

16:30 часа: Хановер 96 - Хофенхайм - "Червените" ще вземат своето


"АВД Арена" отваря врати за двубоя между Хановер 96 и Хофенхайм. Миналия сезон бе исторически за домакините, които регистрираха най-успешното си представяне в Бундеслигата. "Червените" бяха много близо до това да получат правото да участват в Шампионската лига, но в последните няколко кръга не удържаха на огромното напрежение и финишираха на 4-о място. Възпитаниците на Мирко Сломка отново си поставиха големи цели за новата кампания, като потвърждение за това е и лятната им трансферна политика. Хановерци не се разделиха с нито един от ключовите си футболисти. Леон Андреасен, Карлитос и Артур Собиех ще пропуснат предстоящия мач на своя отбор, тъй като имат здравословни проблеми. Хофенхайм също впечатли със силното си представяне през изминалия сезон. "Синьо-белите" се надяват на повече успехи през тази кампания, но реално погледнато основната им цел ще бъде това да запазят елитния си статус. Момчетата на Холгер Станиславски ще се борят за равен в утрешния двубой, но за целта ще трябва да се справят без да разчитат на услугите на Мануел Гулде, Андреас Ибертсбергер, Матиас Яйсле, Гилфи Сигурдсон, Борис Вукчевич и Ведад Ибишевич. Статистиката, взета от преките сблъсъци между двата отбора, подкрепя Хофенхайм, но това едва ли е от голямо значение, тъй като в момента Хановер 96 превъзхожда своя съперник в много отношения. Предвиждам трудна победа за "червените".

Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)

Алтернативни прогнози за срещата: Хановер 96 да отбележи два или повече гола; Хановер 96 да спечели едно от полувремената

16:30 часа: Щутгарт - Шалке 04 - "Кралско-сините" ще излъжат "швабите"


Дербито на кръга противопоставя отборите на Щутгарт и Шалке 04. През изминалия сезон настоящите съперници се представиха изключително слабо и завършиха съответно на 12-а и 14-а позиция. Сега и двата тима мечтаят за далеч по-успешна кампания. "Швабите" не впечатлиха с изявите си в приятелските срещи, които изиграха по време на летния подготвителен период. До момента тимът не бе кой знае колко активен на трансферния пазар, което още повече ни навежда на мисълта, че предсезонната работа на "мерцедесите" не отговаря на големите им поставени цели. Ермин Бичакчич, Матьо Делпиер, Георг Нийдермайер, Йоан Аудел, Тимо Гебхарт и Юлиан Шийбер намират място в лазарета на домакините. Шалке 04 стартира новия сезон с трофей, след като спечели Суперкупата на Германия, побеждавайки Борусия Дортмунд след изпълнение на дузпи. "Кралско-сините", за разлика от сегашните си съперници, вдъхват увереност преди старта и именно поради това са моите фаворити в идния мач. Гелзенкирхенци се подсилиха с няколко класни футболисти, които направиха добро впечатление по време на летните подготовки. Утре в игра за гостите няма да видим Серхио Ескудеро, Тим Хоогланд, Леван Кениа, Кристоф Моритц и Джеферсън Фарфан. Напоследък съперничеството между Щутгарт и Шалке 04 се развива с променлив успех. Тук моята прогноза клони към "двойка".

Прогноза: 2 (Сигурност: 4/10)

Алтернативни прогнози за срещата: Х2; +0.5 Шалке 04; Гол/Гол; Над 2.5 гола; Шалке 04 да спечели едно от полувремената

19:30 часа: Херта Берлин - Нюрнберг - Домакините са по-близо до победата


Отбора на Херта Берлин отново ще се състезава в Бундеслигата след едногодишно отсъствие. "Старата дама" ще стартира сезона с домакинство на Нюрнберг. Тимът, воден от Маркус Бабел, се представи изключително слабо в контролите, които изигра по време на летния антракт. Резултатите от тези приятелски срещи едва ли биха могли да бъдат мерило за нещо сериозно. "Синьо-белите" привлякоха класни играчи в състава си, които несъмнено с представянето си ще допринесат за класата на отбора. От домакините аут за утрешния мач са Майкъл Аертс, Джон Брукс, Роман Хубник, Кака, Нико Шулц, Марко Джуричин и Абу Бакар Каргбо. Гостите от Нюрнберг изкараха доста успешно летния си подготвителен период. Баварският клуб спечели всичките си контроли, представяйки се по впечатляващ начин. "Франките" се развихриха и на трансферния пазар, след като привлякоха почти цял отбор нови попълнения. Логично в други посоки поеха също толкова много футболисти. Този голям трафик от пристигащи и заминаващи крие доста рискове, тъй като тимът отново ще трябва да се сработва. В плановете на треньора Дитер Хекинг за предстоящия мач не попадат контузените Пер Нилсон, Майк Франтц и Мануел Цайтц. По традиция Нюрнберг рядко успява да измъкне нещо от визитите си на Херта Берлин. Тук везните значително се накланят в полза на домакините.

Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)

Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола; Херта Берлин да спечели с един гол разлика

7 август, неделя

16:30 часа: Майнц 05 - Байер Леверкузен - "Аспирините" са по-класният отбор


Майнц 05 излиза срещу Байер Леверкузен в един от най-интересните мачове от първия кръг на Бундеслигата. "Карнавалният отбор" бе един от най-активните през настоящия трансферен прозорец. В тима бяха привлечени близо 10 нови играчи, но това не би трябвало да изненадва никой, тъй като от "05" се разделиха с горе-долу толкова на брой футболисти. Най-известният сред напусналите е нападателят Андре Шурле, който миналия сезон имаше основен принос за силното представяне на тима, ръководен от Томас Тухел. Бившият ас на Майнц 05 премина в Байер Леверкузен за сумата от 8 млн. евро и най-вероятно в неделя ще играе срещу бившия си отбор. Домакините нямат кадрови проблеми преди предстоящия сблъсък и ще разполагат с най-доброто. "Аспирините" също освободиха доста футболисти, повечето от които не получаваха достатъчно шансове за изява. Безспорно името на Артуро Видал оглавява списъка с продадените. Чилийският полузащитник бе закупен от италианския гранд Ювентус за рекордната сума от 10,5 млн. евро. Контузените Рене Адлер и Бастиан Очипка не попадат в разширения състав на Байер Леверкузен за мача в неделя. През изминалия сезон настоящите съперници си размениха по една победа с по 1:0 като гости. По-класният отбор е този на "аспирините" и затова мисля да им гласувам доверие.

Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)

Алтернативни прогнози за срещата: Байер Леверкузен първи да отбележи гол; Полувреме с най-много голове: Второ; Байер Леверкузен да спечели едно от полувремената

18:30 часа: Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах - Доверете се на баварците


Отборите на Байерн Мюнхен и Борусия Мьонхенгладбах ще закрият първия кръг от новия сезон с мач помежду си. Макар и загубил своя проблясък, този сблъсък все още е от голямо значение за фенове на двата отбора. През изминалия сезон баварците се представиха трагично и затова решиха да се подсилят с няколко класни футболисти като вратаря Мануел Нойер, Жером Боатенг и Рафиня. За домакините в идния мач участие няма да вземат Максимилиан Рийдмюлер, Роувен Зателмайер и Брено. Последната кампания бе кошмарна и за Борусия Мьонхенгладбах. "Жребците" с много трудности се спасиха от изпадане. Гостите запазиха основното ядро на състава си и се подсилиха с няколко нови играчи. Гладбах показа стабилни игри в приятелските срещи, които изигра по време на лятната пауза. Изглежда, че хората на Лусиен Фавре са взели поуки от преживяното. М'Гладбах няма абсолютно никакви кадрови затруднения преди идния мач. Напоследък сегашните гости рядко успяват да се противопоставят на Байерн Мюнхен. Баварците са с класи над съперниците си и затова не мисля, че ще имат сериозни проблеми пред родна публика.

Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)

Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; -1.5 Байерн Мюнхен; Байерн Мюнхен да отбележи два или повече гола


*Най-сигурната прогноза за кръга: Байерн Мюнхен – Борусия Мьонхенгладбах: 1

*Изненадата на кръга: Щутгарт – Шалке 04: 2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация