Прогнози за мачовете от Лига Европа, 3-и кръг (втори срещи)

09:51
Прогнози за мачовете от Лига Европа, 3-и кръг (втори срещи)
Днес ще станат ясни последните 35 отбора, които ще получат правото да участват в плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Жребият ще се проведе утре от 14:30 часа българско време в централата на УЕФА в Нион. Представителите ни в този кръг Левски и Локомотив София взеха аванс в сблъсъците си, макар че не се представиха на добро ниво. Миналата седмица пред родна публика "сините" надиграха словашкия Спартак Търнава с 2:1 след феноменален обрат малко преди края на мача, а "железничарите" завършиха наравно 0:0 като гости на полския Шльонск Вроцлав. И двата ни отбора са на крачка от класиране за следващия кръг, но за целта ще трябва да внимават много, тъй като миналия четвъртък много добре се видя, че съперниците им не са за подценяване. Останалите двубои от кръга също ще ни предложат много приятни емоции. Днес определено ще се насладим на любимата игра.

Представяме Ви прогнози за всичките предстоящи мачове-реванши от третия предварителен кръг на Лига Европа:


4 август, четвъртък

18:00 часа: Млада Болеслав - АЕК Ларнака

Първата среща между двата отбора завърши с класически успех за АЕК Ларнака. На практика кипърският представител гарантира участието си в плейофите на Лига Европа, но въпреки това все още пред тима има 90 минути, които трябва да бъдат изиграни със същата сериозност както в първия мач. Млада Болеслав е фаворит в реванша и според мен ще спечели втория двубой.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; Млада Болеслав да отбележи два или повече гола

18:00 часа: Вараждин - Динамо Букурещ

Миналият четвъртък хърватският Вараждин поднесе една от изненадите в първите мачове, завършвайки наравно 2:2 като гост на Динамо Букурещ. Сегашните домакини имат сериозно предимство в сблъсъка, но въпреки това гостите от Румъния все още са сочени за големите фаворити. Очаквам днес всичко да си дойде на мястото и "червените кучета" да продължат напред.
Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Динамо Букурещ първи да отбележи гол

19:00 часа: Актобе Ленто - Алания Владикавказ

Настоящите съперници не успяха да се победят на руска земя и завършиха при резултат 1:1. Актобе Ленто взе леко предимство в сблъсъка, но все пак реванша остава открит за всичко. Двата отбора доста си приличат по стил на игра, като залагат най-вече на здравата защита и обичат да играят на бавно темпо. Според мен Актобе Ленто и Алания Владикавказ отново няма да изневерят на себе си и ще ни предложат нискорезултатен мач.
Прогноза: Под 2.5 гола (Сигурност: /10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1Х; Н/Г

19:00 часа: Елфсборг - Аалесунд

Тук като че ли крайният победител е ясен. В първия мач Аалесунд разгроми с 4:0 Елфсборг и почти сигурно гарантира мястото си в следващата фаза на надпреварата. Предстоящият реванш ще е протоколен и затова предлагам да потърсите победата на шведите.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола

19:00 часа: ФК Карабах - Клуб Брюж

Клуб Брюж реши всички въпросителни около този сблъсък още в първия мач, след като у дома разпиля отбора на ФК Карабах с 4:1. В реванша треньорът на белгийците най-вероятно ще даде почивка на част от основните си футболисти и затова няма да е изненадващо, ако азербайджанският представител запише минимален успех.
Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1Х; Гол/Гол; Над 2.5 гола

19:30 часа: Стрьомгодсет - Атлетико Мадрид

Атлетико Мадрид изненадващо видя доста трудности при домакинството си на Стрьомгодсет. "Дюшекчиите" взеха само минимално предимство преди реванша, но и това е достатъчно за отбор от тяхната класа. Твърде малка е вероятността испанците да напуснат надпреварата още на този етап и затова вярвам, че ще успеят да спечелят и във втория двубой.
Прогноза: 2 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 2/2; Атлетико Мадрид да отблежи гол и в двете полувремена


19:45 часа: Слиго Роувърс - Ворскла

Отборите на Слиго Роувърс и Ворскла оставиха развръзката за реванша след нулево равенство в първия мач помежду им. Предстоящият двубой крие всичко и затова предлагам да не рискувате, доверявайки се на един от двата тима. Украинският клубен футбол е много над този на ирландския и именно заради това мисля, че Ворскла ще се класира за плейофите.
Прогноза: Х2 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол

20:00 часа: Брьондби - Рийд

В първия мач отборът на Рийд надигра Брьондби с 2:0 и така взе сериозно предимство преди днешния реванш. Задачата на датския представител е много трудна, тъй като се нуждае от класически триумф, ако иска да елиминира съперника си. Сегашните домакини ще започнат двубоя агресивно и ще се втурнат в атака още с първия съдийски сигнал. Предчувствувам, че ще станем свидетели на много резултатен мач.
Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1; Гол/Гол

20:00 часа: Динамо Тбилиси - КР Рейкявик

Грузинският Динамо Тблиси узакони участието си в следващия кръг още миналия четвъртък, след като далеч от дома разпиля КР Рейкявик с 4:1. Тук всичко друго освен "единица" ще е голяма изненада.
Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; Динамо Тбилиси да отбележи два или повече гола

20:00 часа: Гомел - Бурсаспор

Миналата седмица Бурсаспор изтръпна като домакин, но все пак съумя да победи Гомел с 2:1. Разликата в класите между двата отбора е голяма и затова би било изненада, ако беларуският представител обърне резултата в своя полза. Предвиждам трудна победа за Бурсаспор.
Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола

20:00 часа: Сеница - Залцбург

Първият двубой между Сеница и Залцбург завърши с минималното 1:0 в полза на австрийците. "Биковете" са сочени за фаворити и в реванша. Словашкият отбор има своите шансове да отстрани именития си съперник, но не мисля, че ще успее да се противопостави срещу класата и опита на Залцбург.
Прогноза: 2 (Сигурност: 5/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола; Залцбург да спечели с един гол разлика

20:00 часа: Газ Метан Медиаш - Майнц 05

Газ Метан Медиаш, малко изненадващо, взе желаното при гостуването си на Майнц 05 и увеличи шансовете си за класиране в следващия тур. Немците, водени от Томас Тухел, са много по-класният тим и неслучайно остават изявен фаворит в сблъсъка. Очаквам "карнавалният отбор" да се поправи на румънска земя и да запише името си в плейофите.
Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола

20:00 часа: Хекен - Насионал Мадейра

Отборът на Насионал Мадейра още в първия мач доказа, че заслужава да участва в плейофите на турнира. Португалският представител записа класически триумф над шведския Хекен и на практика гарантира мястото си в последния предварителен кръг. Реваншът ще е формален и затова мисля, че "черно-белите" няма да се хвърлят здраво в двубоя.
Прогноза: 1Х (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол

20:00 часа: Хелзинборг - Бней Йехуда

Хелзинборг стъпи накриво при визитата си на Бней Йехуда и допусна да бъде надхитрен с минималното 0:1. Домакините от Швеция имат големи шансове да продължат напред, но за целта се нуждаят от победа и то с два гола разлика. "Червените" имат сили да постигнат тази задача.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; Хелзинборг да отбележи два или повече гола

20:00 часа: Хайдук Сплит - Сток Сити

Хайдук Сплит не успя да изненада Сток Сити при гостуването си на английска земя. Тимът на Красимир Балъков загуби първия двубой с 0:1, но запази шансовете си за участие в плейофите. Довечера хърватският отбор ще направи всичко възможно по силите си, за да елиминира далеч по-именития си противник. Моята прогноза е, че Хайдук Сплит няма да загуби пред родна публика.
Прогноза: 1Х (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола; Полувреме с най-много голове: Второ

20:00 часа: Легия Варшава - Газиантепспор

Легия Варшава изненада доста неприятно Газиантепспор в първия мач, който се игра на терена на турския отбор. Тимът на Ивелин Попов загуби домакинството си с 0:1 и сведе до минимум шансовете си за класиране в следващия етап. Поляците са корав отбор и поради тази причина не мисля, че ще допуснат обрат пред погледите на своите привърженици.
Прогноза: 1Х (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола

20:00 часа: Рен - Олимпи Рустави

Друг сигурен участник в плейофите на Лига Европа е отбора на Рен. Френският представител сложи точка на спора още в първия двубой, след като навън надигра грузинския Олимпи Рустави с впечатляващото 5:2. Тук логиката отново сочи към победа на "червено-черните".
Прогноза: 1 (Сигурност: 9/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; -1.5 Рен; Рен да отбележи два или повече гола

20:00 часа: Спартак Търнава - Левски

Българският вицешампион Левски видя доста трудности при домакинството си на Спартак Търнава, но все пак успя да победи съперника си с 2:1 след феноменален обрат в края на двубоя. Този минимален успех не отговаряше на очакванията на "сините". Въпреки това те трябва да бъдат похвалени за това, че показаха дух и характер. Възпитаниците на Георги Иванов-Гонзо довечера ще играят с единствената мисъл да запишат втори успех над словаците. Спартак Търнава ще даде всичко от себе си, за да елиминира представителя ни, но аз не вярвам, че това ще се случи.
Прогноза: Х2 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола

20:30 часа: ФК Тюн - Палермо

ФК Тюн се прибра с добър турнирен резултат от гостуването си на Палермо. Първият двубой между двата отбора завърши при резултат 2:2. Италианският представител дължи извинение на своите фенове заради издънката, която допусна на своя терен. Разликата в класите на двата отбора ме кара да мисля, че "орлите" ще спечелят идния мач.
Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Палермо да спечели едно от полувремената; Палермо да отбележи два или повече гола

20:30 часа: Локомотив София - Шльонск Вроцлав

Другият ни представител в Лига Европа Локомотив София оцеля при визитата си на Шльонск Вроцлав, завършвайки наравно 0:0. По този начин "железничарите" се прибраха у дома с добър турнирен резултат и до известна степен увеличиха шансовете си за класиране в плейофите. Учениците на Диян Петков не трябва да повторят грешките си от мача с Металург Скопие, ако искат да отстранят полския отбор, който е далеч по-борбен от предишния съперник на "червено-черните". Локомотив София е по-близо до победата в реванша, но за целта този път ще трябва по-малко да разчита на късмета си.
Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола

20:30 часа: Макаби Тел Авив - Железничар

Макаби Тел Авив постигна много важна победа с 2:0 в първия мач срещу Железничар и вече можем да кажем, че с единия крак е в следващата фаза на Лига Европа. Довечера израелският представител ще се опита да покаже най-доброто от себе си, за да подари нов успех на своите верни привърженици.
Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; Макаби Тел Авив да отбележи два или повече гола

21:00 часа: Адо Ден Хааг - Омония Никозия

Омония Никозия изненада всички, след като в първия мач разгроми Адо Ден Хааг с 3:0 и на практика узакони билета си, с който ще участва в плейофите на втория по значимост европейски клубен турнир. Според мен довечера холандският представител ще спечели реванша, но няма да успее да подпечата исторически триумф.
Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола

21:00 часа: Вадуц - Апоел Тел Авив

Друг израелски участник в турнира също не се затрудни, печелейки домакинството си на Вадуц. Апоел Тел Авив надигра единствения представител на Лихтенщайн в евротурнирите с 4:0 и по този начин обезсмисли днешния реванш. Довечера очаквам красива игра с много голове и от двата отбора.
Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1Х; +1.5 Вадуц; Гол/Гол

21:00 часа: Олимпиакос Волу - Диферданге

Гръцкият Олимпиакос Волу нямаше абсолютно никакви проблеми при визитата си на Диферданге. "Червено-белите" направиха протоколен реванша, след като решиха още всичко в първия мач, постигайки успех с 3:0. Предвиждам нова победа за домакините.
Прогноза: 1 (Сигурност: 9/10)
Алтернативни прогнози за срещата: -1.5 Олимпиакос Волу

21:00 часа: ПАОК Солун - Волеренга

ПАОК Солун спечели първия двубой с 2:0 и направи голяма крачка към плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Преди реванша футболистите на Волеренга нямат никакво настроение. Довечера норвежкият тим няма да може да се възползва от услугите на част от основните си играчи, което още повече ме навежда на мисълта, че няма да успее да се опълчи срещу съперника си.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола

21:00 часа: Работнички - Анортозис

Анортозис, чийто отбор е воден от Станимир Стоилов, удари на камък у дома и загуби с 0:2 от Работнички. Кипърският отбор сведе до минимум шансовете си за класира в четвъртия предварителен кръг на Лига Европа. Анортозис разполага с много по-класни футболисти от македонския си съперник и затова не мисля, че ще се предаде толкова лесно.
Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Анортозис първи да отбележи гол

21:00 часа: Вестерло - Йънг Бойс

Йънг Бойс взе комфортна преднина преди реванша срещу Вестерло, след като в първия мач надигра съперника си със задоволителното 3:1. Вторият двубой между настоящите противници е открит за всичко, но не мисля, че белгийският участник ще е крайният победител в сблъсъка.
Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Х2; Гол/Гол

21:30 часа: Цървена Звезда - Вентспилс

През изминалата седмица отбора на Цървена Звезда регистрираха пълен успех при визитата си на Вентспилс и така се нареди сред големите щастливци. Сръбският представител превъзхожда в почти всяко едно отношение латвийския си съперник и това ме кара да мисля, че няма да сбърка и в реванша.
Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; Цървена Звезда да отбележи два или повече гола

21:30 часа: Яблонец - АЗ Алкмаар

АЗ Алкмаар взе своето в първия мач и почти сигурно си записа името в плейофите на Лига Европа. Отборът на Яблонец няма да се предаде лесно и довечера ще се опита да играе на максимума си, за да обърне нещата в своя полза. Чехите ще се хвърлят в атака още от първата минута, а това определено ще създаде добри условия пред холандците за контраатаки. Аз лично смятам, че довечера АЗ Алкмаар няма да допусне изненада и ще продължи напред.
Прогноза: Х2 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола

21:30 часа: Фулъм - РНК Сплит

Отборите на Фулъм и РНК Сплит не успяха да се победят в първия мач, който се проведе на хърватска земя. Това нулево равенство е нож с две остриета и евентуално подценяване от страна на "котиджърс" може да породи една от изненадите на кръга. Все пак мисля, че английския тим ще подходи сериозно към съперника си и ще вземе нужното, за да се класира за четвъртия кръг на Лига Европа.
Прогноза: -1.5 Фулъм (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1; 1/1; Фулъм да отбележи гол и в двете полувремена; Фулъм да отбележи два или повече гола

21:45 часа: Хартс - Пакс

Първата среща между Хартс и Пакс приключи при резултат 1:1. Мнозина определят шотландския отбор като изявен фаворит в реванша, но не трябва да се забравя, че унгарският представител е способен да поднесе изненада. Тук моята логика ме навежда на мисълта, че сегашните домакини ще се класират за последния квалификационен кръг на турнира.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола

21:45 часа: Сейнт Патрикс - Карпати Лвов

Миналата седмица Карпати Льов спечели с 2:0 домакинството си на Сейнт Патрикс и взе сериозен аванс в сблъсъка. Сега ирландците нямат друг избор освен да запишат изразителна победа, ако искат да елиминират съперниците си. Тази задача изглежда непосилна спрямо възможностите му. Предвкусвам, че довечера и двата отбора ще отбележат гол.
Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1Х; Над 2.5 гола

22:00 часа: ФК Сараево - Спарта Прага

Чешкият колос Спарта Прага не видя абсолютно никаква съпротива в първия мач срещу ФК Сараево и логично записа категорична победа с 5:0. "Желязната Спарта" е сигурен участник в следващия кръг и поради това най-вероятно ще пести сили в реванша. Сегашните домакини от Босна и Херцеговина искат да се извинят на феновете си с победа. Очаквам двата отбора да ни предложат зрелищен мач с много голове.
Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: +1.5 ФК Сараево; Гол/Гол

22:05 часа: Аустрия Виена - Олимпия Любляна

Аустрия Виена и Олимпия Любляна запазиха интригата за реванша, завършвайки наравно 1:1 в първия двубой. Австрийският гранд има по-големи шансове да продължи напред в турнира, тъй като е далеч по-опитен от словенския си съперник. Не мисля, че "теменужките" ще имат сериозни проблеми да стигнат до победата пред собствена публика.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; Аустрия Виена да отбележи два или повече гола

22:15 часа: Витория Гимараеш - Мидтиланд

В първия мач Мидтиланд не успя да се възползва от домакинския фактор и изпусна възможността да вземе предимство в сблъсъка, завършвайки наравно 0:0. В реванша големият фаворит е отбора на Витория Гимараеш, който най-вероятно, според мен, ще успее да стигне до победата.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Над 2.5 гола

*Прогнози, които почти не крият риск: Динамо Тбилиси - КР Рейкявик: 1; Рен - Олимпи Рустави: 1; Макаби Тел Авив – Железничар: 1; Олимпиакос Волу – Диферданге: 1; Фулъм - РНК Сплит: 1;.

*Мачове, в които могат да се получат изненади: Вараждин - Динамо Букурещ, ФК Карабах - Клуб Брюж, Газ Метан Медиаш - Майнц 05, ФК Тюн – Палермо, Вадуц - Апоел Тел Авив, Работнички – Анортозис, Яблонец - АЗ Алкмаар, Хартс – Пакс, Сейнт Патрикс - Карпати Лвов, ФК Сараево - Спарта Прага.

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация