Прогнози за мачовете от Шампионска лига, 3-и кръг (втори срещи)

10:24
Прогнози за мачовете от Шампионска лига, 3-и кръг (втори срещи)
Днес и утре ще се изиграят срещите-реванши от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Миналата седмица представителят ни Литекс преклониха глава пред опита на Висла Краков и загуби домакинството си с 1:2. По този начин "оранжевите" не съумяха да вземат предимство преди реванша и сведоха до минимум шансовете си за класиране в плейофите. Въпреки това, възпитаниците на Любослав Пенев са оптимистично заредени преди предстоящия двубой и вярват, че могат да отстранят полския шампион. В останалите първи мачове се получиха и някои изненади. Определено най-потресаващият резултат бе регистриран на "Айброкс", където Рейнджърс загуби от Малмьо. Срещите-реванши се очертават да бъдат изключително оспорвани и затова няма да е изненадващо, ако част от фаворитите напуснат надпреварата.

Представяме Ви прогнози за всичките предстоящи мачове-реванши от третия квалификационен кръг на Шампионската Лига:

2 август, вторник

19:00 часа: БАТЕ Борисов - Екранас

БАТЕ Борисов посреща Екранас в мач-реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Преди седмица двата отбора не успяха да се победят и завършиха при нулево равенство. Според мнозина литовският шампион е с илюзорни шансове да продължи напред в турнира и неслучайно е сочен за пълен аутсайдер във втория двубой. Всичко това е в реда на нормалното, тъй като първенецът на Беларус е с класи над настоящия си съперник.
Прогноза: 1 (Сигурност: 9/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; БАТЕ Борисов да отбележи два или повече гола

21:45 часа: Панатинайкос - Одензе

Първият мач между Панатинайкос и Одензе завърши при резултат 1:1. Държа да отбележа, че датският представител се добра до равенството минути преди последния съдийски сигнал и по този начин запази минимални шансове за класиране в следващата фаза на надпреварата. Гръцкият вицешампион не се намира в добра форма, но въпреки това мисля, че ще довърши започнатото и ще запише името си в следващия кръг. В подкрепа на "единицата" ще добавя и солидния опит на "зелените" в евротурнирите.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Панатинайкос да отбележи два или повече гола

21:45 часа: Шамрок - ФК Копенхаген

Противно на очакванията ФК Копенхаген взе само минимално предимство срещу Шамрок след 1:0 в първия двубой. Но и този минимален успех е достатъчна причина, за да сметнем, че датския шампион е с единия крак в плейофите за влизане в групите на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Ирландския представител със сигурност ще направи опити да обърне резултата в своя полза, но аз лично не вярвам, че ще успее да постигне задачата си. Предвиждам нова победа за ФК Копенхаген.
Прогноза: 2 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: ФК Копенхаген първи да отбележи гол

3 август, сряда

19:00 часа: Рубин Казан - Динамо Киев

Отборите на Рубин Казан и Динамо Киев се изправят един срещу друг на стадион "Централний", за да определят победителя, който ще участва в четвъртия предварителен кръг на Шампионската лига. Миналата седмица, малко изненадващо, татарите спечелиха гостуването си на "синьо-белите" с 2:0 и до голяма степен предрешиха крайния изход на сблъсъка. Гостите от Украйна все още не са отписали билета за плейофите и затова ще направят всичко възможно по силите си, за да подпечатат исторически обрат. За целта Динамо Киев ще играе по-агресивно и на всяка цена ще търси крайния успех. Не мисля, че възпитаниците на Юри Семин ще загубят и в реванша, но трудно е да вярвам, че ще успеят да постигнат желаното.
Прогноза: Х2 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола

20:00 часа: Малмьо - Рейнджърс

Шведският шампион Малмьо поднесе най-голямата изненада в първите мачове, успявайки да излъже шотландския колос Рейнджърс на "Айброкс" с минималното 1:0. Сега "небесносините" са много близо до това да сътворят и изненадата на кръга. Тимът на Рикард Норлинг не трябва да допусне да бъде надиграван пред родна публика, ако иска да се класира за следващия тур. Ситуацията в отбора на гостите е деликатна. "Плюшените мечета" са на път да запишат поредния си слаб сезон в Шампионската лига. Във втория мач Рейнджърс се нуждае от задължителна победа, ако иска да отмие срама и да спаси шотландския клубен футбол от дъното.
Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола; Рейнджърс да отбележи два или повече гола

20:45 часа: Васлуй - Твенте

Твенте на Николай Михайлов взе своето в първия мач срещу Живко Миланов и компания. На практика холандският вицепървенец гарантира участието си в следващата фаза на турнира, но това в никакъв случай не означава, че реваншът ще е протоколен. Отборът на Васлуй все още има своите шансове, макар и минимални, да отстрани по-именития си съперник. "Жълто-зелените" са оптимисти преди предстоящия реванш и това е ясен сигнал, че ще се борят до последно. Твърде малка е вероятността Твенте да отпадне от надпреварата още на този етап и затова не смятам, че ще изпусне почти спечеления си билет за следващия кръг. Предвкусвам, че и двата отбора ще отбележат гол в идния мач.
Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Х2; Над 2.5 гола

21:15 часа: ФК Цюрих - Стандарт Лиеж

Швейцарският представил със сигурност съжалява много за изпусната победа в първия мач, който се проведе на терена на Стандарт Лиеж. ФК Цюрих допусна да бъде изравнен буквално броени минути преди последния съдийски сигнал, но все пак и този резултат е доста приемлив за подобен турнирен сблъсък. Това голово равенство значително наклони везните в полза на тима, воден от Урс Фишер. Белгийците се нуждаят задължително от поне един гол, ако искат да се върнат в борбата за място в плейофите. Според мен реваншът е откри за всичко и затова предчувствувам, че ще станем свидетели на много голове.
Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Х2; Гол/Гол

21:15 часа: Виктория Пилзен - Розенборг

Чешкият шампион Виктория Пилзен постигна "златна" победа при визитата си на Розенборг в първия мач помежду им. Сега задачата на възпитаниците на Павел Връба ще е далеч по-лесна, тъй като зад гърба си ще имат незаменимата подкрепа на своите верни привърженици. Гостите от Норвегия се намират в изключително слаба форма и затова не мисля, че ще успеят да затруднят противниците си от Виктория Пилзен.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола

21:15 часа: Слован Братислава - Апоел Никозия

Миналият вторник кипърският първенец Апоел Никозия изпусна да вземе предимство в сблъсъка, след като не съумя да се възползва от домакинския фактор. Първият двубой, игран на кипърска земя, завърши без голове и това до известна степен увеличи шансовете на Слован Братислава за класиране в следващия кръг. Предстоящият двубой е непредвидим, тъй като силите са изравнени. Реваншът крие всичко, но аз мисля, че гостите от островната държава ще успеят да отбележат гол, който ще ги класира за четвъртия кръг.
Прогноза: Х2 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Под 2.5 гола

21:30 часа: Щурм Грац - Зестафони

Отборите на Щурм Грац и Зестафони също не успяха да излъчат победител в първия помежду им мач и завършиха при резултат 1:1. Логично австрийският шампион е изявеният фаворит в реванша. По традиция грузинският първенец се представя изключително слабо при излизанията си в евротурнирите. Би било голяма изненада, ако Щурм Грац не съумее да узакони мястото си в следващата фаза на турнира.
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; Щурм Грац да отбележи два или повече гола

21:30 часа: Висла Краков - Литекс

Висла Краков и Литекс излизат един срещу друг в мач-реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Миналата седмицата българският шампион пред собствена публика надигра полския си съперник, но въпреки това загуби с 1:2. Този провал на "оранжевите" се дължи именно на изключително нелепите грешки, които допуснаха в дефанзивен план. Липсата на опит също може да бъде посочен като една от основните причини за провала представителя ни. Момчетата на Любослав Пенев все още имат минимални шансове да се класират за следващия кръг, но за целта ще трябва да запишат пълен успех и то с поне два отбелязани гола. Задачата им е трудна за постигане, но в никакъв случай не е и невъзможна. Ловчанлии са оптимистично заредени преди утрешния реванш, а това засега може би е най-важното. Мисля, че футболистите на Литекс поне веднъж ще успеят да накажат противниковия вратар, но предстои да видим дали ще са превърнат в героите на вечерта.
Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1; Над 2.5 гола

21:45 часа: Партизан - Генк

Сръбският колос Партизан изпусна възможността да вземе комфортна преднина преди реванша в Белград, след като в първия мач допусна обрат от 1:0 до 1:2 и така усложни задачата си за втория двубой. "Черно-белите" са сочени за фаворити в предстоящата среща, което едва ли изненадва някой. Генк утре ще заложи на здравата защита и най-вероятно ще разчита на контраатаки. В Сърбия се играе изключително трудно и затова мисля, че отбора на Партизан по някакъв начин ще успее да надвие съперника си.
Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола


21:45 часа: Марибор - Макаби Хайфа

Първият двубой между Марибор и Макаби Хайфа завърши с минималното 2:1 в полза на израелския шампион. По този начин двата отбора оставиха развръзката за реванша, който се очертава да бъде изключително оспорван и интересен. Сегашните гости са големите фаворити в този сблъсък, но домакините не са за подценяване, тъй като могат да поднесат изненада. Миналата седмица много добре се видя на какво е способен словенският първенец. Марибор има реални шансове да продължи напред в турнира, но аз тук отново бих се доверил на класата и опита на Макаби Хайфа.
Прогноза: 2, при равен залогът се отменя (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Х2; Гол/Гол; Над 2.5 гола

21:45 часа: Динамо Загреб - ХИК Хелзинки

Динамо Загреб като че ли реши всички въпросителни около този сблъсък. Мината сряда хърватският шампион спечели с 2:1 гостуването си на ХИК Хелзинки и направи уверена крачка към крайната победа. През годините Динамо Загреб неведнъж се е доказвал като турнирен боец и именно поради това тук предлагам да потърсите "единицата".
Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Динамо Загреб да отбележи два или повече гола

21:45 часа: Трабзонспор - Бенфика

Първата среща между двата отбора, която се проведе на иберийска земя, приключи с резонното 2:0 за Бенфика. Турският представител Трабзонспор не игра слабо, но не успя да се противопостави на опитния си съперник. "Бордо-сините" все още вярват, че могат да се класират за следващата фаза и затова ще дадат всичко от себе си, за да постигнат тази цел. Моята прогноза за реванша е, че "орлите" няма да загубят.
Прогноза: Х2 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол; Над 2.5 гола; Бенфика първи да отбележи гол

*Прогнози, които почти не крият риск: БАТЕ Борисов – Екранас: 1; Шамрок – ФК Копенхаген: Х2; Щурм Грац – Зестафони: 1; Трабзонспор – Бенфика: Х2.

*Мачове, в които могат да се получат изненади:
Рубин Казан – Динамо Киев, Малмьо – Рейнджърс, Слован Братислава – Апоел Никозия, ФК Цюрих – Стандарт Лиеж.

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация