Прогнози за мачовете от Шампионска лига, 3-и кръг (първи срещи)

12:20
Прогнози за мачовете от Шампионска лига, 3-и кръг (първи срещи)
Предстои да се изиграят първите мачове от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Днес от 20:30 часа българско време на градския стадион в Ловеч представителят ни Литекс ще приеме полския първенец Висла Краков. В тази фаза задачата на "оранжевите" е далеч по-трудна и всяко едно колебание може да им струва доста скъпо. Довечера момчетата на Любослав Пенев ще направят всичко възможно по силите си, за да вземат комфортна преднина преди реванша в Полша, който ще се проведе след седмица. От другите 14 двубоя като най-интересни се очертават да бъдат Динамо Киев - Рубин Казан, "българското" дерби между Твенте и Васлуй, ХИК Хелзинки - Динамо Загреб, Одензе БК- Панатинайкос, Стандарт Лиеж - Цюрих и Розенборг - Виктория Пилзен.

Представяме Ви прогнози за всичките предстоящи мачове от третия предварителен кръг на Шампионската лига:

26 юли, вторник

19:00 часа: Екранас - БАТЕ Борисов

Шампионите на Литва и Беларус излизат един срещу друг в едно от съседските дербита на кръга. В миналия квалификационен кръг отборът на Екранас без сериозни проблеми отстрани малтийския Валета с общ резултат 4:2, а тимът на БАТЕ Борисов елиминира северноирландския първенец Линфийлд след равенство като гост и победа у дома. Настоящите съперници са много по-подготвени в сравнение с повечето отбори, които участват в тази фаза на турнира. Причината за това е, че местните им шампионати са в разгара си. Прави впечатление, че и двата отбора са еднолични лидери в своите родни първенства, а този факт със сигурност прави още по-интересен предстоящия сблъсък. Гостите от Беларус са сочени за фаворити в днешния мач, което едва ли учудва някой, тъй като "трактористите", за разлика от "червено-сините", имат далеч по-солиден опит в евротурнирите, а и от друга страна беларуският клубен футбол е много над този на литвийския. Първият двубой между Екранас и БАТЕ Борисов е открит за всичко. Не е трудно да предвидим, че и двата отбора ще започнат мача с единствената цел да не допуснат гол в мрежата си, което е типично за подобни сблъсъци. Прогноза: Под 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 2; БАТЕ Борисов да спечели едно от полувремената

19:00 часа: Зестафони - Щурм Грац

Отборите на Зестафони и Щурм Грац ще спорят за място в четвъртия квалификационен кръг на Шампионската лига. Настоящите съперници намериха място в тази фаза на турнира благодарение на изразителните победи, които постигнаха на своите терени. Грузинският шампион във втория предварителен кръг преодоля молдовския представител Дачия Кишинев, а австрийския първенец надхитри Видеотон в австро-унгарското дерби. Вън от съмнение е, че отборът на Щурм Грац има значително по-големи шансове от Зестафони да продължи напред в турнира. Обяснението за това е, че австрийците превъзхождат в почти всяко едно отношение сегашните си противници, които никога в своята история не са успявали да преодолеят третия етап на евротурнирите. Все пак трудно би могло да се твърди, че гостите, начело с Франко Фода, ще съумеят да решат всичко още в първата среща. Грузинският шампион със сигурност ще направи всичко възможно по силите си, за да усложни задачата на своя съперник преди реванша. Двата отбора бяха много резултатни в миналия кръг на надпреварата и именно това ме кара да мисля, че довечера отново ще ни предложат много голове. Смятам, че опцията "над 2.5 гола" ще се окаже печеливша, само ако и в двете врати паднат голове. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Х2; Над 2.5 гола; Щурм Грац да спечели едно от полувремената

20:00 часа: Апоел Никозия - Слован Братислава

Апоел Никозия ще домакинства на Слован Братислава в друг изключително интересен мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. В първия двубой везните значително се накланят в полза на кипърския шампион. Отборът от островната държава се превърна в типичен турнирен боец, след като през последните няколко сезона регистрира впечатляващи резултати на европейска сцена, като върховото му постижение бе през 2009 година, когато за първи път в своята история се класира за груповата фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир. Гостите от Словакия също могат да се похвалят със сериозни успехи в Европа, но техните "златни" времена датират от много отдавна и затова едва ли биха могли да извлекат позитиви от архивите, които отдавна са хванали прах. Словашкият шампион Слован Братислава има реални шансове да се класира за следващия етап, но аз не смятам, че ще успее да постигне частичен успех при визитата си на Апоел Никозия.Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Апоел Никозия първи да отбележи гол; Апоел Никозия да отбележи два или повече гола

20:30 часа: Литекс - Висла Краков

Шампионът на България Литекс приема на своя стадион първенеца на Полша Висла Краков. Това е мачът на истината за "оранжевите", които мечтаят да повторят успеха на Левски, попадайки в групите на Шампионската лига. Днес ловчанлии ще преследват единствено победата, тъй като целят да вземат предимство преди реванша. Възпитаниците на Любослав Пенев, за разлика от поляците, имат сравнително малък опит в евротурнирите и това определено е голям минус за тях. Но този факт в никакъв случай не може да послужи за оправдание на представителя ни при евентуален провал. Най-вероятно отборът на Литекс за основна задача ще си постави това да не допусне сериозни грешки в дефанзивен план, т.е. на първо място ще цели да не получи гол в мрежата си. "Оранжевите", ако успеят да запишат чиста минимална победа, ще увеличат сериозно шансовете си за класиране в по-следващ кръг. Отборът на Висла Краков със сигурност е получил нужните знания за българския шампион от Цветан Генков, който довечера ще води атаката на поляците. Учениците на Любослав Пенев трябва да бъдат изключително мотивирани, ако искат довечера да вземат своето. Аз лично вярвам, че "оранжевите" ще ни зарадват с добър турнирен резултат. Прогноза: 1 (Сигурност: 5/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Под 2.5 гола

21:00 часа: Динамо Киев - Рубин Казан

Безспорно срещата между Динамо Киев и Рубин Казан е дербито в нешампионския поток. Вицепървенецът на Украйна ще е домакин в първия мач, в който според мнозина е по-близо до победата. На пръв поглед изглежда, че силите на двата отбора са изравнени, но фактът, че довечера домакинският фактор ще е на страната на "синьо-белите", ни навежда на мисълта да поставим под съмнение дори и евентуалния частичен успех на татарите. През сезон 2009/2010 пътищата на настоящите съперници се засякоха в груповата фаза на Шампионската лига. Тогава Динамо Киев спечели домакинството си с 3:1, а двубоя, игран на руска земя, завърши при нулево равенство. Украинците, ръководени от руснака Юрий Семин, със сигурност ще се възползват от всяко едно свое предимство и ще се опитат да спечелят първата среща. Предвиждам труден успех за Динамо Киев. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Под 2.5 гола

21:45 Генк - Партизан

Белгийският Генк отново се възроди, триумфирайки с титлата в местния шампионат след близо 10 години. По този начин "синьо-белите" взеха правото да участват в най-престижния европейски клубен турнир. Футболистите на Франки Веркаутерен ще започнат евроучастието си с домакинство на Партизан. Домакините желаят отново да пробият в груповата фаза на турнира, а тази цел определено изисква задължителна победа над сръбския шампион. През годините гостите от Белград неведнъж са се доказвали като силен отбор. "Черно-белите" са постигнали повече значими успехи в евротурнирите, но държа да отбележа, че белгийския клубен футбол е с много над този на белгийския. Неслучайно тимът на Генк е изявен фаворит в идния мач, който най-вероятно ще е богат откъм голове. Предвкусвам, че сръбският първенец поне веднъж ще успее да се разпише във противниковата врата и затова предлагам да потърсите опцията "над 2.5 гола". Прогноза: Над 2.5 гола (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1; Гол/Гол

21:45 часа: Рейнджърс - Малмьо

Шотландският колос Рейнджърс ще спори с шведския шампион Малмьо за място в четвъртия предварителен кръг на Шампионската лига. Тук разликата във възможностите на двата отбора е очевадна и затова сегашните домакините са изявените фаворити в предстоящия мач. Гостите, начело с Рикард Норлинг, ще играят с единствената мисъл да регистрират поне частичен успех, но тази задача изглежда трудна за постигане, тъй като шведите не са в състояние да поднесат изненада. Отборът на Малмьо е далеч от миналогодишната си форма, като потвърждение за това мога да посоча незадоволителните му игри в местната Алсвенскан лига, където засега заема 7-о място. В миналия кръг на Шампионската лига "небесносините" се поизмъчиха срещу фарьорския ХБ Торсхаун, което отново бе в минус за тях. Не вярвам, че днес Рейнджърс ще допусне грешка пред погледите на своите привърженици. Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1/1; -1.5 Рейнджърс; Рейнджърс да отбележи два или повече гола; Рейнджърс да не допусне гол

21:45 часа: Твенте - Васлуй

Твенте с Николай Михайлов излиза срещу Васлуй на Живко Миланов в "българското" дерби. През последните няколко сезона домакините от Холандия натрупаха солиден опит в надпреварите на УЕФА, докато гостите от Румъния току-що започнаха да изграждат името си в Европа. "Жълто-зелените" са дебютанти в турнира и по всичко личи, че ще им е много трудно сред именитите отбори на Стария континент. Твърде малка е вероятността Васлуй да продължи напред в Шампионската лига и затова в този мач бих изключил успех в полза на гостуващия отбор. Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1/1; -1.5 Твенте; Твенте да отбележи два или повече гола; Твенте да не допусне гол

27 юли, сряда

19:00 часа: ХИК Хелзинки - Динамо Загреб

Отборите на ХИК Хелзинки и Динамо Загреб са неизменна част от европейските клубни турнири, но трябва да се отбележи, че гостите от Хърватия имат далеч по-впечатляваща визитка. Настоящите противници стартираха турнира от втория квалификационен кръг, където бяха повече от категорични. Динамо Загреб има по-големи шансове да продължи напред в Шампионската лига, но на финландска земя силите ще бъдат изравнени и затова няма да е изненадващо, ако ХИК Хелзинки успее да се поздрави с победата. Прогноза: 1Х (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Гол/Гол; Над 2.5 гола

21:00 часа: ФК Копенхаген – Шамрок

Тук като че ли всичко е ясно. Датският колос Копенхаген е очевадният фаворит в този сблъсък. Ирландският шампион във втория квалификационен кръг на турнира се справи с естонския първенец Флора Талин, но сега едва ли ще има късмета да излъже настоящия си противник, който миналия сезон спечели сърцата на неутралните фенове, успявайки да се класира за осминафиналите на Шампионската лига. Според мен тима на ФК Копенхаген още утре ще гарантира мястото си в следващата фаза на надпреварата. Прогноза: -1.5 Копенхаген (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1; 1/1; ФК Копенхаген да отбележи два или повече гола

21:00 часа: Одензе - Панатинайкос

Датският вицешампион Одензе посреща пред собствена публика гръцкия Панатинайкос. Домакините, начело с Хенрик Клаусен, се превърнаха в неизменна част от европейските клубни турнири. Тимът през последните няколко сезона редовно представя страната си извън граница, но държа да подчертая, че всичките му досегашни опити за европейски поход бяха обречени на провал. С многото си участия в групите на Шампионската лига Панатинайкос се утвърди като един от добрите отбори на Стария континент. В последно време "зелените" започнаха все по-малко да проблясват в клубните турнири на УЕФА и трябва да си признаем, че не са онази сила отпреди няколко години. Въпреки това гръцкият отбор разполага с достатъчен потенциал, за да вземе нужното при гостуването си на Одензе. Прогноза: Х2 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Гол/Гол; Над 2.5 гола

21:05 часа: Макаби Хайфа - Марибор

На първо място трябва да се отбележи, че силите в този мач не са изравнени. Тук всичко друго освен "единица" ще е голяма изненада, тъй като израелският шампион Макаби Хайфа е много по-опитен и класен от тима на Марибор. Феновете на "зелените" със сигурност ще превърнат стадиона "Кириат Елиезер" в ад за словенците. Очаквам израелския представил да реши всичко още в първия мач и да узакони мястото си в четвъртия предварителен кръг. Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1/1; -1.5 Макаби Хайфа; Макаби Хайфа да отбележи два или повече гола

21:15 часа: Стандарт Лиеж - ФК Цюрих

Стадион "Маурис Дюфрансе" в Лиеж, Белгия отваря врати за двубоя между местния Стандарт и швейцарския ФК Цюрих. Според букмейкърите отборът на домакините е изявен фаворит в първия мач, но аз смятам, че и двете срещи ще бъдат изключително равностойни. "Червените", водени от Жозе Рига, трябва на всяка цена да спечелят предстоящото си домакинство, ако искат да вземат предимство в сблъсъка преди реванша в Цюрих. Предвиждам трудна победа за Стандарт Лиеж. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Под 2.5 гола; Стандарт Лиеж да спечели с един гол разлика

21:45 часа: Бенфика - Трабзонспор

Отборите на Бенфика и Трабзонспор ще стартират евроучастието си с мач помежду. В първия мач вицешампионът на Турция е сочен за аутсайдер. Причината за това е, че португалският тим е сред големите доказани имена на европейския клубен футбол. В това отношение няма място за сравнение между двата отбора. Трабзонспор никога в своята история не е участвал в груповата фаза на Шампионската лига, а това определено говори за липса на опит. През настоящия летен трансферен прозорец "черноморската буря" не съумя да задържи в своите редици част от основните си футболисти, но може да се каже, че на тяхно място бяха привлечени също толкова класни футболисти, които обаче все още не успяха напълно да се адаптират към новата си среда. Новите в състава на "бордо-сините" все още се нуждаят от известно време, за да се сработят с отбора и да дадат най-доброто от себе си. Мисля, че тима на Бенфика няма да допусне да бъде изненадан пред погледите на своите привърженици.Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1/1; -1.5 Бенфика; Бенфика да отбележи два или повече гола

21:45 часа: Розенборг - Виктория Пилзен

Норвежкият първенец ще има нелеката задача да вземе комфортна преднина срещу чешкия Виктория Пилзен в първия мач, който ще се изиграе утре на стадион "Леркендал" в Трондхайм. Домакините се намират в доста слаба форма преди този важен сблъсък. "Черно-белите" заемат 9-о място във временното класиране на норвежкия шампионат, като изостават на цели 10 точки от лидера Молде. Розенборг с нищо не наподобява на отбора, който миналия сезон беше неудържим в местната Типелиген. Що се отнася до Виктория Пилзен, в сравнение с норвежкия шампион тимът от Чехия е доста неопитен. Момчетата на Павел Връба са дебютанти в турнира, но въпреки това нямаха абсолютно никакви проблеми в миналия квалификационен кръг, където отстраниха арменския Пюник с общ резултат 9:1. Сега задачата им е далеч по-трудна от предишната. В този мач аз ще се доверя на опита на Розенборг. Прогноза: 1 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Гол/Гол; Над 2.5 гола

*Прогнози, които почти не крият риск: Екранас – БАТЕ Борисов: Х2; Рейнджърс – Малмьо: 1; Твенте – Васлуй: 1; Макаби Хайфа – Марибор: 1; ФК Копенхаген – Шамрок: 1; Бенфика – Трабзонспор: 1.

*Мачове, в които могат да се получат изненади: Динамо КиевРубин Казан, Генк – Партизан, Стандарт Лиеж – ФК Цюрих, РозенборгВиктория Пилзен

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Governor
26.07.2011 16:31

Успех на Литекс! *thumb_up* Въпреки че ще е трудно, надявам се да победят!

gerrard_LFC8
26.07.2011 16:00

Надявам се Литекс да спечели, но за мен мача е 1:1 *wink**ball*

Sir_Mitko
26.07.2011 13:51

абе Екранас - БАТЕ е мн труден мач.БАТЕ имаха няколко колебливи игри в първенството им и според мен тук мача е Х