Прогнози за руската Висша лига - 17-и кръг

11:09
Прогнози за руската Висша лига - 17-и кръг
Руската Премиер лига се подновява след близо едномесечно прекъсване. Лидерът във временното класиране ЦСКА Москва вчера надигра като гост Волга Нижни-Новгород с 2:0 в отложен мач от 10-ия кръг на шампионата и по този начин увеличи преднината си на 7 точки пред втория Зенит. В предстоящия кръг "армейците" ще посрещнат у дома последния в подреждането Криля Советов, а преследвачите им ще гостуват на Анжи Махачкала. Третия Динамо Москва и четвъртият Рубин Казан ще играят навън съответно с Ростов и Терек Грозни. По всичко изглежда, че ЦСКА Москва отново ще се окаже най-печелившият отбор след края на предстоящия 17-и кръг.

Представяме Ви прогнози за всичките предстоящи мачове от 17-ия кръг на руската Висша лига:

22 юли, петък


18:45 часа: Терек Грозни - Рубин Казан - Гостите ще пестят сили за мача с Динамо Киев

С мач помежду си отборите на Терек Грозни и Рубин Казан ще дадат началото на 17-ия кръг на руската Висша лига. Преди близо едномесечната пауза "зелено-белите", начело с Иса Байтиев, направиха добро впечатление със силното си представяне и успяха да преодолеят кризата, която ги беше обхванала под ръководството на Рууд Гулит. Новият треньор на чеченския клуб успя да изведе своите футболисти от дъното на таблицата, като в момента те заемат 10-о място в текущото класиране с актив от 19 точки. Гостите от Казан в последния шампионатен кръг допуснаха изненадваща загуба като домакини на Кубан и по този начин се отдалечиха на още повече от лидера ЦСКА Москва. Татарите намират място в първата четворка на класирането и сериозно изостават в борбата за първата позиция. През идната седмица на тима на Рубин предстои изключително важен мач в Шампионската Лига. Във вторник възпитаниците на Курбан Бердиев ще гостуват на Динамо Киев и затова днес може би ще пестят сили за този сблъсък. Според мен Терек Грозни няма да загуби този мач.

Прогноза: 1Х

23 юли, събота

19:00 часа: Кубан - Том Томск - Домакините са по-близо до победата

Кубан посреща Том Томск на едноименния си стадион в град Краснодар. Отборът на домакините бе една от приятните изненади по време на първата част от редовния сезон на руския шампионат. "Жълто зелените, начело с Дан Петреску, изиграха доста силни мачове до момента и заслужено намериха място сред първите 6 отбора. "Жабите" имат за цел да продължат да играят по същия начин, но твърде малка е вероятността да удържат на голямото напрежение, което се покачва с всеки изминал кръг. Том Томск е доста колеблив през настоящата кампания. В момента "сибирските хъскита" заемат 13-а позиция във временното подреждане с 16 точки, като позицията им на 4 от зоната на изпадащите не никак здравословна. "Зелено-белите" имат леко предимство в преките битки с краснодарци. Определено гостите нямат много големи шансове да си тръгнат с пълен успех от стадион "Кубан". Предвиждам трудна победа за домакините.

Прогноза: 1

24 юли, неделя


15:30 часа: Волга Нижни-Новгород - Спартак Москва - Спартаковци ще вземат своето

Отборите на Волга Нижни-Новгород и Спартак Москва ще мерят сили на стадион "Локомотив". През седмицата "волжките туземци" домакинстваха на лидера ЦСКА Москва в отложен мач от 10-ия кръг на руското първенство. Учениците на Дмитрий Черишев не успяха да поднесат изненада и загубиха с 0:2. Тимът на Волга Нижни-Новгород се провали в 4 от последните си 5 шампионатни двубоя и се доближи до опасната зона. До тук през сезона отборът на Спартак Москва се представи разочароващо и логично остана извън борбата за титлата. "Червено-белите" са на цели 13 точки от върха, като в момента заемат незадоволителното 7-о място. Спартаковци искат поне да се върнат в битката за второто място, което дава право на участие в Шампионската лига, но тази цел засега изглежда непосилна. Разликата във възможностите на Волга Нижни-Новгород и Спартак Москва е голяма. Гостите превъзхождат съперниците си в почти всяко едно отношение и затова мисля, че ще вземат своето.

Прогноза: 2


17:45 часа: Локомотив Москва - Амкар Перм - "Червено-зелените" ще вземат мача


Локомотив Москва приема у дома "българския" Амкар Перм. През паузата ръководството на "железничарите" реши проблемите свързани с треньорския пост, давайки техническата власт на португалския специалист Жозе Косейро, който за последно водеше отбора на Спортинг Лисабон. Задачата на новоназначения наставник е да класира "червено-зелените" поне в евротурнирите. "Парният локомотив" загуби последните си три шампионатни мача и сега безспорно ще иска да прекъсне тази негативна серия. Столичани изостават с много от челните места, а това още повече ги задължава за пълен успех в предстоящия двубой. През този сезон Амкар Перм играе на приливи и отливи. "Червено-черните" са слаби като гости и рядко успяват да отмъкнат нещо. Тимът на Захари Стоянов и Георги Пеев регистрира минимална победа срещу Локомотив Москва в първия мач, игран помежду им по-рано през настоящия сезон. Сега обаче Амкар Перм едва ли ще успее отново да накаже противника си.

Прогноза: 1

18:15 часа: Спартак Налчик - ФК Краснодар - И двата отбора ще отбележат гол


Борещият се за своето оцеляване отбор на Спартак Налчик ще домакинства на ФК Краснодар. Тимът, воден от Сергей Ташуев, е вторият най-слаб отбор в лигата след Криля Советов. "Орлите" заемат предпоследното място в текущото подреждане с незавидните 12 точки. От доста време насам "червено-белите" не са вкусвали победа пред родна публика. Последната победа на Спартак Налчик като домакин датира от 12 март. Тогава тимът надигра Криля Советов с 1:0 и по този начин стартира новия сезон с пълен комплект от точки. ФК Краснодар, за разлика от сегашния си съперник, се представи на ниво през първата половина от редовния сезон. "Магнитите" са 9-и в подреждането със събрани 21 пункта и по всичко изглежда, че няма да имат проблеми със запазването на елитния си статус. По-рано през сезона "биковете" надвиха Спартак Налчик с 2:0 и несъмнено сега отново ще се опитат да повторят успеха си. Според мен предстоящият двубой е открит за всичко и поради това смятам, че опцията "Гол/Гол" би била най-логичният избор.

Прогноза: Гол/Гол


19:00 часа: Ростов - Динамо Москва - "Милиционерите" няма да допуснат изненада


Ростов на Чавдар Янков излиза срещу Динамо Москва в друг много интересен мач от 17-ия кръг на руската Премиер лига. "Селмаш" се намира в дъното на таблицата, като засега заема 14-о място с 13 точки. "Жълто-сините" са точно над зоната на изпадащите и затова спешно се нуждаят от победи. Трудно е да се вярва, че домакините ще постигнат желаното точно срещу столичния гранд. Вече 6 поредни кръга Ростов не е печелил в първенството, а това определено е голям минус. Динамо Москва се представи по коренно различен начин преди току-що приключилия антракт. "Милиционерите" заемат 3-о място в класирането с 29 точки, но и те изостават с много от градския си съперник ЦСКА Москва. "Синьо-белите" бяха непоколебими в последните си няколко официални мача и това безспорно им вдъхва увереност. Динамо Москва има положителен баланс в преките битки срещу Ростов, което допълнително накланя везните в негова полза. Мисля, че гостите няма да допуснат да бъдат изненади и ще се поздравят с победата.

Прогноза: 2


20:00 часа: Анжи Махачкала - Зенит - "Скитниците" ще запишат трудна победа


Дербито на кръга противопоставя отборите на Анжи Махачкала и Зенит. Домакините, ръководени от Гаджи Гаджиев, още от сега се превърнаха в хита на сезона. Дагестанците станаха кошмара на грандовете и по всичко изглежда, че това няма да се промени и в бъдеще. Анжи играе изключително силно през този сезон и в момента заслужено заема 5-о място в таблицата. Гостите от Санкт Петербург са 2-и в класирането със сбор от 30 точки, на 7 от ЦСКА Москва. "Небесносините" не бяха никак убедителни в последните си няколко мача, а това им костваше много. Момчетата на Лучано Спалети нямат право на грешки, тъй като сериозно изостават в борбата за титлата. Вън от съмнение е, че на "скитниците" ще им е много трудно в предстоящия сблъсък, тъй като отсреща имат противник, който също не може да си позволи лукса да загуби точки, ако иска да завърши в челото на таблицата. Тук статистиката подкрепя Зенит, но тя не е от значение, тъй като Анжи Махачкала е много по-силен отпреди. Все пак моята прогноза е, че гостите ще спечелят мача.

Прогноза: 2


25 юли, понеделник

18:30 часа: ЦСКА Москва - Криля Советов - "Армейците" няма да простят на Макриев и компания

Неудържимият отбор на ЦСКА Москва се излиза срещу Криля Советов за поредните задължителни три точки. "Армейците" се представят изключително силно през този сезон, като засега водят с цели 7 точки пред втория Зенит. Миналият четвъртък "конете" надиграха като гости отбора на Волга Нижни-Новгород с 2:0 в отложен мач и по този начин удължиха серията си на 6 поредни победи в Премиер лигата. Гостите от Самара са най-слабият отбор в лигата. "Плъховете" заемат последното място в класирането с едва 11 точки. Ще е голяма изненада, ако Криля Советов успее да се опълчи срещу московския гранд. ЦСКА Москва спечели последните 5 издания на този сблъсък и по всичко изглежда, че отново няма да сбърка срещу небоеспособния си противник.

Прогноза: -1.5 ЦСКА Москва


*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация