Реал Мадрид срещу Барселона

17:05
Реал Мадрид срещу Барселона
Въпреки, че това едва ли е сред най-добрите сезони за Реал Мадрид, те триумфираха в Премиер дивизията няколко кръга преди края на сезона.

"Белият балет" загуби пет от своите седем срещи само преди два месеца, намирайки се в ужасна форма и логично титлата в Испания е единствения трофей, който те можаха да спечелят. Каквото и да се каже, факт е, че Реал бе най-добрият отбор през сезона. Те спечелиха ключовите мачове, включително и срещу Барселона на самия "Камп Ноу", демонстрирайки повече желание от всички други отбори за спечелването на трофея.

В лагера на Барса последните две седмици бяха изключително интересни от към новини. Спекулациите около Рийкард след отпадането от Шампионската Лига бяха засилени с аргумента за управителни промени.

До като празненствата в Мадрид са в своя апогей, наближаващия мач с вечния враг Барселона налага пълна концентрация. Спекулациите от страна на "каталунците" са свързани не само с треньорската рокада на Рийкард с Гуардиола, но и с куп нови попълнения като: Дани Алвеш, Филип Лам, Колочини, Давид Вия, Давид Силва и Дидие Дрогба. Почти половината от настоящия първи състав пък е свързан с напускане на "Камп Ноу", като най - изненадващо без да се смеете е напускането на Самуел Ето\'о в посока "Уайт Хард Лейн".

Всичко това вероятно е с цел, да помогне на феновете на Барса да преглътнат своята гордост за 90 минути виждайки как феновете на реал празнуват и единствения начин да бъде повдигнато тяхното настроение е самата победа от страна на техните любимци. Победата също е от значение с оглед амбициите на "каталунците" да завършат на второто място, което в момента се заема от Виляреал.

Барселона излиза в тази среща след като наказа с 6:0 Валенсия в неделя, но сега ще трябва да се справя без наказаните Ето\'о и Деко. Лошите новини за Рийкард не свършват до тук и след като за Роналдиньо и Иниеста бе ясно, че пропускат срещата поради контузии, към тях се присъедини и Габи Милито. Дошлият от Сарагоса защитник ще пропусне най-малко следващите 6 месеца поради скъсани кръстни връзки.

Треньорът на Реал Мадрид, Бернд Шустер разполага с почти целия си отбор, като със сигурност двубоя пропуска Фабио Канаваро поради получен червен картон в срещата с Осасуна. Добрата новина е свързана с възможното завръщане на Гути.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MasterChief
07.05.2008 20:14

Какво може да се каже освен че този сезон за Барселона е провален напълно ,но за Реал Мадрид може да се каже че беше добър до някаде защото те отпаднаха от шампионската лига.
Та тази вечер бих заложил на Реал Мадрид защото този сезон Реал е по добрият отбор.