Прогнози за мачовете от Шампионска лига, 2-и кръг (първи срещи)

10:19
Прогнози за мачовете от Шампионска лига, 2-и кръг (първи срещи)
Днес и утре ще се изиграят първите мачове от втория предварителен кръг на Шампионската Лига. Разбира се, нашето внимание ще бъде съсредоточено най-вече върху двубоя на българския шампион Литекс, който довечера от 21:00 часа ще се изправи срещу представителя на Черна гора Могрен Будва. "Оранжевите" ще се опитат да решат всичко още преди реванша в Ловеч, но и един приемлив резултат също би улеснил задачата на момчетата на Любослав Пенев. Програмата на най-комерсиалния европейски турнир предлага и други много вълнуващи срещи, като на очи се набиват зоналните дербита Сконто Рига - Висла Краков, Розенборг - Брейдаблик, Щурм Грац - Видеотон, Партизан – Скендия и Зестафони - Дачия Кишинев.

Представяме Ви прогнози за всичките предстоящи мачове от втория предварителен кръг на Шампионската Лига:

12 юли, вторник

18:00 часа: Пюник - Виктория Пилзен

Първата среща от втория предварителен кръг на Шампионската лига ще е между арменския шампион Пюник и чешкия първенец Виктория Пилзен. Домакините от Ереван редовно участват в европейските клубни турнири, но рядко успяват да постигнат нещо запомнящо се. Отборът на Пилзен взе право да представя своята страна в най-комерсиалната надпреварата на Стария континент, след като записа исторически сезон в родната Гамбринус лига. Предстоящият сблъсък ще бъде запаметен в клубната история на Виктория като първият му мач в Шампионската Лига. Гостите никога досега не са участвали в подобна голяма надпревара и затова днес определено ще видят доста трудности. Въпреки това чешкият клубен футбол е много над този на арменския и именно това ни кара да мислим, че Пилзен ще отстрани съперника си. Прогноза: Х2 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата: Гол/Гол;  Виктория Пилзен да спечели едно от полувремената

20:30 часа: Валета - Екранас

Шампионът на Малта излиза срещу този на Литва. На пръв поглед изглежда, че силите в този мач са горе-долу изравнени, като победата е еднакво близо до и двата отбора. Все пак трябва да се отбележи, че тимът на Екранас има по-големи шансове да продължи напред, но днес, макар и с малко, везните клонят в полза на Валета, който ще цели да се възползва от домакинския фактор.Прогноза: 1Х (Сигурност: 5/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Гол/Гол; Над 2.5 гола

21:00 часа: Марибор - Дюделанж

Словенският шампион Марибор приема на своя земя дошлия от първия предварителен кръг отбор на Дюделанж. Люксембургският представител нямаше почти никакви проблеми в първия етап на надпреварата. Тимът от Великото Херцогство регистрира две победи с по 2:0 над андорския първенец Санта Колома. Сега обаче "червено-жълтите" са в ролята на пълен аутсайдер и ще трябва да надхвърлят възможностите си, ако искат да постигнат исторически успех. Дюделанж никога в своята история не е успявал да преодолее тази фаза на турнира. Прогноза: + 2.5 Дюделанж (Сигурност: 5/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1; 1/1; Н/Г; Над 2.5 гола

21:00 часа: Могрен Будва - Литекс

За нас безспорно най-важният мач от втория квалификационен кръг на Шампионската Лига е този на представителя ни Литекс, който довечера в Подгорица ще мери сили с черногорския Могрен. "Оранжевите" са сочени за големите фаворити, но това в никакъв случай не означава, че безпроблемно ще продължат напред. Миналият сезон в същата фаза на турнира ловчанлии играха срещу отбор от тази страна и без сериозни главоболия успяха да се класират за третия предварителен кръг, но сега задачата им ще бъде далеч по-трудна, тъй като черногорските отбори след всяка изминала година показват по-добра форма. Определено можем да кажем, че черногорския футбол е в прогрес. Все пак отборите на Черна Гора не са на нивото на българските. Днес Могрен Будва ще се състезава за победа, но на първо място ще цели да не допусне гол в мрежата си т.е. ще е доволен, ако запише минимален чист успех. Момчетата на Любослав Пенев също ще преследват същата цел, но дали ще успеят да пречупят здравата противникова защита, предстои да видим. Общата цел на Могрен и Литекс ще изисква минимум грешки в дефанзивен план и затова не очаквам в мача да паднат много голове. Прогноза: под 2.5 гола (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
2

21:15 часа: Слован Братислава - Тобол

За този двубой не може да се говори, че силите са изравнени. Словашкият Слован Братислава е далеч по-опитен на европейската сцена спрямо казахстанския си съперник. През последните няколко години Тобол редовно се подсигурява с билет за евротурнирите, но досегашните му опити за подвиг бяха обречени на провал. "Жълто-зелените", които миналия сезон спечелиха първата си шампионска титла в местната Висша лига, нямат големи шансове да продължат напред. Единствения плюс за тях може да се окаже фактът, че са по-подготвени, тъй като в момента казахстанското първенството е в разгара си. Прогноза: 1 (Сигурност: 9/10)
Алтернативни прогнози за срещата: 1/1; -1.5 Слован Братислава

22:00 часа: Шамрок - Флора Талин

Определено тази среща е една от най-интересните от програмата на втория квалификационен кръг на турнира. Според мен крайният победител от този сблъсък не е ясен. Все пак вън от съмнение е, че ирландският шампион е с по-добри шансове да се класира за следващата фаза на надпреварата. "Детелините" са по-близо до спечелването на днешния мач, тъй като ще имат предимството да играят пред родна публика. Гостите от Естония са неизменна част от европейската сцена, но никога досега в своята история не са постигали значим успех. Прави впечатление, че отборът на Флора Талин залага предимно на местни футболисти, повечето от които са на доста млада възраст. Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Гол/Гол; над 2.5 гола

13 юли, сряда

19:00 часа: Зестафони  - Дачия Кишинев

Шампионите на Грузия и Молдова се изправят един срещу друг в много интересен сблъсък. И двата отбора са дебютанти в турнира. Настоящите съперници нямат голям опит в евротурнирите, а този факт още повече ни кара да се замислим върху това кой ще се класира за следващия етап. По всичко изглежда, че развръзката на дуела ще остане загадка до последно. Повечето букмейкъри определят отбора на домакините за фаворит в първия мач, но за мен дуелът остава открит за всичко. Моята прогноза е, че и двата тима ще отбележат голове. Прогноза: Гол/Гол (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Х2; Под 2.5 гола

20:00 часа: Макаби Хайфа - Борац Баня Лука

В този мач, може би, няма абсолютно никакви съмнения около крайният му изход. Израелският гранд Макаби Хайфа неведнъж е доказвал, че е един от добрите отбори на европейския клубен футбол, а първенецът на Босна и Херцеговина досега не е имал възможността да представи страната си в най-престижния турнир на Стария континент. Разликата в класите на двата отбора е огромна и затова тук всичко друго освен "единица" ще е голяма изненада. Прогноза: -1.5 Макаби Хайфа (Сигурност: 9/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1/1; -2.5 гола Макаби Хайфа; Н/Г; Над 2.5 гола

20:00 часа: Малмьо - ХБ Торсхаун

Тук въпросът не е дали Малмьо ще спечели двубоя, а колко изразителна ще бъде победата на шведския шампион. Ако в днешно време има сигурни мачове, а за мен определено няма, то този би трябвало да е един от тях. Разликата във възможностите на двата отбора е неописуема голяма и затова като че ли дуелът е предрешен. Фарьорският отбор е с илюзорни шансове да поднесе изненадата на кръга. Прогноза: -1.5 Малмьо (Сигурност: 9/10)
Алтернативни прогнози за срещата
: 1/1; -2.5 Малмьо; Н/Г;  Над 2.5 гола

20:30 часа: Бангор Сити - ХИК Хелзинки

Уелският първенец, който за първи път в своята история ще мери сили в този турнир, ще е домакин на финландския колос ХИК Хелзинки. В момента клубният футбол на Уелс трудно може да се сравни с този на скандинавската страна, а съвсем друг е въпросът, че ХИК Хелзинки превъзхожда сегашния си съперник в почти всяко едно отношение. "Синьо-белите", водени от Анти Муринен, са в отлична кондиция, като в подкрепа на това мога да посоча блестящото им представяне в местната Вейкауслига. Всичко това, което изброих по-горе, е достатъчна причина, за да потърсим "двойката" в идния дуел. Прогноза: 2 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
ХИК Хелзинки първи да отбележи гол

21:00 часа: Динамо Загреб – Нефтчи Баку

Динамо Загреб, чийто отбор е хегемон в Хърватия, ще спори с отбора на Нефтчи за място в третия предварителен кръг на Шампионската Лига. Домакините са неразделна част от този турнир, като това ще е седмото им поредно участие. Гостите от Азербайджан натрупаха известен опит от евроучастията си през последното десетилетие. За клубния футбол на тази страна може да се говори много, но ако трябва да бъдем кратки, можем да кажем, че отборите му са във възход. Сериозни инвестиции се правят в азербайджанските тимове, но въпреки това те все още не успяват да постигнат желаните резултати в евротурнирите. Аз лично и тази година не очаквам шампиона на Азербайджан да направи така жадуваната голяма крачка в Шампионската Лига.Прогноза: 1 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1/1; -1.5 Динамо Загреб

21:00 часа: Шкендербей Корча - Апоел Никозия

Тук очевадният фаворит е кипърският шампион Апоел Никозия, чийто тим през 2009 г. за първи път в своята клубна история игра в групите на Шампионската Лига. "Легендите" от островната държава са по-добрият отбор и определено отпадането им от албанския Шкендербей Корча би изненадало мнозина. На момчетата на Иван Йованович ще им е много трудно в Корча, където ще търсят сполучлив резултат. Мисля, че домакините няма да се предадат лесно и затова очаквам доста резултатен двубой. Прогноза: над 2.5 гола (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1Х; Гол/Гол

21:30 часа: Сконто Рига - Висла Краков

Един от най-интересните мачове от тази фаза на турнира противопоставя шампионите на Латвия и Полша. И двата отбора по традиция са неизменна част от европейската клубна сцена, но само единият от тях може да се слави с по-значими успехи. Висла Краков на Цветан Генков има далеч по-впечатляваща история, която би трябвало да респектира сегашния му съперник. Футболът в Латвия не е много развит и затова няма да е разумно, ако очакваме от Сконто Рига да изхвърли силния си противник и да продължи пътя си в Шампионската Лига. Прогноза: 2 (Сигурност: 6/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
Под 2.5 гола

21:30 часа: Щурм Грац - Видеотон Фехервар

Австро-унгарското съперничество ще се пренесе и във футбола. Шампионите на двете държави съседки ще се впуснат в лют спор за място в третия квалификационен кръг на турнира. Тук очевидният фаворит е австрийският Щурм Грац, който разполага със солиден опит и знае как да действа в подобни важни мачове. Унгарският първенец има далеч по-скромна история, като това ще е първото му участие в Шампионската Лига. Със сигурност можем да кажем, че тимът на Видеотон Фехервар представлява сериозна заплаха за всеки един отбор, който ще играе в тази фаза на турнира. Не трябва да забравяме, че маджарите са футболна нация и през години неведнъж са се доказвали като такава. Имайки предвид домакинския фактор и факта, че Щурм Грац е по-опитният отбор, логично би било, ако се насочим към "единицата". Прогноза: 1 (Сигурност: 7/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
над 2.5 гола

21:45 часа: Партизан - Шкендия

И тук като че ли всичко е ясно. На единия полюс е сръбският гранд Партизан, който е доказано име в европейския футбол, а на другия е дебютантът от Република Македония Шкендия. Малко са тези, които имат някакви съмнения около крайния изход на мача, но "черно-белите" тепърва ще трябва да узаконят победата си и на теория. Евентуалната победа на Партизан не се оферира с задоволителни коефициенти и затова можете да заложите за изразителен успех на домакините. Прогноза: 1/1 (Сигурност: 9/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
-1.5 Партизан; Н/Г; Над 2.5 гола

21:45 часа: Линфийлд - БАТЕ Борисов

Полу-професионалният северноирладски тим на Линфийлд ще се опита да изненада БАТЕ Борисов, който се превърна в кошмара на българските отбори. И за този двубой не може да се твърди, че силите са изравнени. Гостите от Беларус ще се състезават с единствената мисъл да решат нещата още преди реванша. "Трактористите" са достатъчно силни, за да постигнат тази цел. Прогноза: 2 (Сигурност: 8/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
2/2

21:45 часа: Розенборг - Брейдаблик

Друго зонално дерби противопоставя първенците на Норвегия и Исландия. По предварителни прогнози Розенборг не би трябвало да има абсолютно никакви проблеми срещу съперника си Брейдаблик, който е със скромни възможности. В този мач всичко друго освен "единица" противоречи на логиката и затова предвиждам лесна победа за домакините от Трондхайм. Тези, които искат да увеличат коефициента, могат да потърсят успеха на Розенборг при зададено предимство (хендикап) в полза на исландския Брейдаблик. Прогноза: -1.5 Розенборг (Сигурност: 9/10)
Алтернативни прогнози за срещата:
1/1; Н/Г

*Прогнози, които почти не крият риск:  Слован Братислава – Тобол: 1; Макаби Хайфа - Борац Баня Лука : 1;  Малмьо - ХБ Торсхаун: 1;  Партизан – Шкендия : 1; Линфийлд - БАТЕ Борисов: 2; Розенборг – Брейдаблик: 1.

*Мачове, в които могат да се получат изненади: Валета – Екранас, Марибор – Дюделанж, Шкендербей Корча - Апоел Никозия , Щурм Грац - Видеотон Фехервар.

*Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

zombie
12.07.2011 20:48

Ще го дават ли по тв-то или вече и Шампионска лига спира да дават ?

Omen
12.07.2011 17:49

абсурт да гледаме ма4а по тв нали?.....според мен няма на4ин,но аз ше потарся в интернет нещо .

monte_carlo
12.07.2011 15:57

Марибор -1.5 на полувремето (2.60); Марибор -2.5 (2.05) и нагоре вече който иска може и да порискува още,аз лично мисля да го пусна сега докато коефициентите не са паднали наполовина *joking* Според мене мача е победа за Марибор с поне 4 гола разлика *smile*

Arsenal__1886
12.07.2011 15:36

Пюник - Пилзен - 2, Валета - Екранас - 2ДНБ под 2.5, Марибор - Дюделанж - Марибор(-1.75), Марибор да спечели на 0, Могрен - Литекс - Литекс(-0.75), Слован - Тобол - Слован(-1.25), под 3.5, Шамрок - Флора - Шамрок(-1.5)

luiz_lfc
12.07.2011 13:38

ами не сам фен на литекс но в европа съм за всички български отбори айде литекс

Kalinho
12.07.2011 11:51

е слаби ама чак толкова не са. според мен 1:3 или 0:2 *smile*

celtic
12.07.2011 10:38

Литексо може и да глътнат водичка...ахахах..коефицента е примамващ
*lol*