Прогнозите на Ники Веселинов - 25-и кръг

20:20
Прогнозите на Ники Веселинов - 25-и кръг
На Острова големите вълнения бяха свързани с края на трансферния прозорец и удължаването му с два дни заради обилните снеговалежи. Кратка равносметка показва, че най-силна селекция направиха Манчестър Сити и Тотнъм, а по-бедните Уест Хям и Уигън бяха сериозно обезкървени от напускането на по 5-6 титуляри. Андрей Аршавин в Арсенал и Рикардо Куарешма в Челси са двете единствени големи звезди дошли през зимата от Европа в Англия. Финансовата криза даде своето отражение и може би само "арабския" тим Манчестър Сити не се плаши от нея.
Продажбите и отдаванията под наем приключиха и още в този кръг ще започне да си личи кой колко разумно е харчил, или спестявал по време на малко скучната януарска търговия.

Събота, 7 февруари

14.45 часа: Манчестър Сити - Мидълзбро - 1

Манчестър Сити похарчи най-много пари в Европа тази зима, като даде над 50 милиона паунда за Уейн Бридж, Крейг Белами, Найджъл де Йонг и Шей Гивън. За малко не взе и Кака. Марк Хюз изобщо не купува на кило и според мен осъществи блестящ трансфер с вратаря Гивън. Мидълзбро си направи наемна сделка с Уигън: Мидо за Марлон Кинг и толкова. Боро успя да запази Стюърт Даунинг, но е зле с парите и е на изпадане. Не ми е ясно кой в отбора ще вкарва голове, а и отбраната много олекна още през лятото когато напусна вратаря Марк Шварцер.
Твърда единица.

17.00 часа: Блекбърн - Астън Вила - 1 Х

В Блекбърн, Брет Емертън ще бъде извън игра до края на сезона заради скъсани кръстни връзки. Отборът запази играчите си и се подсили с качествения, но непредвидим в изявите си Ел-Хаджи Диуф. Момчетата на Сам Алърдайс доста се измъчиха в 120 - минутния мач за Купата със Съндърланд и това може да им повлияе. Астън Вила взе Емил Хески, който веднага вкара гол и осигури спокойствие в атаката, където в сряда се завърна и излекувания Джон Карю. Но....
Все някога и Вила трябва да загуби нали ? Затова знак - 1.


17.00 часа: Челси - Хъл Сити - 1

Португалският национал Рикардо Куарешма премина под наем до края на сезона от Интер в Челси и ще подсили, и без това мощното нападение на отбора. Добра вест за "сините", бе и че червения картон на Франк Лампард, от мача срещу Ливърпул, беше отменен и няма да има наказание. В Хъл пазаруваха качествено: Джими Булард, Кевин Килбан, Манучо - все доказани имена. Запазиха състава си, но проблема им е в непостоянството.
"Тигрите" ще се опъват на Челси, но ще си го отнесат, както е редно.

17.00 часа: Евертън - Болтън - 1

Евертън привлече под наем до края на сезона бразилския нападател Жо от Манчестър Сити. Наставникът Дейвид Мойс се мъчи да компенсира отсъствието на контузените си нападатели - Якубу, Луис Саха и Джеймс Воън. Но Микаел Артета и Тим Кехил са в отлична форма и "връзват" цялата игра на отбора. "Карамелите" може да са уморени от мача с продължения срещу Ливърпул в сряда. Болтън не успя да задържи през трансферния период двама от важните си играчи - Хейдар Хелгусон и Кевин Нолън. Добре че си имат Юси Яскелайнен на вратата иначе ще го закъсат.
Силен домакин срещу много слаб гост - единица.


17.00 часа: Съндърланд - Сток Сити - 1 Х

При "котките" пристигнаха двама познати играчи с качества - Тал Бен Хаим и Калъм Дейвънпорт, но това трудно ще компенсира напускането на Паскал Шимбонда, Майкъл Чопра, Ел-Хаджи Диуф и Рос Уолъс. Отделно ще има и умора от срещата с продължения за Купата на Англия срещу Блекбърн. Сток Сити привлече под наем от Уигън сенегалския нападател Анри Камара, който се присъедини към дошлите по-рано: Джеймс Бийти и Матю Етерингтън. Добра селекция за финансовите възможности на Сток.
Срещат се потенциални изпадащи отбори, труден за познаване мач.

17.00 часа:Уест Бромич - Нюкясъл - 1 Х

Уест Бромич се подсили с четирима не особено известни играчи, които взе под наем. Отборът си стои на последното място, но направи напоследък няколко много успешни шампионатни мача на собствен терен, а и разликата, която го дели от 14-я в класирането е само две точки. Нюкясъл се раздели с легендарния си вратар Шей Гивън, дали това няма да е фатално? Ники Бът, Стив Харпър - резервата на Гивън и Шола Амеоби преподписаха договорите си. Пристигнаха и силни единици като Петер Льовенкрандс, Кевин Нолън и Райън Тейлър.
Несигурен за прогнозиране двубой, въпреки че ми изглежда като единица.

17.00 часа: Уигън - Фулъм - Х 2

Уигън размени крилото си Райън Тейлър и даде 6 милиона паунда за френския халф Шарл Н`Зогбия от Нюкясъл. Дойде под наем и още едно известно име - Ахмед Хосам Мидо. Но погледнете само списъка на напусналите и си правете изводи: Анри Камара, Емил Хески, Кевин Килбан, Уилсън Паласиос. Фулъм макар и трудно успя да финализира трансфера под наем на френския полузащитник Оливие Дакур от Интер, а междувременно капитанът Дани Мърфи продължи своя контракт до юни 2010-та година. Загуба е само напускането на халфа Джими Булард.
И тази среща е по-добре да не се пипа.

19.30 часа: Портсмут - Ливърпул - 2

Капитанът на гръцкия национален отбор Ангелос Басинас премина под наем в Портсмут. Тони Адамс позакърпи състава си, след като си отидоха Джърмейн Дефо и Ласана Диара. Новите играчи не са лоши: Басинас, Белхадж, Мълинс, Пенант, Гекас. Ливърпул започна да го закъсва. Натрупа се изтощение от битките с Евертън и Челси. В сряда срещу "карамелите", Лукаш Лейва бе изгонен, а Стивън Джерард напусна принудително още в 15-а минута поради мускулна контузия и отпада от състава за следващите двадесет дни. Ами ако "чупливия" Фернандо Торес не дай-боже се контузи, кой ще вкарва?
При всичките проблеми на "червените", двойката все пак е най-логична.

Неделя, 8 февруари

15.30 часа: Тотнъм - Арсенал - 1

В Тотнъм, Джърмейн Дефо ще бъде извън игра 10 седмици заради фрактура на десния крак. Роби Кийн се завърна от Ливърпул и е третият футболист продаден от Тотнъм в последната година, който се прибира обратно, след Паскал Шимбонда и Джърмейн Дефоу. "Шпорите" купиха и Уилсон Паласиос от Уигън. Така общата сума, похарчена за трите класни попълнения набъбна до 39 милиона британски лири. В Арсенал Андрей Аршавин макар и в последния момент все пак дойде и "сапунката" около трансфера му приключи. "Топчиите" взеха застрашително да изостават не само в борбата за първото място, но и от зона "Шампионска лига".
Гълъбчето от емблемата на домакините ми каза, че Тотнъм ще победи.

18.00 часа: Уест Хям - Манчестър Юнайтед - 2

Уест Хям бе силно разклатен от световната финансова криза. Исландският собственик на клуба на практика фалира и лондончани започнаха да продават и преотстъпват играчи наред: Белами, Бойър, Дейвънпорт, Етерингтън, Фубер, Мълинс, Рийд - цял тим кажи речи. Но под ръководството на Дзола "чуковете" въпреки всичко вървят стабилно, а и са свикнали от край време да захранват с най-добрите си играчи цялата Висша лига и пак да им намират заместници. В Манчестър Юнайтед по едно време десетина силни фигури бяха с травми, но отборът пак си биеше. Сега един по един титулярите, ако въобще може да се говори за такива при "дяволите", взеха да се завръщат. Вече се очаква и Рууни да влезе в игра.
Търсачите на изненади могат да опитат да измъкнат нещо от този двубой.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CSKA_champions
07.02.2009 12:01

West Ham са домакини и мисля,че ще измъкнат Х много важен за Liverpool. *wink*

cesekarchetooo
07.02.2009 10:44

Ще ти отговоря вместо Декам... Брамбъл, Шарнър, Фигероа, Едман, Мелхиот... още искаш ли? Уигън ще си вземе мача, защото Фулъм са слаби гости. Разбира се, има вероятност и за хикс, но двойка е просто лудост, поне за мен.

dumbo_s
07.02.2009 09:56

Dekam нищо лично , но с кой смяташ ,че ще се защитава Уигън ?

tamplier
07.02.2009 09:39

Защо не потърсите Х в срещите Челси-Хъл ,Съндърланд-Сток С. Уигън-Фулъм

alePSG
07.02.2009 06:48

Без Победите на Ман. Сити,Ман Юн. и Челси горните прогнози са безумни по моему.

alePSG
07.02.2009 06:42

Еверън - Болтън 2,Портсмут - Ливърпул1,Тотнъм - АрсеналХ.Успех! *wink*

Dekam
07.02.2009 01:28

Според мене е глупаво да се дава 2-ка на Фулъм при положение, че те са домакински отбор, а и гостуват на добре представящия се Уигън! Мача си е 1-ца въпреки напусналите в Уигън!

dumbo_s
07.02.2009 00:59

fRSkn Както каза и той някак си мача на Вила е прекалено детска прогнозата ... Все някога трябва да загубят ... А защо да не победят с мощно нападение като Хески и Карю ... ? *wink*

dumbo_s
07.02.2009 00:57

Не знам защо намирате коментари в някой мачове като Манчестър Юнайтед ... Не знам Уест Хям с дестски съствав ли ще играе и кои от техните играчи може да се противопостави на Манчу ... Не знам , но по - твърд мач от този не знам скоро да ли е имало ... Победа с над 2 и повече гола ... Когато отбор продава много винаги си пати ... Колкото до дербите на Северен Лондон ... Смятам , че наистина хегемонията ще намери своя край този сезон като Арсенал няма да бъдат сред първите 4 ... В предвид отцъствието на Фабрегас , не виждам кой може да направи връзката до нападателите ... Не виждам как само с балонни топки от защитниците ще вкарат голове Перси и Адеба...Не виждам човек в Арсенал , който може да победе отбора в този момент ... Аршавин ??? - Който не е играл от месец или младия Насри , който в Марсилия блестеше със брилянтни отигравания ... Не че тук не ги показва , но далеч може повече ... Друг интересен мач , който според мене е сравнително ясен е гостуването на Фулам ... Не знам , но от последните 4 - 5 сезона след затварянето на зимния трасферен прозорец Фулъм започва да заиграва всеки мач по - добре от предишния ...кърнения състав на Уиган .... *wink*

fRSkn
06.02.2009 23:47

някои от прогнозите ми се струват детски ... например Все някога и Вила трябва да загуби нали ? Затова знак - 1. .. защо пък да не победят??

gregoda
06.02.2009 21:32

Това за гълъбчето от емблемата на Шпорите ми хареса и все пак смятам че Арсенал няма да ги изпусне този път!!

Yasensf
06.02.2009 21:26

Аз ще играя това с 1 лев за шанса :
Атлетико Мадрид
Ливърпул победа
Байерн победа
Челси гол/гол
Арсенал гол/гол
Уест Хям - Ман Юн 1х
Блекбърн под 2.5 гола
Уиган победа или Х първото

bacardy_breezer
06.02.2009 21:22

А бе всички сте големи разбирачи...Блекбърн ще ги отнесе утре вила гарантирам ви *wink* .тр 2:0.успех!!!!!

MeToDueB
06.02.2009 21:21

*Портсмут - Ливърпул - за мене тоя мач е повече Х, отколкото 2 ... Без Джерард няма да им е лесно ... а на Портсмут им е време да покажат добра игра.*Тотнъм - Арсенал 1,Х .. Иначе се надявам Роби Киин да отбележи отново на Арсенал. Най-интересния мач в програмата е това *Уест Хям - Манчестър Юнайтед - Х/2. Срещу тоя отбор ще е много трудно на Манчестър Ю. Често бележат през второто полувреме и според мен ще се спази тази традиция и в този мач. Дано Димитър Бербатов да отбележи победния гол. Няма е лесен този мач .. моята прогноза е Х/2 0-1

MeToDueB
06.02.2009 21:20

За първия мач мога да кажа, че е много вероятно Манчестър Сити да победи Мизълбро и аз залагам на знак 1. Нека си спомним, че Ман Сити имат да отмъщават на тоя отбор от миналата година във визитата им срещу Мидълзбро. Това 8-1 оттогава си беше унижение и според мен "гражданите" ще отбележат поне 3 гола.
*Блекбърн - Астън Вила - не съм съгласен. Сега и след, като Джон Карю се върна атаката става много силно уръжие на Вила, а знаеме, че и защитата им не е много лоша. Според мен тоя мач си е чиста двойка, нищо че Блекбърн са надъхани да се измъкнат от кризата. *Челси - Хъл Сити - 1/1 направо бих го играл аз. Няма какво повече да се коментира. *Съндърланд - Стоук за мене си е над 2,5 гола. Съндърланд ще победят.

Yasensf
06.02.2009 21:17

Портсмур - Ливърпул - 2ка Тук е задължително да се рискува след като Ливърпул постигна победа над Челси марак и загубата в Фа къп от Евъртън и контузията на Джерард.Предполагам , че мърсисайдци ще са на 100 % мотивирани и Фернандо Торес ще ги води по пътя към мрежата на Помпи.
Уест Хям - Манчестър Юнайтед - двоен шанс 1Х ; гол-гол ; ппкр Х/Х ; ако съдим по двубоя на този стадион от миналата година предполагам , че мача ще бъде Х.Вече доста пъти Манчестър не грешаха , но дали тази грешка няма да дойде срещу приличния отбор от Лондон.В последно време домакините са в добра серия и мисля , че те ще спрат червените дяволи.Последният път мача завърши 2:0 на Олд Трафорд , но само брилянтният Бербатов и измислен първи гол спаси червените.Те имат доста контузени и смятам умората ще си каже думата.

dakata_1914
06.02.2009 21:17

Ники според мен Арсенал е твърда 2-ка *stop* *wink*

Yasensf
06.02.2009 21:16

Най - сигурни изглеждат тези залози:
Тотнъм - Арсенал гол/гол - дерби е и двата отбора имат нужда от точки и направиха солидни трансфери.
Блекбърн - Астън Вила - 1х ; под 2.5 . Аз смятам , че тук ще има изненада.Мача ще бъде от тези , които се решават с 1 гол.Последния път Гарет Бари и компания сбърка , а Блекбърн има огромна нужда от точки ако не иска да се озове във втория ешелон на английския футбол.

tobito
06.02.2009 21:15

Манчестър Сити - Мидълзбро 1
Блекбърн - Астън Вила Х2
Челси - Хъл Сити 1 може и Х
Евертън - Болтън Х
Съндърланд - Сток Сити 1
Уест Бромич - Нюкясъл Х
Уигън - Фулъм 1
Портсмут - Ливърпул 2
Тотнъм - Арсенал Х
Уест Хям - Манчестър Юнайтед Х

Bai_Bradar
06.02.2009 20:55

"Все някога и Вила трябва да загуби нали ? Затова знак - 1." Страшна обосновка правиш Ники. *joking* Х2 е мача според мен

ZaKoNa
06.02.2009 20:52

2-ка на Вила само това ще кажа *wink*

cesekarchetooo
06.02.2009 20:37

Манчестър Сити - Мидълзбро 1;
Блекбърн - Астън Вила Х2, под 2.5;
Челси - Хъл Сити 1, под 2.5;
Евертън - Болтън 1;
Съндърланд - Сток Сити Х, под 2.5;
Уест Бромич - Нюкясъл Х;
Уигън - Фулъм 1Х, над 2.5;
Портсмут - Ливърпул 2/2, над 2.5;
Тотнъм - Арсенал 2, над 2.5;
Уест Хям - Манчестър Юнайтед 2/2, под 2.5;