Прогнозите на Ники Веселинов - 24-и кръг

20:38
Прогнозите на Ники Веселинов - 24-и кръг
24-ят кръг във Висшата лига идва прекалено бързо след междинния във вторник и сряда, така че едва ли нещо съществено ще се промени в нагласата и мотивацията на отборите за мачовете им през този уикенд. Ясно е едно - с две точки преднина и мач по-малко, който е срещу Фулъм през февруари, Манчестър Юнайтед дава сериозна заявка за титлата. Аз бих прогнозирал това, докато коефициентът още е приличен. Битката за оставане в Лигата ще е жестока, след като отборите от 10 до 20 място са събрани в рамките на шест точки разлика.
Дербито на кръга е в неделя: Ливърпул - Челси. Едно равенство между претендентите за първото място може да е самоубийствено.


Събота, 31 януари

14.45 часа: Сток Сити - Манчестър Сити - 1 2

У дома Сток играе силно, а и това е единствения шанс на отбора да трупа точки. Така че трите точки срещу Сити са задължителни. Друг е въпросът дали това е постижимо. Съперникът не е от най-удобните, но мениджърът му Марк Хюз още оформя състава си и небесносините редуват силни със слаби мачове.
Единицата ще е с добър коефициент, но е много рискова.

17.00 часа: Арсенал - Уест Хям - 1

Арсенал като че ли отпадна от сметките за първото място. И този път както и в последните две-три кампании решаващи се оказаха контузиите на възлови играчи. Венгер е истински магьосник когато става дума за откриване и налагане на нови таланти, но все пак не може да измисли как да компенсира отсъствието на "мислещите" играчи в тима си като Да Силва, Росицки, Фабрегас. Един по един те ще се завръщат в тима, но времето и преднината на Ман.Ю напредват. Уест Хям винаги играе силно срещу "топчиите", имайте го предвид.
Единицата е най-логична.


17.00 часа: Астън Вила - Уигън - 1

Астън Вила вече не е само претендент за място сред "големите четири", отборът е кандидат дори за шампионската титла. Поне на теория. След трайната контузия на Джон Карю, идването на Емил Хески се оказа много силен ход за мениджъра Мартин О`Нийл. Още в дебюта си с новия си тим Хески донесе победата в Портсмут. Уигън има една от най-силните двойки в атака в Лигата: Амр Заки - Хосам Мидо. Двамата египтяни са непредвидими и ако имат ден могат да вкарат на всеки тим.
Вила не прощава у дома, може и да е с един гол,у но бие - единица.

17.00 часа: Болтън - Тотнъм - 1 Х

"Свинските крачета" изпуснаха Блекбърн като гост, но все пак взеха точка. Сега имат за съперник набиращ скорост отбор, но на "Рийбок Стейдиъм" никой не се чувства уютно. Това важи и за Тотнъм. Лондончани вече разполагат с изявен голаджия като Павлюченко и бързак по крилото в лицето на Дефо. Може да се предполага, че носталгията по дуета Бербатов - Кийн вече е преодоляна.
Равенството най-много приляга на този двубой, но по-добре не го прогнозирайте.


17.00 часа: Фулъм - Портсмут - 1

На собствения си "Крейвън Котидж" Фулъм в последните два месеца не губи. Още повече, че сега трябва да се наваксва загубата от Съндърланд през седмицата. Портсмут е разколебан. Много му се събра на Тони Адамс - лоша серия от слаби мачове, подсилена и от две загуби в рамките на няколко дена, у дома от Суонзи за Купата и Вила за първенство.
Привлекателна единица, но имайте едно на ум, че Помпи е непредвидим.

17.00 часа: Хъл Сити - Уест Бромич - 1

Единицата я избирам като знак съвсем условно. Този мач не ми е ясен. Хъл е отбор на настроението, като типичен дебютант във Висшата лига. Може при добро развитие на срещата да бие у дома почти всеки, но и да пада с резултати от сорта на 0:5 и 1:4, при това срещу клубове като Уигън и Боро. Уест Бромич е много силен напоследък у дома, но не и навън.
Битката е за оцеляване и резултатът за мен е непредвидим.

17.00 часа: Мидълзбро - Блекбърн - 1

Нещо се случи в Боро и отборът със страшна сила върви към по-долното ниво в Англия - Чемпиъншип. Резултатите са плачевни, подобно е и положението с финансите и селекцията. Победата срещу не особено впечатляващия като гост Блекбърн е повече от задължителна - една нова загуба може и да се окаже решаваща за съдбата първо на Гарет Сутгейт, а после и за оставането на тима в Лигата. "Големият Сам" получи задача да спаси Блекбърн от изпадане и аз съм убеден, че ще успее, дори и да губи срещи като тази срещу Мидълзбро.
Хиксът ми се вижда най-подходящ, но все пак да уважим битката за оцеляване на домакините.

19.30 часа: Манчестър Юнайтед - Евертън - 1 Х

Шампионите на Англия, Европа и света този път ще се изтормозят доста, за да вземат трите точки. Евертън се върна към стила си и доказа на практика, че всички трябва да се съобразяват с него. Справка: двата хикса с Ливърпул и изпуснатата победа в последните секунди срещу Арсенал. На "Олд Трафорд" няма да е лесно, но четата на храбрия шотландец Дейвид Мойс може да забърка такъв "бетон" пред вратата си, че дори и Бербатов, Роналдо и Тевес да не могат да пробият.
Трябва да се търси единица, но подсигурена с хиксче.


Неделя, 1 февруари

► 15.30 часа: Нюкясъл - Съндърланд - 1

Местно дерби, което може би ще накара домакините да излязат от апатията и безразличието, която ги е обхванала. Битката срещу комшиите е и за оставане в Лигата, така че няма накъде да се отстъпва. Лош късмет е че Майкъл Оуен ще отсъства месец и половина заради контузия. "Котките" не се чувстват добре на "Сейнт Джеймсис Парк" и едва ли могат да се надяват на нещо повече от точка.
Единица, защото ако не бият и такива съперници, "свраките" ще изпаднат.


18.00 часа: Ливърпул - Челси - Х

Безчислено е да се разсъждава около резултата в такъв мач. Залогът и за двата отбора е титлата в Англия, домакинството дава все пак някакъв бонус за "червените".
Троен мач ! Не виждам причини да се прогнозира, освен ако не сте фенове на някой от двата тима.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aleks777
31.01.2009 11:58

Ливърпул - Челси , да наистина най-вероятния знак за тоя мач е Х ама тфа дето е написано за него са пълни глупости дето съм сигурен, че и мойто гадже ги знае а ние тука уж трее да знаеме малко повече и такива тъпи прогнози за такъв голям мач не ни интересуват нали ? Поне малко повече можеше да се постарае. *smile* Ако не друго да беше изтъкнал проблемите и 2та тима, равенствата на Ливърпул и т.н. Абе тъпа прогноза. А за Манчестър Ю 1 Х не е никаква прогноза. Все пак това е твърд мач за 1 ако искаш да дадеш Х се обуславяш защо и пишеш Х а не само да объркваш хората с една от най-твърдите 1ци днеска че едва ли не мача неможе да се прогнозира. Тоя мач на всички ни е ясен какъв е... Евертън ще се защитава като срещу Ливърпул обаче един ранен гол(все пак Юнайтед не е Лив.), така че аз направо мисля да си го играя тоя мач на точен резултат 2:0. И с някои др. прогнози не съм съгласен ама ми писна да пишем за сега... Ае Успех на всички ви.

stefan30
31.01.2009 08:02

Много ме съмнява мача Сток Сити - Ман Сити да е 2 мача е 1 - Х *thumb_up* *joking* *wink*

alePSG
31.01.2009 06:53

Болтън-Тотнъм 2 ,Мидълзбро-Блекбърн 1,Сток Сити - Ман Сити 1X.

iluo
31.01.2009 02:12

Много 1ци станаха.
Ливарпул 1
Хъл Сити 1
Манчестар Х

tobito
31.01.2009 01:43

Сток Сити-Манчестър Сити Х
Арсенал-Уест Хям 1Х
Астън Вила-Уигъ 1
Болтън-Тотнъм Х
Фулъм-Портсмут 2
Хъл Сити-У.Б.А. Х 2
Мидълзбро-Блякбърн Х
Манчестър Юн-Евертън 1
Нюкясъл-Съндърланд 1
Ливърпул-Челси 2

Успех на всички *wink*

Mirchonov
31.01.2009 00:58

Искам да благодаря на г-н Веселинов за добрите обосновки които прави всяка седмица и се надявам да продължи още дълго да пише в сайта на winner.bg и му желая много здраве и професионални успехи.

Mirchonov
31.01.2009 00:43

Моето мнение е,че Арсенал и Ман.Юн трудно ще спечелят мачовете си,а дори и изобщо ако ги спечелят.За другите срещи мисля,че Мидълзбро - Блекбърн - Х ; Болтън - Тотнъм - Х ;
Нюкясъл мисля,че е време да победят макар че това ще стане много трудно ; Астън Вила ще спечелят ако си реализират положенията защото напоследък ги наблюдавам че правят много пропуски ; За дербито между Ливърпул и Челси мисля че в състоянието в което се намират двата отбора нищо друго освен един убийствен Х - кс немога да прогнозирам (и то твърд Х -кс).

angel_hi
30.01.2009 22:07

Не съм за Ман Сити и няма и да бъда.Фулъм и Помпи е Х.За Боро и Хъл съм.Арсенал няма да бие Хям.Манчо ще бие Евертън трудно.Ливера и Челси 2-ка или Х.

original4e
30.01.2009 22:00

Сток Сити-Манчестър Сити много не ми се вярва 1 2 ; Мидълзбро-Блякбърн-1 ;Хъл Сити-У.Б.А.-1 ;Фулъм - Портсмут-1 как мислите

Patilanec
30.01.2009 21:57

Няма нищо всеки бърка *smile* Мойте очаквания за топ 5: Мача на Арсенал с Уест Хям ще бъде мн. труден, А. Вила ще се озори с Уигън, но сигурно ще победи, Ливърпуул и Челси да направят един Х и ест като фен на Юнайтед победа срещу Евертън, който определено е един мн корав тим

cesekarchetooo
30.01.2009 21:47

Patilanec, сори, преписах прогнозите от него без да ги гледам и само си дадох прогнозите. Болтън - Тотнъм-Х, Фулъм - Портсмут-1.

angel_hi
30.01.2009 21:44

Ще има поне 5-6 Х-са и някой от ТОП4 ще се изложат Арсенал и Ливера визирам,надявам се Нюкясъл,ВилаТотнъм,Хъл да победят.

Patilanec
30.01.2009 21:43

Абе cesekarchetooo и lubo17 защо и двамата сте написали Болтън - Тотнъм, Фулъм - Тотнъм *sick*

cesekarchetooo
30.01.2009 21:21

Сток Сити-Манчестър Сити-Х
Арсенал-Уест Хям-1Х
Астън Вила-Уигън-1
Болтън-Тотнъм-Х
Фулъм-Тотнъм-1
Хъл Сити-У.Б.А.-1
Мидълзбро-Блякбърн-2
Манчестър Юн-Евертън-1
Нюкясъл-Съндърланд-1Х
Ливърпул-Челси-Х

nekakav_pi4
30.01.2009 21:10

Съвпадат с моите *smile* само мисля, че двойката на Ман Сити е по вероятна те трябва да се затвърдят в горната половина на класирането и Боро са толкова зле, че Блякбърн може и да им чукне една двойка Успех

lubo17
30.01.2009 21:06

Сток Сити-Манчестър Сити-2 Арсенал-Уест Хям-1 Астън Вила-Уигън-1 Болтън-Тотнъм-Х Фулъм-Тотнъм-Х Хъл Сити-У.Б.А.-1 Мидълзбро-Блякбърн-Х Манчестър Юн-Евертън-1 Нюкясъл-Съндърланд-1 Ливърпул-Челси-Х


MISTERIY
30.01.2009 20:53

След последния кръг в който изби рибата мн се чуда дали да не заложа утре с твойте прогнози, но някой мачове мн им се чуда...

lubo17
30.01.2009 20:52

А бе как може за един от най-важните мачове в англия да не дадеш обоснована прогноза бе какъв спец си ти бе