Прогнозите на Ники Веселинов - 23-и кръг

10:43
Прогнозите на Ники Веселинов - 23-и кръг
23-ят кръг от Висшата лига е междинен и е броени дни преди затварянето на януарския трансферен прозорец. В доста от тимовете атмосферата е напрегната, защото до последния момент ще се изчаква за нови попълнения, а и няма да се знае със сигурност кой напуска. Това малко или много разконцентрира играчите. Особено тези в по-бедните клубове. Срещите за Купата в събота и неделя също ще имат отношение към представянето на отборите, които играха в събота и неделя.
Дербито на кръга е в сряда в Ливърпул: Евертън - Арсенал

Вторник, 27 януари

21.45 часа: Съндърланд - Фулъм - 1 2

Защитникът Паскал Шимбонда е пред завръщане в Тотнъм, откъдето дойде, а продължават и атаките на "шпорите" към нападателя Кенуайн Джоунс. Домакините разчитат само на точките в къщи, за да се спасят от изпадане. Задачата им този път ще е трудна, защото Фулъм в последните два месеца играе много силно и равномерно. Лондончани загубиха сериозна фигура в лицето на Джими Булард, но 5-те милиона които взеха за него са важни за скромния им бюджет.
Не бих прогнозирал тази среща.


21.45 часа: Уест Бромич - Манчестър Юнайтед - 2

Уест Бром се изтормози срещу Бърнли за Купата на Англия, пропусна победата и ще преиграва на терена на съперника. Добрата новина е завръщането на нападателя Роман Беднар след изтърпяното наказание. Ман Юнайтед е налегнат от контузии, като в защитата ситуацията е най-зле. Към списъка на травмираните се прибавиха Уелбек и Фабио. Алекс Фъргюсън, обеща нов договор на 35-годишния Райън Гигс и ще се нуждае от ветерана в този двубой. Козът на дяволите е Димитър Бербатов.
Дори и в осакатен състав Юнайтед почти сигурно ще вземе мача.


22.00 часа: Тотнъм - Сток Сити - 1

Лондончани са много активни на пазара, но засега факт е само привличането на Уилсън Паласиос от Уигън и дошлия малко по-рано Джърмейн Дефо от Портсмут. Тотнъм не се изразходва много в мача за Купата срещу Манчестър Юнайтед и очевидно ще "скочи" здраво на Сток. Гостите се разходиха до Дубай за контрола с местен тим, уж за да обиграват новите си попълнения Матю Етерингтън и Джеймс Бийти, но е ясно че парите, които са получили от арабите за визитата са по-важни.
Единица, с приличен процент на вероятност да излезе.


22.00 часа: Портсмут - Астън Вила - Х 2

Помпи взе под наем до края на сезона крилото Джърмейн Пенънт от Ливърпул, Хейдън Мълинс от Уест Хям и Пеле от Порто, но това не може да компенсира напускането на Дефо и Диара. Развали се резултатния дует Дефо-Крауч, отборът вече вкарва трудно голове и доказателство за мини-криза е отпадането на собствен терен от Суонси за Купата. Вила върви стабилно. Капитанът Мартин Лаурсен претърпя операция на дясното коляно и ще се възстановява два месеца. Емил Хески дойде от Уигън за 3,5 милиона лири и ще подсили атаката.
Ако Агбонлахорн не пропуска чистите си положения, Вила ще спечели.


Сряда, 28 януари

21.45 часа: Уигън - Ливърпул - Х 2

Уигън направи добри пари от трансфера на Уилсън Паласиос, след като го купи от Олимпия (Парагвай) за 1 милион, а го продаде на Тотнъм за 14 милиона паунда. Наставникът Стив Брюс обеща, че Паласиос е последният който напуска, след Емил Хески, Кевин Килбан и Марлон Кинг. Привлечен бе под наем Хосам Мидо, така че нападението изглежда подсигурено. Ливърпул на два пъти през миналата седмица се опита да победи Евертън у дома и не успя, а това костваше доста усилия на играчите. Добре е че съдебните проблеми не влияят на играта на Стивън Джерард.
Двойка, която задължително трябва да се подсигури с хикс.

21.45 часа: Манчестър Сити - Нюкясъл - 1

Холандският национал Найджъл де Йонг премина от Хамбургер в Манчестър Сити за 19,5 милиона евро, още 14 милиона от дълбоката кесия на арабските собственици отидоха за Крейг Белами от Уест Хям. Нюкясъл привлече нападателя на Шалке 04 Петер Льовенкрандс под наем до края на сезона. Това се последните трансфери в двата отбора засега.
Домакинската победа се набива на очи.

21.45 часа: Челси - Мидълзбро - 1

Джо Коул ще пропусне всички мачове до края на сезона за Челси, след като скъса връзки на коляното. Неясно е как ще се развива конфликтът между Дрогба и мениджъра Сколари. Проблеми създаде и Джон Оби Микел, който бе хванат от полицията да шофира пиян, в 5.30 в събота -сутринта. Боро взе под наем до края на сезона нападателя на Уигън Марлон Кинг, но се раздели с Хосам Мидо. По-нататък през сезона ще се разбере дали това не е размяна "кон за кокошка".
Сигурна единица, но коефициентът няма да е голям.

22.00 часа: Уест Хям - Хъл Сити - 1

"Чуковете" продадоха Крейг Белами на Манчестър Сити и позакърпиха бюджета си. Наставникът Джанфранко Дзола ще трябва да изгражда халфовата си линия отново, след като напуснаха Матю Етерингтън, Лий Бойър и Хейдън Мълинс. Хъл направи добри трансфери: Джими Булард от Фулъм, Кевин Килбан от Уигън и преотстъпения Манучо от Манчестър Юнайтед.
У дома Уест Хям не прощава на отбори от ранга на гостите.

22.00 часа: Евертън - Арсенал - Х

Евертън може да скъси дистанцията от пет точки, която го дели от лондончани заели петото място. Как ли ще се отрази обаче на играта на отбора умората от двата тежки сблъсъка с Ливърпул в последните седем дни ? Арсенал уж е постигнал споразумение да плати 15 милиона лири на Зенит за Андрей Аршавин, но руснакът все още не е на "Емирейтс Стейдиъм". Тази трансферна сапунка започна да става досадна. Едуардо да Силва заяви, че е готов да се завърне в първия отбор на "топчиите" 11 месеца след тежката контузия.
Най-оспорваният мач в този кръг, всякакъв изход е възможен.

22.00 часа: Блекбърн - Болтън - 1

Слаб януарски пазар и за двата отбора, които на всичко отгоре са застрашени от изпадане. Горката топка, ще я спукат от ритане в този мач. Болтън не е печелил три точки от 29 ноември, а Блекбърн от 8 декември насам е с две победи и две равенства.
Силен домакин срещу слаб гост, единицата е добро решение.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pilo
29.01.2009 21:53

браво на ники веселинов само последния мач не е познал *joking* *erm*

nasko_ov
29.01.2009 15:16

Само последния мач не е познат *thumb_up*

spiker
29.01.2009 11:25

Някои прогнози ми харесват, докато 20-25% от всичките са малко безмислени *sick* Това си е мое мнение, критикувайте го както искате.

Craz1_K1ller
28.01.2009 14:54

Евала,много добри прогнози то тук *smile*.Мисля,че и днешните прогнози ще станат *evil*

tobito
27.01.2009 12:37

Съндърланд - Фулъм -1Х
УБА - Ман. Юн. - 2
Тотнам - Сток Сити - 1
Портсмунт - Астън Вила - Х
Уигън - Ливерпул - 2
Ман. Сити - Нюкясъл - 1
Челси - Боро - 1Х
Уест Хям - Хъл Сити - 1
Евъртън - Арсенал - Х
Блекбърн - Болтън - 1
успех на всички

kokata88
27.01.2009 10:28

Много ясно че се набива на очи Ман Сити няма да имат проблеми да си вземат мача срещу отбора с най слаба моментна форма в лигата *stop*

theivo
27.01.2009 10:17

Ще пробвам един залог с тези прогнози *smile*

Miryo
27.01.2009 01:37

Ман Сити - Нюкясъл - домакинската победа се набива на очи! Брей, как пък го видя, че чак се набива на очи не ми е ясно. Като ги знам Ман Сити колко са непостоянни, пък същото важи и за Нюкясъл, тоя мач не го бутвам.

cesekarchetooo
26.01.2009 22:58

Съндърланд - Фулъм - 1Х
УБА - Ман. Юн. - 2/2
Тотнъм - Сток Сити - 1Х
Портсмунт - Астън Вила - Х2
Уигън - Ливерпул - Х2
Ман. Сити - Нюкасъл - Х2
Челси - Боро - 1/1
Уест Хям - Хъл Сити - 12
Евъртън - Арсенал - 1Х
Блекбърн - Болтън - 1Х
Успех в прогнозирането на всички! *smile*

spir0
26.01.2009 22:12

Съндърланд - Фулъм - Х
УБА - Ман. Юн. - 2
Тотнам - Сток Сити - 1
Портсмунт - Астън Вила - Х
Уигън - Ливерпул - Х
Ман. Сити - Нюкасел - 1
Челси - Боро - 1
Уест Хям - Хъл Сити - 1
Евъртън - Арсенал - 2
Блекбърн - Болтън - 1

успех на всички *thumb_up*