Челси запази интригата за първото място

17:06
Челси запази интригата за първото място
В дербито на уикенда на "Стамфорд Бридж" се изправиха един срещу друг лидерът в класирането Манчестър Юнайтед и намиращият се на второ място състав на Челси. Двата отбора ни предложиха превъзходен футбол и в крайна сметка игралият по-добре тим на домакините постигна една инфарктна, но заслужена победа.

Преди двубоя статистиката беше на страната на Челси. "Сините" от Лондон нямаха загуба на своя стадион от "червените дяволи" вече шест години и разчитаха традицията да се запази. Друг важен факт беше, че "Стамфорд Бридж" е непревзимаема крепост за отборите в Англия вече повече от 80 мача.

Стартовите състави на двата отбора предложиха някои изненади. За домакините единствено Франк Лампард остана извън сметките, поради кончината на неговата майка. Всички футболисти на Челси излязоха на терена с черни ленти в памет на Пат Лампард. В другия лагер сър Алекс Фергюсън даде почивка на Кристиано Роналдо и Карлос Тевез, предвид малкото време за възстановяване и важния мач-реванш с Барселона във вторник.

Челси започна по-добре срещата и наложи надмощието си още от първия съдийски сигнал. В началните секунди едно неразбирателство в отбраната на Манчестър можеше да доведе до откриването на резултата, но това не се случи. Малко по-късно Неманя Видич получи контузия и беше принудително заменен от Оуен Харгрийвс. Това допълнително разколеба гостите и те приеха играта в своята половина. Най-доброто положение се откри пред Джо Коул в средата на полувремето, но неговият удар срещна гредата.

До края на първата част Челси доминираше тотално, но не успя да превърне това надмощие в попадения. Липсваха сериозни голови положения до самия край на полувремето, когато Дрогба обработи добре топката и центрира прекрасно към връхлитащия в наказателното поле Михаел Балак. Ударът с глава на немеца направи безпомощен Ван Дер Саар.

През второто полувреме ситуацията на зеления терен не се промени. В 56-тата минута обаче Уейн Рууни се възползва от груба грешка на Рикардо Карвальо, който подаде глупаво топката назад към Петър Чех. Нападателят на гостите я достигна пръв и реализира хладнокръвно положението, но след това се хвана за бедрото, очевидно изпитвайки болка. Малко по-късно Рууни бе заменен от Кристиано Роналдо, а Андерсон влезе на мястото на Джон О’Шей. Аврам Грант показа, че ще търси победата и смени Пауло Ферейра с Никола Анелка. Гостите заиграха много по-добре и все по-често поглеждаха към вратата на Челси. Домакините отговориха с удар на Карвальо след корнер и опасен изстрел на Дрогба от фаул.

Развитието на двубоя не се понрави на наставника на домакините и той рискува още повече, пускайки в игра Андрий Шевченко на мястото на Саломон Калу. Така за първи път от много време Челси заигра с трима централни нападатели. Това даде донякъде резултат и в 86-та минута беше отсъдена дузпа за домакините след игра с ръка на Майкъл Карик – решение, което гостите дълго оспорваха. Зад топката застана Балак и немецът безпощадно реализира второто си попадения в мача.

До края на двубоя "червените дяволи" се опитаха да изравнят и имаха прекрасни шансове за това, но първо удар на Роналдо беше избит от голлинията от Ашли Коул, а в продължението Дарън Флетчър можеше да се превърне в герой, но Шевченко изби топката малко преди тя да навести за втори път мрежата на домакините.

Победата на Челси запази традицията "сините" да се представят отлично срещу Манчестър Юнайтед на "Стамфорд Бридж". Битката за първото място все още е в сила, тъй като двата отбора имат равен брой точки, но "червените дяволи" имат много по-добра голова разлика. До края на сезона настощият шампион на Англия има домакинство на един от най-неудобните си съперници Уест Хям и гостуване на борещия се за оцеляване Уигън. Челси пък гостува на Нюкасъл и посреща Болтън в последния кръг. Любителите на футбола със сигурност останаха доволни от показаното от двата отбора, а интригата в първенството вероятно ще се запази до последния кръг. Какво по-хубаво от това !?

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gogito53
10.05.2008 18:27

ОПРЕДЕЛЕНО ЧЕЛСИ СА НАЙ-ДОБРИЯТ ОТБОР ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ЦЯЛА ВСИЧКИ ПОВТАРЯТ ЧЕ КРИСТИАНО РОНАЛДО БИЛ ДОБЪР

kluivert
27.04.2008 11:07

какво очакваш нали е на 12 13 години не повече..

LOVETZ
27.04.2008 09:40

А пък ти ЗБЪРКА най-много. Научете се на български вече бе момчета....

manunited666
27.04.2008 00:21

Ама всички си мислите как Юнайтед ще эбърка ! А не се эамисляте как и Челси може да эбърка!

incrediblefan
26.04.2008 22:07

И ся кво си мислете че Челси като биха с тая измислена дузпа и ще станат шампиони ли ?
Юнайтед ще си бият 2та мача без проблем и ще си вземат заслужената титла.

LOVETZ
26.04.2008 21:43

Въпросът е- ДАЛИ ще спечелят Манчестър войната- понеже ги чака тежък цикъл със ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ победи Браво за уникалния мач!

ymm070
26.04.2008 21:11

челси спечелиха битката, но манчестър юнайтед ще спечели войната

stef94
26.04.2008 19:41

Челси е най добрия отбор па кво ще ми викайте . Бях сигурен че няма да загубят от "червените дяволи".Балак направи най големия си дебют за Челси от както дойде на "Стамфорд Бридж".

AviMC
26.04.2008 18:25

Преди няколко месеца бях прогнозирал, че докато Манчестър и Арсенал спорят за 1-то място - Челси ще им го вземе изпод носа. Дано се сбъдне тази моя прогноза. Давай ЧЕЛСИ, към поредната титла.