УЕФА Къп - обзор

11:05
УЕФА Къп - обзор
В четвъртък вечер се изиграха първите полуфинални срещи от турнира за Купата на УЕФА. По-подобие развръзката в Шампионската Лига и снощните две завършиха с равенства.

Отборът на Байерн излезе без своя основен голмайстор Лука Тони, който бе наказан за тази среща и липсата му до голяма степен се оказа решаваща за крайния резултат. Разбира се немският колос разполагаше с футболисти като Рибери, Клозе, Подолски, но те не успяха да допринесат съществено за крайния успех.

Началото бе за домакините, които след оказания домакински натиск получиха право да изпълнят дузпа, след като Риксен фаулира Зе Роберто. Малафеев отрази първият изстрел на Рибери, но при добавките французина бе безпощаден.

Голът не притъпи устрема на германските футболисти и те продължиха да нападат в търсене на второ попадение. Повечето топки бяха  насочени към Клозе, но националът се оплиташе в опитите да финтира защитниците на руския шампион и така проваляше колективните усилия на своите съотборници.

В края на полувремето Зенит имаха своя най-добър шанс, но топката бе изчистена, а при последвалата бърза контраатака отново Клозе не успя да намери верния път към вратата на гостите.

На полувремето Адвокаат явно е направил обстоен разбор на първото полувреме, защото през втората част гостите заиграха по коренно различен начин, като подсигуриха фланговете от където идваха и най-големите заплахи за тях. Това даде възможност те да погледнат по смело в нападение и в 52-та минута Файзулин се озова съвсем сам, но изстрелът му излезе в аут.

И за да има пълна прилика със събитията в Шампионската Лига по-рано през седмицата се стигна до 60-та минута, когато Лусио си отбеляза автогол. При едно остро центриране на пропусналия минутки по-рано Файзулин, бразилският национал отигра топката с глава и резултата бе изравнен.

В 67-та минута, капитанът на Байерн почувства болки в крака и бе заменен от резервния страж Рензинг.

В последвалите минути играта на Байерн видимо се разстрои, като само някой хаотични атаки можеха да се отбележат за изминалото време. Изключително деен бе именно Лусио, който явно имаше желание да се реабилитира за уникалния гаф, но Малафеев и защитниците пред него се справиха.

Крайният резултат задоволи изцяло очакванията на руския тим, но за тяхно съжаление във втория мач няма да могат да разчитат на декорираните с жълти картони Аршавин, Ширл и Риксен.

В другия сблъсък се срещнаха шотландския Глазгоу и италианския Фиорентина. Въпреки двете нули в края на мача интересни моменти не липсваха и зрителите на "Айброкс" може да бъдат доволни от видяното.

В четвърти пореден двубой пред своя публика "сините" не допуснаха да им бъде отбелязано попадение, като именно защитата се превръща в главен фактор за достигането на тимът до тази фаза от борбата.

Треьорът на домакините имаше редица кадрови проблеми пред себе си, заради наказания и контузии, което го принуди да заложи само на Даршевил в предни позиции с наситена халфова линия.

От своя страна Прандели излезе с трима атакуващи футболисти в лицето на Сантана, Пацини и Муту в търсене на попадение още на шотландска земя.

Ходът на италианския специалист се оказа правилен, тъй като именно "виолетовите" бяха по-активният отбор през целия мач, но пропуските на неговите нападатели не доведоха до промяна на резултата.

В последните минути в игра влезе и Виери на мястото на Пацини, който определено не се представи на висота, но и ветеранът не можа да допринесе особено за така търсената до последно от италианците победа.

Равенствата в двете срещи оставят отворен въпроса за крайните изходи, като шансовете на Фирентина вече са доста по-големи от тези на Рейнджърс, докато битката между Зенит и Байерн се очертава крайно интересна с оглед завръщането на Лука Тони в немския тим и наказанията на основни играчи в тима от Русия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация