Нулево равенство между Барса и Манчестър

23:34
Нулево равенство между Барса и Манчестър
След като Ливърпул и Челси не успяха да се победят в единия от двата полу-финала от Шампионската лига в другия се срещнаха съставите на Барселона и Манчестър Юнайтед.

Началото бе повече от интересно, като още във втората минута гостите получиха право да изпълнят 11 метров наказателен удар, след като при изпълнение на корнер Роналдо игра с глава, но топката се удари в ръката на Милито.

За арбитърът в тази среща Масимо Бусака не остана друго освен да посочи бялата точка. Зад топката застана намиращият се в прекрасна форма Кристиано Роналдо, но изстрелът му срещна горната греда.

Този пропуск сякаш пречупи рано рано "червените дяволи" и те позволиха на домакините да пренесат играта изцяло в собствената им половина. В тези няколко минути силно се изяви скоро излекуваният Лионел Меси.

В 14-та минута Туре бе съборен малко пред наказателното поле, но изстрелът на Маркез срещна стената. Домакините продължиха да задържат повече топката, но липсата на  креативност в предни позиции не позволи да се стигне  до чисто голово положение.

В 29 минута след грешно подаване на Иниеста, Роналдо напредна в наказателното поле, където бе пресрещнат от Мексес и при борбата между двамата, португалецът се озова на земята. Швейцарският арбитър обаче този път показа, че играта трябва да продължи и си навлече гнева на потърпевшия Роналдиньо.

Барселона задържаше повече топката и това не позволяваше на Манчестър да организира опасни атаки. Голови ситуации липсваха и пред Едвин ван дер Саар.

В 37-та минута Деко изпълни пряк свободен удар, но той не донесе заплаха за холандския страж на гостите.

Минута преди края на редовното време през първата част, Роналдо бе фаулиран от Маркез, който бе декориран в жълто, а този картон ще му коства отсъствие в мача реванш на "Олд Трафорд".

Изстрелът на Роналдо не уцели рамката на вратата и резултатът остана непроменен до почивката.

Второто полувреме започне с шанс за Барса, но за Меси не бе възможно да нанесе силен удар по посока вратата на Манчестър. Отново той мина като на парад през няколко футболисти в бели екипи преди да му бъде избита топката в корнер.

В 50-та минута Ето\'о се озова в близост до лявата града на Ван дер Саар на сами аут линия, но пасът му към нахлуващият Меси не бе особено прецизен.

Минута по-късно в може би най-красивата атака до момента Меси подаде към Иниеста, който триково с пета изведе камерунския си съотборник, но последният стреля в аут.

Последва минутка за Манчестър, но подобие на Ето\'о играч на гостите стреля силно и в аут.

В 61-та минута безспорно най-добрият на терена сред 22-та Меси бе заменен от друга млада надежда в лицето на Боян Къркич, което подсказа, че аржентинската звезда все още не е готов за своето пълно завръщане.

И след излизането на Меси Барселона продължи да диктува темпото на игра, като Иниеста на 2 пъти имаше възможности за удар, но първо след фаул топката премина над вратата, а при втория случай изстрелът му мина в страни от вратата.

Същата участ имаше малко по-късно  и Деко, когато една избита от защитата на гостите топка попадна в португалецът и той стреля мигновено.

В 68-та минута двойно подаване между ЯЯ Туре и Ето\'о завърши с аут, след като халфът на каталунците се подхлъзна, губейки контрола над топката.

В 70-та минута на срещата Кристиано Роналдо отново се озова на земята в наказателното поле на Барселона, но и този път свирката на Бусака остана безмълвна.

Течеше 75-та минута, когато почти незабележимия до момента английски национал Уейн Рууни бе заменен от Нани.

Две минути по-късно, Рийкард предприе втора смяна, като на мястото на видимо уморения Деко в игра се появи Тиери Анри. Очакваше се французинът да започне в титулярния състав, но физическото му състояние явно не е било особено добро, за да може бившият нападател на Арсенал да изиграе поне едно полувреме.

Между 80-та и 85-та минута Барса опита да достигне до попадение, но изстрелите на Анри, Ето\'о и Иниеста не успяха да достигнат целта.

В заключителните минути на срещата Иниеста се измъкна между двама защитници, но бе съборен, а зад топката застана Анри. Ударът му намери очертанията на вратата, но стражът на "червените дяволи" бе на мястото си.

Двуменутното продължение не доведе до повече опасности пред едната или другата врата и срещата завърши така, както и започна - 0:0. Всичко в този сблъсък ще се решава след седмица на стадиона на Манчестър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Patilanec
24.04.2008 20:21

хах не съм се измъквал като казах за мача с Челси, но просто МЮ играят на 2 фронта докато Барселона имат възможност само за ШЛ и при това условие каталунците могат да хвърлят максимум сили и в двата мача и според мен по-голяма част от футболистите им ще почиват събота и неделя докато МЮ играе с Челси.Мисля, че точно един от тези трите доста трудни мача (на Ноу Камп,Ст.Бридж,ОТ) трябваше да се изиграе точно по такъв "грозен" начин и това беше точно този мач

manunited666
24.04.2008 17:08

Еми вкарат ли реэервите още по-добре эа Юнайтед.

pafata
24.04.2008 15:20

Аз не виждам какво му е тактическото да играеш с вратар, 9 защитници и 1-2 които тичата безцелно около центъра. И не се измъквайте с мача в събота, защото нищо чудно Грант да излезе с резервите, тай като единствената цел пред Челси сега е ШЛ.

BoBi_Levskara
24.04.2008 14:56

Аз очаквах Манчестър Юнайтед да не спечелят и за това съм радостен че завършиха 0-0 то попринцип в Европа като гост Юнайтед не играе силно
дори мача с Рома който завърши 0-2 Юнайтед играха горе-долу по съшия начин както и вчера с Барса. Миналата година срешу МИлан отново играха така само че тогава не сполучиха.Срещу Лион също направиха 1-1
а тогава нямаха толкова важен мач както сега имат с Челси. Така че като гост Юнайтед просто не са толкова силни.Но на ОДЛ ТРАФОРД там вече е съсвем различно GLORY GOLRY MAN UNITED !!!

manunited666
24.04.2008 13:24

Ахахахха а нали энаеш , че Барса сега ще страдат на Олд Трафорд.Барса нямаха чисто паложение пред вратата на Юнайтед бе хора.Барса бяха слабаците.Барса може да имат мач с Реал но раэликато е , че Барса эагубиха шансове эа шампионата а Юнайтед още се борат эа него и са първи.Не поставят едното над другото но эащо да го правят като могат да спечелят и двете.Така ли играха Юнайтед когато смаэаха Ливърпуул с 3-0 ааа да също така ги биха и на Анфийлд(0-1).Такача мислете какво пишете.Ливърпуул цял сеэон правеше гроэни мачове сега Юнайтед направиха един и айде Юнайтед смешници.Били като подплашени эайци.Да ти иэглеждаше някой падплашен?Эатова Барса нямаха чисто положение а ахахах Ще ги видиме Барса срещу 76 000 английски фенове , токава ще барселонци ще бъдат посрамени.

doni_brasco
24.04.2008 11:16

Сър Алекс може и да си е мислел снощи, че вкарва няква тактика в играта на отбора си и де с късмет де с опит успя да избута равния...обаче милите му момчета бяха като подплашени зайци, колкото и да са играли по големите стадиони...Роналдо не можеше да се концентрира даже вратата да уцели...абе сигурен сам че една седмица ще им е неспокоен съня от мошните викове на 100 000 каталунци...

LOVETZ
24.04.2008 11:14

Дъмби къде си го чувал че ако загубят на 26ти остават първи ? Остават първи по по голова разлика и това е толкова тънко колкото мозъка ти

Ryan91
24.04.2008 11:00

Ей , феновете на Пул и ФК Абрамович ,тихо ,че сте смешни...Цял сезон ви гледаме да играете грозно и защитно,сега Ман направи 1 такъв мач -изигран тактически и вие ревнахте.Тихо,че сте смешни.

Dumbi
24.04.2008 06:37

666 имали мач с Челси ... хахахахах те и Барса имат с Реал, ама какво ??? Я не се излагай, че наистина цирка става пълен ... Манчестър дори да загуби в Лондон остава пред Челси, т.е грешката е поправима, но тук няма време за поправки .... и дали ШЛ е след шампионата за тях, я си помисли ? Играли стратегически ? Те стояха стратегически като пънчета ... това е истината .... ама и вие с тия капаци като си ги сложите ... и сте страхотна картинка ...

manunited666
24.04.2008 00:22

Добре бе хора , само на Ливърпуул и на Милан ли им е поэволено да играят эащитно.Постройката даже им беше эащитна то си се видя Юнайтед даже не се опитваха да тръгват напрет.Днес слабите бяха Барса а Юнайтед играха стратегически.Все пак Юнайтед са и лидери в първенството.В събота мач с Челси не може да се исхабят эа един мач.0-0 довален реэултат.Ако е и така с Челси още по-доволно все пак такива мачове на Юнайтед се броят на пръстите на едната ръка не ги съдете толкова строго.

arsen
23.04.2008 23:48

Не съм виждал скоро толкова слаб тима от Манчестър.А и каталунците не им отстъпваха по този показател.Скучен скучен мач.Едва в началото на 2 полувреме барселона загатна че има някакъв потенциал и погледна по-смело към вратата на Саар.Англ.тим не показа с нищо че се намира във върхова форма,може би умората от дългия сезон си казва тежката дума.Слаб мач със слаби днес тимове.

Dumbi
23.04.2008 23:38

Ако Роналдо бе вкарал дузпата не ми се мислеше, сега всичко ще се реши на "Олд Трафорд". Лично аз съм доволен от Барса ... скриха топката на прехвалените звезди на "червените дяволи", които в тази вечер по-скоро бяха "бели агънца" ...

PureEvil
23.04.2008 23:36

През първото полувреме се чуваше: Деко Меси Шави (що го меси не е ясно). Барселона си заслужаваше победата, но какво да се прави другата седмица .

Dumbi
23.04.2008 23:15

Не разбирам какви претенции могат да имат феновете на Манчестър след тази игра на своите любимци. Не, че Барса имат кой знае колко положения, но аз Тевес и Рууни не ги чух почти