Куриозите в Англия - част 9

20:17
Куриозите в Англия - част 9
След успехите на
Куриозите в Англия - част 8,
Куриозите в Англия - част 7,
Английски футбол - Impossible is nothing!!!,
Футболните куриози в Англия - част V,
СЪДИЯ-Я-ЯТА, СЪДИЯ-Я-ЯТА, СЪДИЯ-Я-ЯТА ............!!!,
Как се стига до - двете нули?,
Каква футболна драма - част 2 и
ФУТБОЛЪТ- пълен с откачалки!!!
ще Ви представим и поредната част от лудия футболен живот на Острова.

Като в наш`та "Б" група...
7 март 1921 година – най-позорният ден в английският футбол. На срещата между Стокпорт и Лестър на "Олд Трафорд" присъстват само... 13 души! Това е най-слабо посетеният мач в историята на английския елитен футбол.
Ех, ако можеше и днес да се намират така лесно места за "Театъра на мечтите"... А как завършват двата слабака ли? – Естествено, 0:0...

Великият Кантона!

Първият футболист, отбелязал хеттрик в мач от новосъздадената Висша лига е Ерик Кантона. Той забива три "парцала" в дербито Лийдс Юн. – Тотнъм Хотспър на 25 август 1992 г.

Старецът с ръкавиците!

Кой е най-дъртият вратар, подвизавал се някога по английските терени? Дейвид Сиймън? – Не. Отговорът е Джоузеф Томас Кориган, роден през 1948 г. Той застава под рамката на вратата на Манчестър Сити на възраст 44 г. и 150 дни.

Най-дългият мач в историята

И той, според статистиката, е в Англия. През сезон 1898 година. Срещата между Шефийлд Уензди и Астън Вила е прекратена 10 минути преди края поради падналата тъмница. Двубоят се доиграва чак след около 4 месеца, през 1899 г.

Може ли "черневите дяволи" да триумфират?

Ето го най-наболелият въпрос – дали този сезон Митко Бербатов и компания ще грабнат златото в Премиърлийг.
Отговорът е – да! Въпреки, че имам някакви симпатии към Ливърпул, трябва да отбележа, че историята помни и по-сериозни ситуации на наваксване от страна на "червените дяволи" във Висшата лига.
През сезон 1995/96 г. Манчестър Юн. изостава на 12 точки от Нюкясъл, при това към 12 януари. Това не пречи на настоящия носител на трофея да триумфира с една от многото си титли в най-новата история.

Най-странният офис...

През 1936 г. Джак Хоу решава да смени клубната си принадлежност и от Манчестър Юн. преминава в Дарби Каунти. Контрактът с "овните" е подписан на... перона на гарата в Линкълн. Все пак стъпката в кариерата му е що-годе успешна и той играе финал за Купата 10 лета по-късно.

Пейо...

"Стани пощальон, Джо!" – така един фен критикува играча на "червените дяволи" Джо Джордън в списание "Шут".
Години по-късно друг бивш футболист на 17-кратните първенци го сполита тази участ. Нийл Уеб започва професионалната си кариера на 22 г. в Рединг, а по-късно има честта да стъпи в "Театъра на мечтите". Имал е шанса да работи с хора като сър Бобо Робсън, Брайън Клъф и разбира се, сър Алекс Фъргюсън. Участва в 110 срещи за Юнайтед.
Развитието му във футболните среди постепенно пропада – губи палата си за около 1 млн. долара, мизерията го връща в Рединг, където намира работа в местния клон на пощата "Royal Mail". Освен това, стига и до развод, а охолното жилище е заменено с мизерен апартамент, в който се прибира, след като раздаде писмата.

Дано това да не са поводи за размисъл на Бербатов...



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sexapilen
20.01.2009 21:44

Браво *stop* Много е добро *smile* Оцених те с 5, но сега ти пиша пълно 6 *joking*