Ливърпул - Челси 1:1, след два гола на \"червените\"

23:32
Ливърпул - Челси 1:1, след два гола на \"червените\"
В трети полуфинал за последните четири сезона в най-комерсиалния европейски турнир, този на Шампионската лига се срещнаха два английски отбора - Ливърпул и Челси.

Различното от предишните два полуфинала бе това, че този път първо "червените" приемаха своя съперник, а реванша ще се изиграе на "Стамфорд Бридж".

Самото първо полувреме премина изключително динамично, като очакванията за поредната порция скучен футбол с пълно подсигуряване бяха тотално разбити от 22-та футболиста на терена. Бързина и динамичност, положения и пред двете врати - всичко това с марката английски футбол на европейска сцена.

Началото бе за отбора на гостите от Лондон, които наложиха преса по целия терен, но до по-сериозно голово положение пред Рейна не се стигна. Тъкмо обратното и Торес и Кайт имаха шанс да изведат своя отбор напред, но пропуснаха.

Най-чистото положение в първите 45 минути се откри именно пред испанския голмайстор на домакините, но Чех прояви класа и спаси. Нищо не можа да спаси Челси от попадение в 43-та минута, когато Кайт се възползва от суматохата в защитния вал на гостите и даде аванс за своите точно преди почивката.

Второто полувреме започна както и първото на изключително висока скорост, но този  път инициативата бе от страна на домакините.

Много активен в предни позиции бе Раян Бабел, който не спря да се движи и да тормози защитата на лондончани. Кайт също усещаше, че тази вечер е неговата и не спря да преследва всяка една топка в половината на гостите.

В 64-та минута след удар на Джейми Карагър топката срещна ръката на Балак, но главният рефер не посмя да свири 11 метров удар.

В 66-та минута Малуда имаше отличен шанс да възстанови равенството, но ударът му бе избит в ъглов удар от който не последва нищо.

Челси постепенно изравниха играта, като търсеха в предни позиции Дидие Дрогба, но кот д\'ивоареца бе зорко пазен от Шкъртел. Младият защитник на Ливърпул изигра един от своите най-силни двубоя, като напълно оправда доверието, което му гласува Бенитес.

Последните 20 минути принудиха Челси да търси по-напористо изравнително попадение и пред Балак се откри чудесен шанс за изстрел, но топката срещна тялото на защитник в червено.

83-та и 84-та минути бяха минутките на Стивън Джерард, но първо не успя да се възползва от подаването на Торес, а при втората открила се възможност Чех прояви отново своя рефлекс отразявайки фантастичния удар на капитана на Ливърпул.

В 86-та минута Торес получи великолепен извеждащ пас от Джерард, но не успя да овладее добре топката и провали усилията на своите съотборници.

В даденото четири минутно продължение на двубоя след изпълнение на корнер Торес пропусна, след като чешкият страж затвори ъгъла си и не позволи на Ливърпул да постигнат втори гол.

В ответната атака влезлият като резерва Йон Арне Рийзе в опита си да избие топката си вкара нелеп автогол и така срещата приключи при равенство 1:1.

Всичко в този английски полуфинал от Шампионската лига ще се реши на стадиона на "сините", но предимството вече е на тяхна страна.




Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

teodosi_4elsito
24.04.2008 16:57

Челси ще бъде крайният победител,сините са в добра форма,имат добра преднина след автогола на Йон Арне Рийзе,и така един гол разлика ще реши положението,а при бавната игра на "4ервените" не е изключено и да остане 0:0!

kluivert
23.04.2008 16:07

аз мога да кажа че като глеам коментарите на половината съм сигурен че никога не са ритали топка през живота си

vSsL
23.04.2008 15:28

ей ливърпул не може се сравнява с Челси !!!!!!

LOVETZ
23.04.2008 15:20

Да, наистина Дъмби ставаш наистина ДЪМБ - и

pafata
23.04.2008 15:20

@Dumbi имахте може би 1-2 положения повече от Челси. Ако това наричаш "надиграване", започвам да ставам пълен оптимист за реванша, щом това са ви пълните възможности.
@ MasterChief, във футбола не винаги има логика. Иначе защо според теб петият в Англия печели ШЛ? Затова този турнир е интересен - почти винаги в него властва антилогиката. Така че както всички отписват Барселона, нищо чудно да станем свидетели на поредната "изненада".

Lucas_Podolski
23.04.2008 14:39

Ми като го виждаш, защо не отидеш на Ясновидци. Или по добре изтегли безлихвен кредит и шибни всичките пари на 1:1!
Важното е че на Анфилд не паднахме (там където кой ли не е падал) и сега ще играем на Станфор Бригж (там където никой отдавна не си е тръгвал победител) !!!!!!!

kluivert
23.04.2008 14:00

съгласен съм с теб че ощетяваше и миналите години пак ги ощетяваше , а колкото до Ливърпул ще ви помоля да си изтегли мача на Стармфорд Бридже от миналата година да видите как Челси ги победиха и това беше най-малкият резултат който можеше да бъде..

LOVETZ
23.04.2008 10:07

Отбора на Ман ги чакат гостувания на Блякбърн, които прави много добри игри срещу първенците, не случайно и Арсенал и Ливърпул се препънаха. (е без измъчената победа на Челси...)

Аз на ваше място бих оставил сините на мира днес и да си гледам мача от ШЛ, а за 26ти април - на 25ти или на 26ти ще си говорим За мен резултата в този мач ще зависи до голяма степен от резултата на днешния на Манчо, така че успех и дано победите!

LOVETZ
23.04.2008 10:06

Тука виждам тълпа от разярени пулове които викат срещу пафата. Но ако погледнем реално нещата- мача си беше за Х. Преди садията да даде това продължение и да ме зарадват така с този автогол, ощетяваше сините през целия мач- персонално се заяде с Дрогба. И все пак гола на пул беше много заслужен. Кайт направо си скъса задника докато го вкара, това евала за усилията.
Проблема беше че вашото момче си беше пускал фиша с мача Х или 1:1 точен резултат (за щастие тъкмо като мен) и ви сложи край на идилията на "СВЕЩЕННИЯ" стадион. Ще съм много "радостен" да видя поредния безличен 1:0 мач на Челси на Стамфорд Бридж, но за финала не мисля че някой може да дава прогнози.
Колкото до лигата- можете да се застреляте с прогнозите си че Ман. Ю ще бият Челси, които в Премиършип нямат загуба на този стадион от 3 години и горница. Освен това не е само 1 мач които остава до края на сезона 38 кръга има все пак....

MasterChief
23.04.2008 09:08

Пафата как виждаш Барселона които правят само равни в Испания срещу мн по слаби отбори да бият Манчестър Ю. които в момента са най-добрия отбор в света като се има предвид последните 50 срещи а и имат Кристияно Роналдо който е във върхува форма . Та как го виждаш един отбор в криза да победи отбор който не спира да побеждава?

pafata
23.04.2008 08:33

Всеки може да мечтае, но засега мечтите на някои се превръщат в реалност А Челси ако играе на финал, то ще е с Барселона.

luskata05
23.04.2008 07:30

Пуфа, тая година в първенството ще се разминете с пурвото място,а ако в CL отстраните поол по някаква случайност, Юнайтед ще ви видат сметката на финала

Dumbi
23.04.2008 07:14

Пафа, а ако се случи следния сценарий

уикенда Челси прави 1:1 с Манчестър и губи титлата, в сряда др. седмица 1:1 с Пул и след дузпи късметлийчетата!!! нали сме били такива бият с дузпи и за Челси ? калъфа ..

pafata
23.04.2008 00:45

Колко сърцераздирателен момент - тече 94 минута, феновете на Ливърпул почват да си пеят песента, Калу поема топката след тъч, завърта се и центрира, Рийзе неспасяемо си забива топката във вратата. На стадиона тишина. Единствено се чуват бесните викове на феновете на Челси. Незабравим момент

PureEvil
22.04.2008 23:49

Добре че Бенитез знае какво прави , че това дърво Грант пак не взе участие в мача.

Spairo
22.04.2008 23:43

Този Риизе какъв красив афтогол си вкара май Ливърпул ще отпаднат.. Иначе вярно водеха с 1;0 ама късмета им изневери,то не може винаги да имаш късмет така е във футбола

kluivert
22.04.2008 23:42

и в 94 минута автогол на Риизе 1:1 САМО ЧЕЛСИ!!!