Прогнозите на Ники Веселинов - 22-и кръг

20:15
Прогнозите на Ники Веселинов - 22-и кръг
Кръгът наглед не е от най-трудните за прогнозиране, но правило е в такива случаи да се получават изненади. Ще търся логиката в прогнозите, защото все пак е закономерно да се пише примерно единица на Челси срещу Сток, вместо да се гони вятъра с двойка, или в същата връзка да се опита вариант с победа на Хъл срещу Арсенал.
И този път ще има голямо дерби: Ливърпул - Евертън, но за разлика от мача Манчестър Юнайтед - Челси, ливърпулския сблъсък, поне за мен е с абсолютно непредвидим изход.

17 януари, Събота

17.00 часа: Блекбърн - Нюкясъл - 1

В Нюкясъл имат проблеми с контузени и немотивирани играчи. Показателна е загубата у дома от Хъл с 0:1 в сряда и отпадането от турнира за Купата на Англия. Отборът не върви добре и халфът Шарл Н`Зобия вече изяви желание да напусне, с аргумента че от сезон на сезон ситуацията в клуба става все по-зле. Мениджърът Джо Киниър пък трябваше за пореден път да убеждава журналисти, фенове, а може би и себе си, че вратаря Шей Гивън остава в тима. Блекбърн е предпоследен в класирането и задължително трябва да взима победи у дома. Отделно от клуба се мъчат да изнудят Ман.Сити за повече пари, като поискаха 25 милиона лири за Роке Санта Крус, след като вече отхвърлиха оферта за 16 милиона.
Домакините са фаворит в тази среща.

17.00 часа: Болтън - Манчестър Юнайтед - 2 Х

Болтън е отбор, който винаги създава проблеми на големите на собствен терен, със сигурност ще затрудни и Юнайтед. Мениджърът Гари Мегсън иска Джоуи Бартън от Нюкясъл, след като пропаднаха сделките за бразилеца Денилсон и Джими Булард от Фулъм. В Манчестър Юнайтед има нови проблеми с травми. Патрис Евра ще бъде извън терена най-малко един месец заради контузия на стъпалото. При победата срещу Уигън в сряда се контузи Уейн Рууни, който ще пропусне около 20 дена от кампанията, а Рио Фърдинанд въобще не бе в групата заради болки в гърба. Юнайтед има и финансови тевоги, но генералният директор Дейвид Гил побърза да увери, че клубът редовно покрива вноските си по огромния дълг от 730 милиона евро.
Равенството не е изключено.

17.00 часа: Челси - Сток Сити - 1

В Челси вървят разправии по оста Анелка - Сколари - Дрогба за това кой да е титуляр на върха на атаката. Дрогба въобще не попадна в групата за мача срещу Саутенд в сряда за Купата. Отделно надигат глава критиците на бразилския наставник на "сините", заради катастрофата с 0:3 срещу Ман.Ю. Все пак от ръководството на клуба заявиха, че Дидие Дрогба няма да ходи никъде. Сток Сити продължава да се подсилва в стремежа си да остане в Лигата и взе след Матю Етерингтън от Уест Хям и център-нападателя Джеймс Бийти от Шефилд Юнайтед за 3,5 милиона паунда.
Ако Челси не вземе този мач Луиш Фелипе Сколари наистина ще го закъса.


17.00 часа: Манчестър Сити - Уигън - 1 2

"Гражданите" се грижат съвестно за интересите на медиите и непрекъснато ги подхранват с бомбастични информации за предстоящи трансфери. Колосалната оферта за Кака взриви пазара, но за момента играча все още е в Италия. Дитмар Хаман ще бъде извън терените за около три месеца, след като счупи палеца на левия си крак. Мениджърът на Уигън Стив Брюс е силно ангажиран със запазването на основните си играчи от напускане. Уилсън Паласиос, Антонио Валенсия, Емил Хески, Амр Заки и Райън Тейлър са с единия крак извън клуба. Уигън направи силно второ полувреме при загубата в сряда от Манчестър Ю. и ще се опъне на Сити.
Непредвидим двубой, по-добре да се пропусне в залаганията.


17.00 часа: Съндърланд - Астън Вила - Х

Мениджърът на "котките" Рики Сбраглия, обяви че няма да купува чужденци сега защото няма време за адаптацията им към състава и ще търси опитни играчи от Острова. Наставникът отхвърли и оферта на Тотнъм от 15 милиона паунда за нападатеял Кенуайн Джоунс и ще опита да привлече с постоянен договор Джибрил Сисе, който е преотстъпен в момента. В Астън Вила настроението е силно приповдигнато. Отборът стабилно е заел място в зона "Шампионска лига" и има преднина от три точки пред прекия конкурент Арсенал. Вилфред Бума се завръща след шест месечно отсъствие, добре се възстановява и Джон Карю, но не е ясно кога ще влезе в игра.
Равният резултат доста приляга на тази среща.

► 17.00 часа: Уест Бромич - Мидълзбро -
1

Азиза Макукула - нападател на Бенфика бе даден под наем до края на сезона на Уест Бромич,с опция за закупуване. Продължават опитите за подсилване на атаката с евентуалното привличане на Марк-Антоан Фортюн от френския Нанси и добре познатия център Ангелос Харистеас от германския Нюрнберг. След десетмесечно лечение португалецът Фелипе Тейшейра вече е готов за игра. В Боро със заби и нокти се борят да задържат Стюърт Даунинг и може би ще успеят, но само до лятото. Друг е въпросът как това влияе на състезателя.
Пряк сбълъсък между застрашени от изпадане тимове с предимство за домакина.


► 19.30 часа: Хъл Сити - Арсенал -
2

В Хъл вече успяха да вземат Кевин Килбан от Уигън и сега ще опитат да привлекат още един опитен играч - Луиш Боа Морте от Уест Хям. "Тигрите" удариха като гости за Купата Нюкясъл и това може би е начало на излизане от продължилата близо два месеца криза.
В Арсенал са пред финализиране на трансфера на Андрей Аршавин от Зенит, дори руснакът в интервю изяви претенции да запази своя №10 и в лондонския тим. Проблема е в парите. Руснаците отказаха вече 10 милиона на "топчиите" и ще се опитат да им измъкнат близо 20 милиона паунда за звездата си.
Всичко освен знак две ще е изненада и край на амбициите на Арсенал за титлата.

18 януари, Неделя

15.30 часа: Уест Хям - Фулъм - 1 Х

Домакините вече се разделиха с двама от опитните си футболисти - Матю Етерингтън и Калъм Дейвънпорт. Финасовите им проблеми са много сериозни и ще се наложат още продажби. Засега поне се отбиват атаките към звездата на тима Крейг Белами, като бе отхвърлена оферта от 9 милиона паунда на Ман.Сити. Засега обаче "чуковете" героично удържат мястото си в средата на таблицата. Във Фулъм също са притеснени, че ще изпуснат водещите си играчи като Бреде Хангеланд, Джими Булард и Андрю Джонсън. Наставникът Рой Ходжсън пък трябваше да успокоява феновете, че няма да отива на работа в Норвегия.
Дерби между скромни, но симпатични лондонски отбори, което май ще завърши наравно.

18.00 часа: Тотнъм - Портсмут - 1

Портсмут взе за постоянно преотстъпения досега от Ланс 26 г. алжирски нацинален защитник Надир Белхадж за 4,4 млн.паунда. Другите трансферни опити на "шпорите" засега обаче удрят на камък. Съндерланд им отказа за Кенуайн Джоунс, а Уигън за Уилсън Паласиос, няма да стане и работата с Аршавин. Мениджърът на "Помпи" Тони Адамс тържествено обеща, че повече продадени след Джърмейн Дефо и Ласана Диара няма да има.
Хари Реднап добре познава гостите и знае как да ги победи на "Уайт Харт Лейн".

19 януари, Понеделник

22.00 часа: Ливърпул - Евертън - 1 Х

Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес, отново влезе в болница в сряда, за да се подложи на трета операция заради камъни в бъбреците. "Червените" се надяват той да бъде на мача, но най-вероятно отново ще ги води помощника Сами Лий. Другото при домакините си е наред. Евертън ще бъде без наказаната си новоизгряваща звезда Маруан Фелайни и в отсъствието на всички останали нападатели на отбора, целта максимум очевидно ще е равенство, като ще се разчита на отличната форма на Лескът, Кехил, Пиенаар и Артета.
Това е дерби, което трудно се познава, но може все пак да се пробва и единица.

Успех !

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Resorter
17.01.2009 14:42

Твърда 1-ца за Сити, както и за Ливърпул.

kokata88
17.01.2009 10:12

Ман Сити ще си вземат мача на 100% . Другите прогнози са много добри!!!!

avast
17.01.2009 02:44

БЛЯКБЪРН - НЮКЯСЪЛ X 1:1
БОЛТЪН - МАН. ЮН. X 0:0
ЧЕЛСИ - СТОК СИТИ 1 2:0
МАН. СИТИ - УИГЪН 2 1:2
СЪНДЪРЛАНД - АСТЪН ВИЛА X 2:2
У.Б.А. - МИДЪЛЗБРО 1 2:1
ХЪЛ СИТИ - АРСЕНАЛ 2 0:1
УЕСТ ХЯМ - ФУЛЪМ 1 2:1
ТОТНЪМ - ПОРТСМУТ 1 1:0
ЛИВЪРПУЛ - ЕВЕРТЪН 1 3:1

wba
17.01.2009 00:45

Браво,добри прогнози.Само ме притеснява мачът УБА-Мидълзбро и мисля там да го търся х2

tobito
17.01.2009 00:10

Блякбърн - Нюкясъл 1
Болтън - Ман Юн Х 2
Челси - Сток Сити 1 Х
Ман Сити - Уигън 1
Съндърланд - А Вила 2
У.Б.А. - М - бро Х
Хъл Сити - Арсенал 2 Х
Уест Хям - Фулъм 1
Тотнъм - Портсмут Х
Ливърпул - Евертън 1

Успех на всички .... *wink*

cesekarchetooo
16.01.2009 21:38

Блекбърн, Тотнъм и Челси бих ги подсигурил с един хикс. А Юнайтед и Астън Вила са твърди двойки. Иначе много добре обосновани прогнози. *wink*

beastt
16.01.2009 21:32

повечето от прогнозите на Ники Веселинов няма да се получат

incrediblefan
16.01.2009 21:29

Абе Чукотка май играха със Саутенд в сряда ама както и да е *wink*