Как се стига до - двете нули?

14:21
Как се стига до - двете нули?
"Looney tunes" от английския футбол - част 3

Да закриеш вратата!

Най-тлъстият играч в историята на Английския футбол (след 1900 г.) си остава Били "Дебелото” Фоулкс. Кариерата на шкембото минава през Шефийлд Юн., Брадфорд Сити и Челси, като е обличал дори и фланелката на "Трите лъва”. Тежал е "само” 159 (!!!) кг., като е бил специалист по спасяването на дузпи. Ако в даден мач и колегата му на противоположната врата е бил с "манекенското” телосложение на Били (или по-дебел... малиии к\'во говоря!), колко ли нисък ще да е бил коефициентът за нулево реми?

Добър вратар значи половин отбор... другата половина не ти трябва!

За огромно нещастие, в това са се убедили и футболистите на Нортхямптън в мача си на 6 декември 1992 г. Тогава противниците от Херефорд взимат реми 1:1, въпреки че доиграват мача със... 4 червени картона. Подобно набиващо се на очи постижение направиха и Саутенд преди 5 години, когато с 8 души надвиха с 3:2, при това навън, опонента Суонзи.

Пенсионер с ръкавици

Най-старият вратар в историята на Висшата лига е стражът на Манчестър Сити Джон Бъридж. Хора на неговите години друсат на скут внучетата си. Ала той пази за "небесносините" на 25 май 1995 г. на възраст 44 г. и 150 дни.

Не страж, а огън!!!

Това важи в пълна сила за вратаря на Уигън Атл. Крис Къркланд. Роденият през 1981 г. гол-кийпър признава, че след края на кариерата си като футболист ще се отдаде не на обичайната треньорска дейност, а на... гасенето на пожари. Крис смята, че смелостта и решителността, които се изискват в тези действия правят професията изключително отговорна и достойна. Ако го стори, със сигурност това ще бъде най-популярният пожарникар на Острова след години. Да се надяваме, че броят на огнените стихии умишлено няма да нараства, само и само заради среща с бившия любим играч.

Футболист или зидаро-мазач?

Доколкото е известно, футболистът на Локо - Сф Калоян Караджинов е правил кариера като строителен работник, преди да се изявява при "червено-черните". Веднъж във вестник, пък, попаднах на информация, че капитанът на Рилски спортист поканил част от съотборниците си да му помагат на доизкусуряването на дома му. Оказва се, че и на Запад има личности от футболното поприще, пробвали си късмета на строителната площадка.
 
Бившият мениджър на Саутхямптън Пол Стърък имал интересни подходи към работа с подопечните си. "Обичам да бъда скандален", твърди Пол. "Когато бях в Сейнт Джонстън, един ден пратих играчите да поправят покриви и да работят на строеж". Е, когато прие поста на селекционер на "светците" от Гордън Стракън, той поуспокои бъдещите си възпитаници: "Не съм сигурен обаче, че изпращането на играчите на Саутхямптън на височина от 4 етажа сред ветровете ще се отрази добре на застраховките им".

Бой с обувки

По принцип, талисманите на тимовете имат функция да забавляват публиката и разведряват положението преди, по време, и след мача. Но понякога младежите, нахлузили костюм, обикновено на някое животинче от емблемата на клуба, преминават границите на добрия тон.

Преди няколко години на мач от Купата на Англия, талисманите на Олдъм Атлетик (Бухалът Чади) и Блякпул (Мечока Блуумфийлд) бяха най-голямата атракция на "Браундън Парк", и дори седемте попадения останаха на заден план.

По време на почивката между полувремената двамата кротко си биеха дузпички, но след кратка обмяна на любезности към най-близките роднини, се сдърпаха, а Чади мигновено свали обувките на "съперника" си и ги хвърли по публиката на противника.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bat_boiko21
27.04.2008 17:01

е това беше доста отпускащо при положение, че чакам 0-0 от портсмут и блекбърн 70 мин, за да спечеля 48 кинта,