Преди кръга - обзор

18:48
Преди кръга - обзор
Силните Европейски първенства навлизат в своята финална фаза и борбата за точков актив става все по ожесточена . Предстоящият уикенд ще ни предложи футболни битки , в които високото качество на футбола и майсторските изпълнения на играчите са гарантирани . < /em>
/>
/> На Острова , борбата за титлата между Манчестър Юн . и Челси все още продължава , но внимание заслужават и двете най-големи дербита между отборите извън "топ 4" . В Испания , Реал Мадрид има тежка визита на Расинг Сантандер , а на преследвачът Барселона предстои дерби среща срещу Еспаньол . Лидерът в Серия А има гостуване в
/> Торино на едноименният тим , докато "римските вълци" имат наглед леко домакинство срещу Ливорно . В Бундеслигата няма редовен кръг , но любителите на немски футбол ще имат възможност да се насладят на финала за Купата на Германия , с участието на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен . Първенството на Холандия е към своя край и шампионът на ниската земя ще бъде в неделният след обед .
/>
/> Срещите между Астън Вила и Бирмингам < /strong> < /em> винаги са били насител на огромен заряд , а дербито за град Бирмингам идва в изключително важен момент и за двата отбора . Апетитите на Мартин О\'Нийл за участие в купата на УЕФА от следващият сезон , срещу желанието за запазване на елитния статут от страна на Алекс МакЛийш . В състава на домакините ще липсва травмираният Къртис Дейвис , на английският национал до 21 г . Крейг Гарднър е готов за игра и ще спори за титулярно място с българина Стилиян Петров . През седмицата излезе информация , че капитанът Гарет Бари ще напусне "Вила Парк" посока "Анфийлд" , което е доста обезпокоително за феновете на отбора , а Вилфред Баума е готов да подпише удължаване на своят контракт идната седмица . Най-голямата липса за Бирмингам е отсъствието на Себастиян Ларсон за срещата . Изпълнителят на всички статични положения в тима мина скенер в сряда , на който се видя , че получената травма от последният кръг е сериозна и ще го изкара от дербито . Вратарят Мартин Тейлър също е под въпрос , а сигурни липсващи ще са Деймиъм Джонсън и Оливие Капо . Проявеният интерес към 26 г . халф на ФК Брюксел и национал на ДРК Зола Матумона по всяка вероятност ще бъде финализиран след края на кампанията и той ще акустира на "Сейнт Андрюс" .
/>
/> В битка за северо-източна Aнглия един срещу друг се изправят отборите на Нюкасъл и Съндърланд . < /strong> < /em> И двата тима са на крачка от приетия в Англия за спасителен 40 точков актив и при победа биха си гарантирали спокойно доиграване на сезона . Проблемите на Кевин Кийгън са свързани най-вече с вратарския пост , където Шей Гивън пропуска остатъка от сезона , а на негово място в рамката ще застане Стив Харпър . Емре , Касапа и Стивък Кар са извън сметките поради различни травми , но се завръща Джеймс Милнър . Повод за оптимизъм будят последните пет срещи на тима , в които "свраките" спечелиха цели 11 точки и готовността на Марк Видука , Обафеми Мартинс и възродения Майкъл Оуен да започнат срещата . В състава на Рой Кийн извън сметките останаха Дуайт Йорк , Диксън Етуху , Рос Уолъс и резервният вратар Дарън Уорд . "Черните котки" са на 7 точки от чертата и на 4 от спасителната граница от 40 , като при победа е дербито биха изпревалили Нюкасъл във временното класиране .
/>
/>   В останалите срещи от кръга : < /strong> < /em> Арсенал - Рединг , Уест Хям - Дарби Каунти , Блекбърн - Манчестър Юнайтед , Уигън - Тотнъм , Фулъм - Ливърпул , Ман . Сити - Портсмут , Мидълзбро - Болтън < /em>
/>
/> Преднината от 9 точки на върха определено вдъхва оптимизъм на всички "бели" фенове . Сега на Реал М . предстои решителна крачка в гостуването на Расинг Сантандер . < /strong> < /em> Огромен удар по амбициите за участие в Шампионка лига в състава на домакините донесе новината , че желаният от редица европейски грандове и основен защитник на тима Изикиел Гарай ще пропусне остатъка от сезона . За срещата със столичани извън сметките остана и Дамиан Исмодес , но все пак отборът може да изглежда спокоен за участието си за Купата на УЕФА от следващият сезон . Мадридчани за пореден път ще бъдат без своя голмайстор Рууд ван Нистелрой , като към него се присъединяват и Мигел Торес , Гути , Роберто Солдадо , Балбоа и Кристов Метцелдер . Явно от щаба на "белия балет" усещат , че титлата е близо и започнаха да мислят за лятната селекция , предлагайки колосалните 120 млн . евро за услугите на Кристиано Роналдо от следващият сезон .
/>
/> Предстоящата дерби-среща на Барселона с Еспаньол < /strong> < /em> ще даде отговор на въпроса дали каталунците имат все още желание да се борят за домашен трофей , или ще насочат цялото си внимание към предстоящата 1 /2 среща с Манчестър Юнайтед за Шампионска лига . В състава се завръща Деко , но Тиери Анри , Андрес Иниеста и Рафаел Маркес има вероятност да пропуснат срещата . Резервният вратар Алберт Хорхера и Олегер Пресас са твърдо извън сметките на Франк Рийкард , а Роналдиньо по всяка вероятност вече е изиграл последният си мач със синьо-червената фланелка . За символичните гости стои теоретична възможност да заемат място даващо право за участие в УЕФА , но едва ли Севиля е отбор , който ще пропилее шест точкова преднина . Карлос Камени по всяка вероятност ще смени клубната си принадлежност след края на сезона , а за предстоящия сблъсък Ернесто Валверде ще се лиши от услугите на Иван да ла Пеня , Клементе Родригес и Хесус Мария Лакрус .
/>
/> Предстоящите срещи в Примера Дивисион: < /strong> < /em> Севиля - Алмерия , Виляреал - Валядолид , Атлетико (М) - Бетис , Леванте - Хетафе , Сарагоса - Рекреативо , Осасуна - Депортиво , Атлетик (Б) - Валенсия , Мурсия - Майорка < /em>
/>
/> Точковото съотношение в Серия А се запази след последния кръг и преднината на шампионите пред Рома остана 4 точки . Сега на Интер предстои гостуване в Торино < /strong> < /em>на едноименния състав . За домакините актуална тема е борбата за оцеляване в която бяха въвлечени след поредица от слаби срещи . Дългоочакваното завръщане на Никола Вентола в титулярните единадесет по всяка вероятност ще се състои именно срещу Интер , но под съмнение в състава останаха важни фигури като Паоло Занети , Джанлука Комото , Чезаре Натали , Роберто Стелоне и Симоне Бароне . Гостите направиха нулево реми през седмицата в домакинството си на Лацио , но в полуфиналната среща се видя , че Роберто Манчини даде шанс на повечето резерви в тима . Всички усилия в щаба на "черно-сините" са насочени към възстановяването на Златан Ибрахимович и евентуалното му участие в срещата . Иван Рамиро Кордоба , Валтер Самуел и Оливие Дакур със сигурност остават в Милано и няма да пътуват с тима .
/>  
/> Останалите срещи от кръга: < /strong> < /em> Рома - Ливорно , Aталанта - Ювентус , Сиена - Дженоа , Каляри - Емполи , Сампдория - Удинезе , Катания - Лацио , Фиорентина - Палермо , Парма - Наполи , Милан - Реджина < /em>
/>
/> Финалът за Купата на Германия противопоставя отборите на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен . < /strong> < /em>Само преди седмица двата отбора премериха сили на "Алианц Арина" , а полученият резултат едва ли вдъхва много увереност на феновете на "жълто-черните" . За предстоящия сблъсък Томас Дол ще може да разчита изтърпелия наказание халф Тинга , но проблемите в отбора изглеждат доста по сериозни след мини-кризата в която се намира състава , липсата на Ларс Рикен и неяснотата около вратарския пост с проблемите на Роман Вайденфелер . Сезона за Байерн Мюнхен изглежда перфектен до момента , след като отборът навлезе във върхова форма в най-подходящият момент . Шампионската титла е само на две победи , финала за Купата не УЕФА минава през две срещи със Зенит , а в събота от 21:00 часа на "Олимпиащадион" в Берлин символичните гости излизат като фаворити и всичко друго освен победа във финала би се приело като огромна изненада . Зе Роберто се завръща в игра , но все още не е ясно дали капитанът Оливър Кан ще може да вземе участие или ще се присъедини към трайно контузения Хамит Алтънтоп . Възможността за требъл е на лице , а за нас остава да видим дали Отмар Хицфелд и компания са способни да го направят .
/>
/> Интерес от френската Лига 1 предизвиква срещата между Олимпик Марсилия и Лил . < /strong> < /em> Домакините водят яростна битка с Нанси за третото място даващо право на участие в Шампионската лига , а гостите са само на точка от зона УЕФА . Седрик Корасо отново няма да може да застане в рамката за марсилци , но Стив Манданда се справя отлично до този момент . Карим Зиани , Круповиеста , Беноа Шейру и Матио Валбуена са под съмнение в състава на Ерик Геретс . За гостите от Лил се завръща Кевин Миралас , но при всички положения няма шанс за Матио Дебюши , Николас Фаверже и Николас Плестан . Предстоят доста трудни минути за гостуващият Лил , предвид атмосферата на "Стад Велодром" и моментната форма на Джибрил Сисе и Мамаду Нианг .
/>
/> В Холандия отборът на ПСВ Айндховен е само на 90 минути от спечелването на 21-ва титла < /strong> < /em> , която ще е и 4-та поредна за "филипсите" в първенството на Ередивизи . Преднината от 3 точки на върха пред втория Аякс ще се окаже достатъчна , само ако момчетата на Ян Вутерс не загубят гостуването си на "Гелредоме" на отбора на Витес . Домакините доиграват сезона без някакви амбиции , но всички помним разигралата се драма в последния кръг от миналата година когато Луис Ван Гаал и неговият АЗ Алкмар изтърваха титлата .

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация