Дерби по време на криза

09:34
Дерби по време на криза
Трудни времена настанаха за вечните "сини" и "червени" съперници по река Мърси...

Евертън и Ливърпул забатачиха здраво от началото на сезона и се изправят един срещу друг не в битка за челните места, а за оцеляване. Поне това сочи временното класиране. "Карамелите" са 17-и с 6 точки, а съперникът им има същия актив и е в зоната на изпадащите.

В лагера на Евертън като че ли обстановката е по-спокойна. "Сините" са убедени, че не се представят толкова зле, но не успяват да печелят точките, които заслужават. На "Анфийлд" обаче ври и кипи. През седмицата клубът смени собствеността си, говори се за уволнение на мениджъра, бившите шефове сипят нападки по адрес на Рафа Бенитес, а Фернандо Торес постоянно е спряган за трансфер къде ли не.


Едва ли през последните години е имало "мърсисайдски" дерби с толкова голямо от психологическа гледна точка значение.

Проблемите за мениджъра на Евертън Дейвид Мойс са свързани с контузиите на Маруан Фелайни, Стивън Пиенаар и Джак Родуел. Тримата със сигурност пропускат срещата. Луи Саха все още не е възстановен от травмата си и също отпада. На "Гудисън" се надяват, че Фил Ягиелка ще издържи късния фитнес тест и ще бъде на линия за дербито.

Ето и вероятния стартов състав на "карамелите":

Хауърд, Невил, Ягиелка, Дистен, Бейнс, Колман, Нейтинга, Артета, Озман, Кейхил, Якубу

В лагера на Ливърпул като че ли проблемите са извън терена. Рой Ходжън ще може да разчита на Фернандо Торес. Пол Кончески също е на линия. Дирк Каут, Фабио Аурелио и Даниел Агер пропускат срещата.

Ето и вероятния титулярен състав на "червените":

Рейна, Джонсът, Карагър, Шкъртел, Кончески, Лукас, Поулсен, Коул, Джерард, Йованович, Торес


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари