Манчестър охлади амбициите на Арсенал

20:49
Манчестър охлади амбициите на Арсенал
В решителен мач на „Олд Трафорд” премериха сили два от най-добрите английски отбора – Манчестър Юнайтед и Арсенал. Преди този двубой „червените дяволи” имаха само три точки преднина пред Челси и шест пред „артилеристите” и не можеха да си позволят грешка. От друга страна това бе и последният шанс на възпитаниците на Арсен Венгер да останат в борбата за титлата.

Арсенал се надяваше да повтори успеха си от миналия сезон, когато победи Манчестър Юн. на „Олд Трафорд”.Гостите започнаха по-силно мача и Фабрегас имаше добър шанс за гол, но шутът му прелетя над вратата. Пред Адебайор се откриха няколко удобни възможности, но неговите удари бяха брилянтно спасени от Ван Дер Саар. Пред вратата на Йенс Леман също стана интересно, но Уейн Рууни не успя да се възползва от добрите положения, които се откриха за домакините. След хубав пробив Роналдо подаде на добра позиция на английския национал, но неговият удар от близка дистанция беше избит от вратаря. 

При най-чистото положение за „червените дяволи” Рууни излезе очи в очи със стража на гостите, но не успя да преодолее Леман, който изби топката с крак. Играта до края на първата част беше динамична и изпълнена с интересни моменти. Двата отбора се разделиха на полувремето при равенство, но демонстрираното от тях на терена ни подсказваше, че двете нули няма да се задържат  дълго на таблото.

В самото начало на второто полувреме Ван Перси проби отляво и центрира в наказателното поле, където най-съобразителен се оказа Адебайор, който откри резултата след удар с глава. Вина за гола има Ван Дер Саар, който не излезе навреме, за да пресрещне центрирането. При попадението останаха съмнения и за игра с ръка на нападателя на гостите. Малко по-късно Фърдиданд се опита да си отбележи автогол. В 54 минута беше отсъдена дузпа за „червените дяволи” след очевидна игра с ръка на Галас. Кристиано Роналдо беше точен от бялата точка и това попадение окрили домакините.

Манчестър заигра по-добре и пред нападателите на отбора се откриха няколко добри положения. „Артилеристите” също имаха прекрасен шанс до поведат, но след рикошет в защитник на домакините, топката беше избита с мъка от Ван Дер Саар в страничния стълб. В 71 минута Уейн Руни отново имаше отлична възможност да отбележи, но Леман спаси. Секунди по-късно беше отсъдено нарушение в полза на Манчестър. Харгрийвс изпълни по брилянтен начин фаула и намери долния десен ъгъл на вратата на гостите.  По този начин домакините успяха да обърнат резултата и в крайна сметка съумяха да задържат преднината си до края на двубоя, въпреки няколкото изгодни шанса за Арсенал. При най-добрия от тях ударът на Бендтнер с глава беше отразен по страхотен начин от стража на домакините.

Тази загуба означава край на надеждите на Арсенал за титлата. След отпадането от Ливърпул за Шампионската лига младите футболисти на Арсен Венгер преживяха ново разочарование. Спечелената победа пък даде спокойствие на Манчестър Юнайтед на върха в класирането, което ще трае до решителния мач на „Стамфорд Бридж” срещу основния им конкурент за първото място – Челси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vladislav4o
14.04.2008 11:39

Мача беше добър но не може и да се сравнява с първия мач на Емиреиц.

Dumbi
14.04.2008 05:35

На някой хора, които са си позволили да се изкажат без да помислят с чиста съвест може да им се каже че са "коне с капаци". Лично аз видях един добър мач, но Роналдо го видях само при дузпата и 2-3 пробива по крилото. При това той напредваше там поради странната липса на човек от Арсенал. И да, Манчестър заслужи победата, защото Манчестър не е само Кристиано ... Жоро_ооо - шампиони ще бъдете след като изиграете и мача си в Лондон, не мисля, че Челси ще Ви оставят да си правите сметките без кръчмар

vladislav4o
13.04.2008 23:37

Айде стига сте обиждали Арсенал бе.И Юнайтед и Арсенал играха слабо , общо вэето мача не беше кой энае какво.Роналдо игра слабо , няма спор в това.В такива мачове има една эвеэда на терена и това е Руни.Вообще не се е подиграл с никой Роналдо.Едно положение не иэработи.Арсенал бяха под голямо напрежение и просто эа тях эагуба или равен беше се тая , иначе евала на момчетата от Арсенал.Само те и Юнайтед играеха истиски и страхотен футбол в Европа преэ тоэи сеэон.Иначе Glory Glory Man United.

Joroo_o
13.04.2008 23:28

Аз само не разбирам ЗАЩО МИРИЗЛИШИТЕ феноше на арсенал се оплакват, не стига че вкараха смешен гол . дузпата беше 100 процентова само реферите в България нямаше да я свирят. Манчестер доказа за пореден път кой командва парада в Англия и заслужено ще стане шампион за пореден път. Да не забравяме че Алекс много помага на отбора и че той е вече в историята на Манчестер. А колкото до Роналдо - игра си перфектно момчето, направи отбраната на арсенал да не знае каде се намира и няколко футболист дори получиха болки в таза.!

Djamba
13.04.2008 22:20

пак добре че са дузпите да ги опраят тоя сезон

freezingcold
13.04.2008 22:17

Аве ARSEN кристияно вкара гол и се подигра за пореден път с защитата на арсенал.Коло Туре,Галас,Хоит са се оплакали в болки в кръста заради роналдо. МАН UNAITED CHAMPIONS 2007/2008 100%

CoNvIcT
13.04.2008 21:49

Просто ВЕЛИКИ най-големите хаха Man.United шампиони

ralics11
13.04.2008 20:54

Въпреки леко по голямото превъзходство и заслужената победа след гола с ръка на Адебайор,все пак Роналдо се разкара с финтове по нервите на Хойт и отново отбраната на Арсенал както и в мача за ФА беше унижена днес от Роналдо а тогава от Нани!

GLORY GLORY Manchester United