Манчестър и Арсенал в битка за титлата

19:39
Манчестър и Арсенал в битка за титлата
Тази неделя ни предстои да наблюдаваме дербито на 34-ия кръг от Английската Висша лига между отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал, които са съответно първи и трети във временното класиране.

До края на сезона остават 5 кръга, а разликата между тях е само 6 точки. Въпреки че мача ще е на "Олд Трафорд", както Арсенал, така и Манчестър ще се борят за победа, тъй като равенството няма да бъде изгодно за нито един от двата отбора. Челси пък също ще тръпне за крайния изход на мача, защото при една евентуална победа на Арсенал играчите на Аврам Грант ще имат шанса да се изравнят по точки с Манчестър на върха в класирането. Безспорно това дерби се очертава като повече от непредсказуемо, имайки предвид, че формата и състоянието на двата отбора за момента са коренно различни.

Домакините от Манчестър излизат като фаворит и ще се надяват да вземат победата от обезкуражения Арсенал. Юнайтед доста време бе в ролята на догонващия отбор, но след някои силни игри сега се намират начело в класирането, само с 3 точки преднина пред втория Челси и 6 пред съперника им за този мач Арсенал. В последния си двубой от първенството те спечелиха точка като гост на Мидълзбро, а в мача през седмицата от Шампионската лига играха доста атрактивно и победиха Рома само с 1:0, като тогава почивка получиха Уейн Рууни и Кристиано Роналдо, а Гари Невил се завърна в игра след повече от година отсъствие.

Друг мотивиращ фактор за Манчестър е и възможността за дубъл от купи за сезона. Освен, че са първи в Англия, те ще играят и на 1/2 финалите на Шампионската лига срещу Барселона. Сър Алекс Фъргюсън отдавна е заявил, че за този сезон Шампионската лига е задължителна за отбора му, но шанса за втора поредна титла в Премиершип също не е за изпускане.
 
Видимо е, че домакините са в подем и доста от играчите се намират в прекрасна форма. Кристиано Роналдо е голмайстора на отбора във Висшата Лига и изглежда неудържим в атака, а присъствието на Карлос Тевез и Уейн Рууни също допринася за головата мощ на "Червените Дяволи". И тримата са на линия за мача и на тях ще се разчита най-много в нападение. Положението с контузени играчи е умерено. Рио Фърдинанд имаше проблеми през изминалата седмица, но почти сигурно ще играе, докато неговият партньор в центъра на защитата Неманя Видич е контузен от доста време и ще пропусне мача. Гари Невил също е на разположение на треньора, а трайно контузени са Дарън Флетчър, Луис Саа и Нани. Очаква се и тримата да се завърнат до края на сезона.

Гостуващият тим на Арсенал се намира в доста тежко положение, най-вече откъм психика. Лондончани са сломени духом след неприятното отпадане от Шампионската лига във вторник. На два пъти те бяха изключително близо до класиране напред, но Ливърпул съумя до ги победи и изхвърли от турнира. До скоро те се бореха на няколко фронта, но сега им остана само битката за титлата, която не се очертава положителна за отбора. През по-голямата част от първия полусезон и началото на втория Арсенал играеше страхотно и логично водеше в класирането, но сега нещата са доста различни. Формата им драстично спадна и след няколко изпуснати победи те се сринаха до третото място, отстъпвайки първото на предстоящия им съперник Манчестър.

Наскоро Арсен Венгер каза, че отборът му ще спечели дубъл през този сезон, но след отпадането от Ливърпул остана само надеждата за титлата. Това води до извода, че той трябва да накара играчите си да излязат за победа в този мач, за да запазят шансовете си няколко кръга преди края. Дали обаче ще е така? Има и друга възможност, която също е доста вероятна. А именно, "артилеристите" да излязат плахи и затворени с мисълта да не загубят този мач.

Разбираемо е, че психическото състояние на играчите на Арсенал не е никак добро, след шока във вторник. Многото млади футболисти трябва да покажат, че са готови за нови големи битки и да се окопитят за този мач, въпреки тежките моменти. Адебайор ще води атаката, а Ван Перси и Уолкът най-вероятно ще действат по крилата. В центъра на терена се очаква да се появи Жилберто, който да замени контузения Фламини. Другите контузени са Томаш Росицки и Бакари Саня.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ralics
13.04.2008 14:49

хаха пич и аз го гледах тоя мач ама не на детско филмче и крайния резултат беше 4:2 за манчестър с 2 гола на Роналдо 1 на Рууни и 1 на Г Невил а за арсенал Галас и Фабрегаз!

arez
13.04.2008 12:41

Дано да се повтори мача за купата.Само Манчестер!!!

beckam1991
13.04.2008 12:24

Манчестър са в доста добра форма и затова мисля,че ще спечелят.

srg_mp
13.04.2008 11:24

според мен този мач няма да е много красив тъй като идвата отбора ще се пазят да него загубят. защото ако арсенал загуби това ще бъде край на всички надежди за някакъв трофей тази година а за манчестър това може да се окаже единствения тъй като мачовете с барселона са доста непредвидими.за това смятам че мача ще завърши наравно и дори няма даси вкарат и голове