Вижте прогнози за всички мачове от поредния кръг на Серия \"А\"

19:05
Вижте прогнози за всички мачове от поредния кръг на Серия \"А\"
Твърде любопитни мачове с малко очаквани резултати се изиграха в първите два кръга от новия сезон в Серия "А". Ювентус пострада в Бари и не успя да победи Сампдория, Рома се спъна у дома срещу Чезена, а след това претърпя истинско унижение срещу Каляри. Интер зацикли в Болоня на старта, а Милан падна при визитата си на Чезена. Смятаният преди началото на първенството за "кандидат-пътник" към Серия "Б" състав на Киево пък е единственият отбор с две победи и оглавява класирането. Все факти, които ни карат да бъдем изключително внимателни при прогнозите си. Силите са изравнени, а двубоите непредвидими.

В 3-я кръг от Калчото голямо дерби няма, но няколко любопитни срещи приковават вниманието ни. Грандовете отново ще имат не лека задача срещу по-скромни като бюджет и селекция, но не и като дух съперници.

►Фиорентина – Лацио събота, 19.00 часа

Един от най-интересните двубои от кръга. Раздирани от кадрови проблеми, "виолетовите" приемат "орлите" с надеждата, че ще постигнат първа победа през сезона. Фиорентина отново ще трябва да се справя без Стеван Йоветич и Адриан Муту – футболисти, изграждащи гръбнака на тима. Изявите на Лацио също са колебливи. Вероятно и този сезон столичани ще бъдат далеч от старата си слава. "Орлите" са способни на изненади извън Рим, но във Флоренция таванът им изглежда равенството.

Прогноза: 1Х Точен резултат 1:0 или 1:1

Милан – Катания събота, 21.45 часа

"Росонерите" са абсолютен фаворит в срещата, но ако искат да спечелят Скудетото, не трябва да допускат издънки, подобни на тази при гостуването на Чезена преди седмица (загуба с 0:2). Масимо Амброзини, Лука Антонини и Алешандре Пато са с травми след победата над Оксер в мач от Шампионската лига през седмицата. Тиаго Силва, Папастатопулос и Фламини също са под въпрос, което ще принуди треньора Масимилиано Алегри да пусне Даниеле Бонера в центъра на защитата. Робиньо пък по всяка вероятност ще застане до Роналдиньо и Ибрахимович в атаката на тима. Ако този "тризъбец" се разиграе, гостите не ги чака нищо добро. Катания записа първа победа през миналия уикенд с 2:1 срещу Парма, но успехът не дойде никак лесно. На хартия гостите са много здрав, дори бих казал "крив" отбор и изглеждат способни да затруднят "росонерите", но една ли ще си тръгнат от Милано с нещо повече от почетна загуба.

Прогноза: 1 Точен резултат 3:0

►Бари – Каляри неделя, 13.30 часа

На "Сан Никола" се срещат два скромни отбора, които стартираха повече от успешно в Серия "А". Съперниците записаха по една впечатляваща победа у дома и ценно равенство навън. Каляри доста време няма успех далеч от вкъщи, но пък срещу Бари има два поредни. Ромеро, Масиело и Ривас са аут от състава на домакините заради контузии. Биази и Конти няма да играят за Каляри.

Прогноза: Х2 Точен резултат 1:1 или 1:2

►Парма – Дженоа неделя, 16.00 часа

Среща между отбори от "една черга". Съперниците като че ли все още търсят истинското си лице след множеството промени през лятото. Даниеле Галопа и Алберто Палосчи отпадат от състава на "пармалатите" заради контузии. Бошко Янкович и Рафаеле Паладино пък все още лекуват травми от състава на "грифоните". Лука Тони има проблеми с бедрото и не е ясно дали ще бъде възстановен за двубоя. Съставът на Парма изглежда по-сработен, родната публика им дава предимство, а младоците Джовинко и Божинов се очаква да бъдат титуляри и по традиция да се раздадат на 100%. Въпреки че везните накланят в полза на "дуковете", мачът си е троен отвсякъде.

Прогноза: 1Х Точен резултат 2:1 или 2:2

Киево – Бреша неделя, 16.00 часа

"Летящите магаренца" изненадващо "отскочиха" до върха и напомниха за отбора, който преди години смая футболна Европа с представянето си в Серия "А". Заражда ли се "Дрийм тим 2" на Киево? Давиде Маскардели се разписа и в двата досегашни мача на тима от Верона и заедно с Пелисиер ще бъдат най-голямата заплаха за вратата на гостите. Бреша показа зъби и в миналия кръг надви Палермо. Едер, Диаманти и Карачоло са лидерите на отбора в атака, но дали защитата на новаците ще издържи срещу Киево? За всички е ясно, че домакините от Верона няма да станат шампиони, вероятно няма да успеят да се преборят и за място в евротурнирите. Стара максима е, че на отбори като Киево, които тръгват изненадващо силно, трябва да се залага докато печелят. Домакинството на Бреша изглежда добра възможност за "летящите магаренца" да запишат трети пореден успех.

Прогноза: 1 Точен резултат 2:1

►Чезена – Лече неделя, 16.00 часа

Новаците Чезена и Лече се изправят един срещу друг, след като стартираха сравнително успешно за възможностите си сезона в Калчото. Домакините измъкнаха точка от Рома на "Олимпико", а след това победиха Милан. Лече пък удариха у дома Фиорентина и си възвърнаха самочувствието след разгрома на "Сан Сиро" в първи кръг. Пред собствена публика Чезена изглежда фаворит, но успехът над "росоверите" в никакъв случай не значи победа над значително по-скромен съперник. Игор Будан и Чиаварини от домакините отпадат заради травми. В състава на Лече пък контузия лекува Торе Региниусен.

Прогноза: Х1 Точен резултат 0:0 или 1:0

►Палермо – Интер неделя, 16.00 часа

Шампионът Интер не започна убедително сезона, а сега има ново тежко изпитание на "Ренцо Барбера". Мота, Станкович, Киву и Пандев със сигурност пропускат срещата. Очаква се шанс за изява да получат Марига и Биабиани. Пиниля, Гоян и Миколи пък са аут за сицилианците. Палермо вкарва много, но и допуска много голове. Тимът загуби гостуването си на Спарта Прага от Лига Европа и вероятно ще бъде по-измореният състав. Очаква ни здрав и може би резултатен двубой. Време е "нерадзурите" да спечелят важен и наглед труден мач през настоящата кампания.

Прогноха: 2Х Точен резултат 2:3 или 2:2

Рома – Болоня неделя, 16.00 часа

Рома започна разочароващо както в първенството, така и в Шампионската лига. Капитанът Франческо Тоти критикува дефанзивната тактика на Клаудио Раниери в двубоя срещу Байерн Мюнхен, която доведе до загуба с 0:2. През последните сезони Рома стана част от отборите, за които бихме могли да кажем, че са способни както да победят, така и да паднат от всеки (такъв тим е примерно Вердер Бремен в Германия). Столичани са без контузените Рийзе, Тадей, Кастелини и наказания Николас Бурдисо. Морлео, Гавилан, Крим, Писани и Екдал от Болоня пропускат мача. Рома са в състояние да се издънят и в този двубой, а ако Тоти поведе "дружината" на война с цел уволнението на Раниери, това е сигурно. Иначе домакините трябва да спечелят, но... най-добре не играйте този мач.

Прогноза: 1 Точен резултат 3:1

►Удинезе – Ювентус неделя, 16.00 часа

"Бианконерите" започнаха отчайващо и този сезон. Нито резултатите, нито играта отговарят на името Ювентус. Митът за желязната защита на тима пък отдавна е развенчан – "старата госпожа" пуска на всеки и отвсякъде. Подобрение в сравнение с миналата година не се вижда в нито едно звено. Юве стартира участието си в Лига Европа с разочароващо 3:3 срещу Лех Познан у дома, а в Серия "А" няма победа. Удинезе са на дъното, но през последните години се превърнаха в "черна котка" за гранда от Торино. Може би поради тази причина Ювентус ги "обезкърви", като купи най-големите им звезди. Няма да сбъркаме ако кажем, че за "бианконерите" срещу Удинезе ще излезе половината бивш тим на Удинезе. Кода, Баста, Феронети и Денис са контузени в лагера на "зебрите". Буфон и Амаури пък са аут за Юве. Какво ли да очакваме от този мач? Може би "ренесанс" за "старата госпожа"? Или пък поредното падение? А може би истината е някъде по средата...

Прогноза: Х2 Точен резултат 1:1 или 1:2

►Сампдория – Наполи неделя, 21.45 часа


Среща между два отбора кандидати за местата, даващи право на участие в евротурнирите. Изходът на срещата до голяма степен зависи от това до колко съперниците ще успеят да се възстановят след мачовете си от Лига Европа. Голмайсторът Джампаоло Пацини страда от болки в гърба и е под въпрос за срещата. Тисоне, Акарди, Губерти и Поли допълват лазарета на "моряците". Самп завършиха 3:3 с Ювентус преди седмица и това им дава поводи за самочувствие. Тимът от Генуа бе близо и до победата срещу ПСВ Айндховен в Холандия, но допусна изравняване в края. Наполи пък има проблеми с отбелязването на голове. Въпреки това, гостите няма да загубят този двубой.

Прогноза: Х2 Точен резултат 1:1 или 1:2

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nane
18.09.2010 21:51

"Орлите" са способни на изненади извън Рим, но във Флоренция таванът им изглежда равенството'' *lol* грешка

Pinturicchio_10
18.09.2010 05:58

Бари – Каляри и Сампдория - Наполи са твърди единици. *wink*

nane
18.09.2010 01:17

ама като почнат и да предвиждат резултата...