Вижте прогнози за всички срещи от 1-я кръг в Серия \"А\"

20:32
Вижте прогнози за всички срещи от 1-я кръг в Серия \"А\"
Без Жозе, но с Рафа, без Лео, но може би с Ибра, без Чиро и Дзак, но с Джиджи, безспорно отново ще бъде интересно – започва Серия "А"! Властелинът на шампионските пръстени Интер стартира с трофей (Суперкупата на Италия) и като че ли липсата на Специалния няма да промени много играта и облика на отбора. "Нерадзурите" отново отправят сериозно предизвикателство към колекционерите на "тиквени медали" Милан, Ювентус и Рома. Ще има ли раздвижване на върха или както през последните сезони "вятърът на промяната" ще подухва само в подножието? "Росонери", "бианконери" и "вълци" изглеждат една идея по-подготвени да се борят с шампиона на Италия и Европа. Миналият сезон обаче показа, че евротурнирите не са "бащиния" и нищо чудно някой от изброените грандове да изгори за сметка на влязъл в добра серия напорист тим от т.н. "златна среда".

През следващите месеци, когато битката в Калчото ще се разрази с пълна сила, ние ще се опитаме да ви направим съпричастни с всичко най-интересно преди съответния кръг. Да ви дадем нашите прогнози, без да претендираме, че сме "вещи в занаята", да ви обърнем внимание на интересни закономерности, съпътстващи отделните сблъсъци и да ви информираме за състоянието на съставите.

Първият кръг не предлага супер дербита, но въпреки това се открояват няколко интересни двубоя между състави със сходни цели. Има и 2-3 мача между наглед неравностойни съперници, но нима определението "неравностойни" важи за Серия "А"?

Събота 19.00 часа

►Палермо – Каляри

Палермо завърши миналия сезон на 5-о място и сега ще иска да повтори класирането си. Тимът на Делио Роси се раздели с големите си звезди Кавани и Кяер, но привлече Муньос от Бока Хуниорс и добре познат на Ботуша голмайстор като Макароне. Миколи и Гоян обаче са контузени и ще отсъстват поне месец. Промените на ключови постове може да изиграят лоша шега на "сицилианците", но ако новите са поне толкова добри, колкото напусналите, Палермо отново ще се радва на успешен сезон. Каляри пак ще се бори за оцеляването си. Промените в тима, в сравнение с предходния сезон, са незначителни. В първия си мач момчетата на Пиерпаоло Бицоли едва ли ще успеят да измъкнат нещо. Палермо е абсолютният фаворит в срещата и ще спечели с два гола разлика. Все пак не забравяйте, че това е южняшко дерби, където винаги може да стане нещо напълно неочаквано...

Прогноза: 1 Точен резултат: 3:1, 2:0

Събота 21.45 часа

Рома – Чезена

Рома посреща новака Чезена в наглед лесен за прогнозиране двубой. Джулио Серджо е под въпрос за срещата и на вратата вероятно ще застане Лобонт. Адриано е аут за около месец, но при наличието на Тоти, Менес и Вучинич в предни позиции едва ли липсата на Императора ще се усети. Чезена се завърна в Серия "А" след почти 20 годишно отсъствие. В състава бе привлечен опитният Стефан Апиа. Ганаецът обаче едва ли чувствително ще повдигне класата на новака. Рома обича да се "дъни" в подобни наглед лесни мачове, но едва ли точно в този двубой футболистите на Клаудио Раниери ще допуснат изненада.

Прогноза: 1 Точен резултат: 3:0

Неделя 19.00 часа

►Бари – Ювентус


Един от фаворитите за титлата - Ювентус гостува на Бари в първия кръг от Калчото. През миналия сезон "старата госпожа" преживя неприятни моменти на "Сан Никола" и загуби с 1:3. В гранда от Торино настъпиха редица промени, както чисто футболни, така и административни. Клубът значително подмлади състава си и освободи почти всички играчи на преломна възраст. Леонардо Бонучи, който бе наложен в титулярния състав от новия треньор Луиджи Дел Нери, дойде именно от Бари. Продажбата на централния бранител безспорно е голяма загуба за домакините, които ще се опитат да се противопоставят на Юве, но едва ли ще имат сили. Въпреки че "бианконерите" все още са далеч от играта и формата, която феновете желаят, но все пак изглежда логично те да спечелят този двубой. "Старата госпожа" е отбор с на половина променен облик. Тимът запази "стълбовете" в дефанзивен план Киелини и Сисоко, в атака ветеранът Дел Пиеро очевидно ще получава доста повече шансове от миналия сезон, а Красич и Пепе несъмнено вдигат класата на отбора. Амаури е аут за един месец с травма в лявото бедро и се очаква дебют за Юве да направи Фабио Куалярела.  Диего подписа с Волфсбург, а Давид Трезеге пък ще играе в Херкулес през тази кампания. Резултатът от миналия сезон ще се повтори, но този път в полза на гостите.

Прогноза: 2 Точен резултат: 1:3

Неделя 21.45 часа

►Киево - Катания

Двубой между отбори, за които се очаква в най-добрия случай да се закрепят в "златната среда". Киево се раздели с централния си защитник Марио Йепес. Маркус Де Паула и Ариати пък са контузени. Катания изглежда далеч по-класен отбор. Марко Джампаоло разполага със състав, способен да се превърне в приятната изненада на първенството. Въпреки домакинския фактор, победа за "летящите магаренца" в тази среща изглежда малко вероятна.

Прогноза: 2Х Точен резултат: 1:2 2:2

►Фиорентина – Наполи

Фиорентина посреща Наполи в среща между два отбора, които се очаква да се борят за място в зоната на евротурнирите. "Виолетовите" смениха Чезаре Прандели със Синиша Михайлович, а отборът им изглежда отслабен заради контузията на Стеван Йоветич и наказанието на Адриан Муту. Голямата тежест в атаката ще падне върху тарана Алберно Джилардино, но има ли кой да му помага в предни позиции? Сантана, Ляич и Гамберини от домакините пропускат срещата, което допълнително утежнява задачата на "виолетовите". Витале и Пациенца са аут за Наполи. Валтер Мадзари обаче привлече Кавани и Лукарели – двама футболисти, които несъмнено ще увеличат нападателната мощ на отбора. Всички плюсове са в полза на гостите, така че единицата изглежда малко вероятна. Съперниците ще си спретнат здрава битка, която може би ще завърши без победител, а защо не и с успех за Наполи.

Прогноза: Х2 Точен резултат: 1:1 1:2

Милан – Лече

Ще намери ли най-после себе си Милан през настоящия сезон? Въпреки опитите си, "росонерите" не са купили нито един футболист от световна величина, което би трябвало да означава, че едва ли класата на отбора се е повишила. "Червено-черните" ще заложат на Пато, Бориело и Роналдиньо в атака, а от новите попълнения вероятно единствено Папастатопулос ще дебютира в титулярния състав. За разлика от Юве, където почти изчистиха "старците", в Милан отново ще разчитат на ветераните Амброзини, Пирло и Зеедорф. Лече направи всичко възможно с оглед финансовите си възможности, за да подсили тима и си върна местната легенда Хавиер Шевантон. Двубоят изглежда сигурна единица, но нека все пак имаме едно на ум, че през миналия сезон у дома "росонерите" трудно пробиваха подобни отбори на "Сан Сиро".

Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

►Сампдория – Лацио

Подобно на Фиорентина – Наполи, Сампдория – Лацио също изглежда вълнуващ двубой между отбори, прицелили се в евротурнирите. "Моряците" не промениха много състава си и разполагат със силен тим, но болезненото отпадане от Вердер Бремен в баража за ШЛ неминуемо ще окаже негативно влияние върху настроението на футболистите. В лагера на "орлите" пристигнаха доста нови футболисти, но всичките са по-скоро "средна хубост". Ако приемем, че Лацио играе по-добре навън, отколкото у дома, то футболистите на Еди Рея имат шансове за хикс при визитата си в Генуа. Момчетата на Доменико Ди Карло обаче ще бъдат амбицирани да се реваншират пред феновете за неуспеха през седмицата. Сампдория разполага с повече футболни аргументи и шансовете да спечели са по-големи от тези на гостите да направят реми.

Прогноза: 1Х Точен резултат: 2:1 1:1

►Удинезе – Дженоа

Труден за прогнозиране двубой. В Удине единствената голяма звезда май остана Ди Натале, след като Мота и Пепе бяха продадени на Ювентус. Разбира се, тимът разполага с класни футболисти, но едва ли Франческо Гуидолин ще намери равностойни заместници на гореспоменатите двама. На другия полюс е Дженоа. Отборът привлече класни футболисти и изглежда способен да атакува евротурнирите. Прогнозата, която се наемам да дам, е че в мача ще има много голове.

Прогноза: 1Х Точен резултат: 3:2 3:3

►Парма – Бреша

Парма е симпатичен отбор, но като че ли не е достатъчно класен, за да се включи в битката за евро квотите. В атака тимът изглежда добре, въпреки че Ландзафаме напусна в посока Ювентус, а Биабиани отиде в Интер. Бреша е пълна загадка. Отборът разполага с няколко опитни футболисти, но на "Енио Тардини" се играе трудно. Единица, но с "особено мнение", че мачът може  да отиде и до 1:2 за гостите. И все пак:

Прогноза: 1 Точен резултат 2:1

Понеделник 21.45

►Болоня – Интер

Шампионът Интер обикновено няма проблеми с Болоня. Домакините не промениха много отбора си и отново ще се борят да не изпаднат. "Нерадзурите" се разделиха с Марио Балотели, но запазиха всички ключови футболисти. Дори с новия треньор Рафаел Ренитес тимът е фаворит за титлата, а гостуването на Болоня не би трябмало да е проблем. Интер ще спечели без особено да се напряга.

Прогноза: 2 Точен резултат 0:2

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dagoberty1
28.08.2010 08:58

Напред Росонери,тая година имаме шансове за титлата,едно е сигурно първенството ще е супер интересно *beer* *thumb_up*

Pinturicchio_10
28.08.2010 04:36

Дженоа ще треснат Удине. Ако не сте достатъчно смели да заложите за 2-ка, поне не го играйте 1-ца. *wink*

Колкото до това кой ще стане шампион - колкото и да ми е неприятно, пак ще е Интер. По инерция просто. И за последно. Надявам се. А и няма кой друг. "Конкуренцията" се скъсва да се надпреварва кой ще направи по-голяма глупост. Дай боже всекиму такава "конкуренция" както се казва.

ForzaMilan1899
28.08.2010 00:36

"Въпреки опитите си, "росонерите" не са купили нито един футболист от световна величина"
Ееехх какви опити направихме само.За малко да привлечем няколко звезди ама пуу нямахме късмет *lol* Писнало ми е вече, но 1 нещо трябва да помните - FORZA MILAN до края на света!!! *party*

shizofrenik
27.08.2010 22:38

Кое си оправдавам е брато?Просто казвам , че не ми се вярва интер за 6 пореден път да спечелят първенството просто е супер нереално колкото и да са добри

AnTONYo
27.08.2010 22:27

chz10 , човекът дава двоен шанс и затова има и два резултата *smile*

chz10
27.08.2010 22:03

Прогноза: 1Х Точен резултат: 2:1 1:1 как става тая магия бе маняче *wonder* през второто полувреме един гол ли ще им премахнат

shizofrenik
27.08.2010 21:37

принтер 100% няма да са шампион.Битката ще е между Рома,Милан , Ювентус защо не и някой друг

BoBi_Levskara
27.08.2010 21:15

Тази година ще ми е много интересно да вида кой ще стане шампион, съмнявам че ще отново ще е Интер, все пак Рафата им е трениор *joking* .Ювентус за 3-та поредна година започват с нови надежди и нов трениор.А от Милан може всичко да се очаква.Рома отново могат да направят силен сезон ама най-много до 3-то -4то място според мен.Според мен битката тази година ще е между Милан и Интер и мисля че този Милан може и да успеят. *thumb_up*