Вижте прогнози за всички мачове от Бундеслигата, 1-и кръг

11:11
Вижте прогнози за всички мачове от Бундеслигата, 1-и кръг
В петък 20.08 започва сезон 2010-2011 в немската Бундеслига. Още в първия кръг зрителите ще имат привилегията да се насладят на две здрави дербита между тимове, чиято цел обикновено е спечелването на титлата. Шампионът Байерн започва защитата на своята корона като домакин на хищните “вълци”, които през този трансферен прозорец успяха да опазят в своята глутница Един Джеко. Хамбургер посреща "миньорите" от Гелзенкирхен, които изумиха света, взимайки в своите редици легендата на Реал Мадрид Раул Гонзалес. Освен тези два класически сблъсъка, българският запалянко с трепет ще следи изявите на Илиян Мицански и Димитър Рангелов. Кайзерслаутерн на Мицански стартира кампанията като гост на “козлите” Кьолн, докато Митко Рангелов ще се изправи срещу Байер Леверкузен.

20 август, петък

► 21.30 часа: Байерн Мюнхен - Волфсбург


Със срещата Байерн Мюнхен - Волфсбург се открива новият сезон в немската Бундеслига. В мача на "Алианц Арена" като безспорен фаворит за спечелване на двубоя е определян тимът на Луис ван Гаал. Коефициентите за победа на баварците варират от 1.50 до 1.66 в различните букмейкърски къщи.

В последните пет сезона вицешампионите на Европа неизменно стартират с положителен резултат борбата за "Сребърната салатиера" - три победи и два равни. "Вълците", от своя страна, са се поздравявали два пъти с успеха в първия си мач за първенството, два пъти са завършвали наравно и веднъж губят. Статистиката между двата тима в последните десет сезона показва надмощие на Байерн - шест победи, два равни и две загуби (едната с 5:1, по два гола на Джеко и Графите и един на Гентнер).

Големият отсъстващ в състава на домакините е Ариен Робен. Около неговата травма в момента има голям скандал между ръководството на немския тим и управниците на холандската федерация. Според баварците контузията на Робен датира отпреди световното и виновници за моментното му състояние са лекарският щаб на "лалетата", които са му позволили да играе в ЮАР невъзстановен, както и началниците на футболния съюз на "Ниската земя". Ули Хьонес дори стигна дотам, че настоява през двата месеца, в които се предполага, че ще трае възстановяването на "десетката", заплатата му да се поеме от холандската федерация (халфът се разписва срещу 10 000 евро на ден). Играчите , които трябва да бъдат отбелязани в състава на гостите, са босненците Мисимович и Един Джеко. И двамата направиха много добър преден сезон с Волфсбург. За нападателя даже още се носят различни слухове относно бъдещето му в клуба, но засега "деветката" остава в тима от Долна Саксония.

След всичко казано дотук, давам, макар и минимално, предимство на домакините и прогнозирам, че Рибери и компания ще вземат трите точки в петък.

Прогноза: 1.

21 август, събота


► 16:30 часа: Хофенхайм - Вердер Бремен

Хофенхайм и Вередер започват новия сезон с мача на 30 - хилядния "Рейн - Некар Арена". Домакините изиграха вече един официален двубой, в който взеха категорична победа с 4:0 над третодивизионния Ханза Рощок в мач за Купата на Германия. В същия турнир Шпортферайн надделя над Ален с 4:0, освен това "бременските музиканти" взеха комфортна преднина от два гола срещу италианския Сампдория в мач от плейофите на Шампионската лига, завършил 3:1. Именно този гол на чужд терен, който "остави в играта" Самп, мисля, че ще накара треньорът Шааф да запази някои от основните си играчи за двубоя в Генуа или поне концентрацията за срещата от първенството няма да е на 100%.

Що се отнася до предни двубои между тези тимове, не може да не бъде споменат мачът, игран на "Везер" преди две години. Тогава, след 90 - те минути, единайсеторките се оттеглиха при резултат 5:4 в полза на домакините, като до 30 - та Вердер водеше с 4:1, а Хофенхайм успя да стигне до немислимото 4:4. В края на мача обаче Месут Йозил вкара втория си гол в двубоя и донесе трите точки на вече бившия си тим. Именно липсата на турчина с немски паспорт се счита като най - голямата загуба за тима. Загуба, която ще се отрази на играта на "зелено - белите", но не и на клубната каса, в която влезнаха 15 милиона евро. Ако все пак Томас Шааф излезе с оптималния си състав, очаквам организацията на играта на гостите да падне върху 194 - сантиметровия Тим Боровски и Торстен Фрингс, а в нападение да "оперира" перуанецът Писаро. При домакините внимание заслужава нападателят Ведад Ибишевич, който ще е основна заплаха за вратата на гостите и новото попълнение, дошло от 1860 Мюнхен, Пениел Млапа.

Като прогноза тук ще дам 1Х, въпреки не чак толкова високия коефициент (1.5 - 1.55), а за потребителите на един от най - популярните онлайн букмейкъри препоръчвам опцията " Хофенхайм да спечели с 1 гол" ("печеливша разлика") при коефициент 4.75.

Прогноза 1Х.

► 16.30 часа: Борусия Мгладбах - Нюрнберг


Борусия Мьонхенгладбах посреща Нюрнберг в първи мач за двата отбора в Бундеслигата за сезон 2010/2011. Двата тима имаха различни съдби през миналия сезон. Домакините завършиха сравнително спокойно шампионата, записвайки 39 точки, които им отредиха 12 - то място в крайното класиране. Гостите трябваше да минат през "ситото" на плейофите, за да запазят елитния си статут. На два пъти те победиха Аугсбург и по този начин, и тази година ще се състезават сред най - добрите в Германия.

В последните десет години статистиката дава леко предимство на възпитаниците на Дитер Хекинг - пет победи, два равни и три загуби.

Според лекарите на домакините, за мача ще бъдат възстановени Раул Бобадила, Марко Ройс и вратарят Логан Бейли, който не взеха участие в тренировките в началото на седмицата. При гостите дойдоха юношата на Унтерхахинг Мехмет Екичи, играчът на Леверкузен Йенс Хегелер и нападателят и младежки национал на Германия Юлиан Шибер (всичките под наем).

Ставките за тази среща варират от 1.85 до 2.00 за единица. Въпреки наглед изравнените сили на двата тима, аз давам като прогноза 1, главно поради домакинския фактор, който помогна изключително много на Борусия през изминалата футболна година в борбата им за оцеляване. За по - предпазливите като добър избор на залог може да бъде т.нар. "draw no bet". За тази опция на Борсата са дадени коефициенти от порядъка на 1.44 - 1.48, което е доста добре, имайки предвид, че "натрупванията" за срещите започват непосредствено преди самото й начало, а в съответствие с това и ставките се понижават.

Прогноза: 1.

► 16.30 часа: Кьолн - Кайзерслаутерн

Българското участие в тазгодишното издание на Бундеслигата започва с мача на "Райн - Енерги". Безспорно мачовете на "червените дяволи" ще представляват най - голям интерес за нас като българи. Нападателят Илиян Мицански направи истински фурор през лятната подготовка на "лаутерите", след като бе трансфериран от Заглебие Любин. Мицански вкара красив гол на Ливърпул, оказал се и победен в контролата срещу английския гигант, а в средата на месеца игра и за националния ни отбор в контролата с Русия. В състава на домакините личат още имената на бившия защитник на Баейрн Мюнхен Бугера, дошлият от Майнц алжирец Чадли Амри и игралия във Волфсбург и Спарта Прага Ян Симунек. При домакините по - интересните имена са това на словенския национал Мишо Бречко, ветерана Фарид Мондрагон, капитана Мохамад, Миливое Новакович и суперзвездата Лукаш Подолски, направил много добри впечатления на световното първенство.

Според мен двата отбора са много равностойни и ми е трудно да дам предимство за един от двата. Тук обаче имаме два състава, които "изповядват" атакуващ футбол и ще прогнозирам със знак над 2.5. За тези, които играят на Борсата при добър развой на мача и ранен гол, ще се открие възможност за т.нар. "green market" и възможност да се извлече печалба дори и при краен изход "ъндър".

Прогноза над 2.5 гола


► 16.30 часа: Фрайбург - Санкт Паули

Фрайбург и Санкт Паули откриват кампаниите си за новия сезон на Бундеслигата в мач помежду си, който ще се играе на "Баденова". Гостите идват от Втора Бундеслига, като там заеха второто място, което им даде възможност за директна промоция. В последните десет срещи между тези два клуба статистиката показва, че силите са изравнени - четири победи за Фрайбург, три за Паули и три равенства.

Основната цел пред "брайзгауците" и "пиратите" ще е запазване на елитния статут и през следващата година. И в двата състава няма играчи от световна класа, като при гостите може би най - голямо впечатление прави името на Морис Фолц, защитавал цветовете на Арсенал и Фулъм.

Като прогноза тук се спирам на единица, защото според мен за тимове като тези, борещи се за оцеляването си, домакинските мачове ще са основен източник на точки, а още по - голяма стойност ще имат, ако са спечелени срещу преки конкуренти.

Коефициентът за единица варира в граници между 2.10 до 2.30.

Прогноза: 1.

► 16.30 часа: Хановер - Айнтрахт Франкфурт

Хановер и Айнтрахт започват новия сезон с мач, който ще се играе на "АВД Арена". Ако погледнем останалите двубои, ще видим, че този е може би най - равностойният мач от всички или поне статистиката в последните десет години "говори" така. "Червените" и "орлите" си разделят по три победи и завършват четири пъти наравно от сезон 2005/2006 насам. И двата клуба са считани като претенденти за местата в "златната среда" и едва ли тези прогнози ще се окажат грешни. Тези позиции са просто "резервирани" в последните години за двата тима, като за малко изключение може да се сметне миналият сезон, когато домакините завършиха на две точки от мястото, което ги пращаше на плейофен мач, но в крайна сметка такъв двубой игра Нюрнберг.

За този двубой ми е изключително трудно да дам прогноза от типа 1Х2 и затова предлагам като най - удачен знак над 2.5 гола, позовавайки се главно на статистиката от последните години, която сочи сравнително резултатни срещи, а и не е за пренебрегване фактът, че в "оувър - ъндър" класация за миналата година тимовете са на трето и седмо място.

Прогноза: над 2.5 гола.

19.30 часа: Хамбургер - Шалке 04

Хамбургер и Шалке закриват програмата на Бундеслигата за съботния ден. Това е едно от двете големи дербита в първия кръг на немския шампионат. Класирането през миналата година и за двата тима беше разочароващо. Гостите завършиха на второ място и изпуснаха да спечелят титлата в Германия, като от шампиона Байерн Мюнхен ги разделиха 5 точки. Домакините пък записаха изключително слабо представяне, завършвайки на седмо място и пропускайки възможността да играят финал за Лига Европа на собствения си стадион, отпадайки от Фулъм на полуфинал.

В последните години статистиката дава предимство на Хамбургер - четири победи, четири равни и две загуби. Що се отнася до трансфери, Шалке направи един от най - шумните през лятото, привличайки легендата на Реал Мадрид Раул. Освен суперкласата на испанеца, "миньорите" имат на разположение и перуанеца Джеферсон Агустин Фарфан, който съвсем наскоро отбеляза два гола във вратата на Аален и по този начин класира отбора от Гелзенкирхен за следващата фаза на Купата на Германия.

За този мач давам прогноза под 2.5 гола, вземайки предвид и слабата резултатност на двата клуба през последния сезон, а и факта, че като за първи двубой и Армин Фе, и Феликс Магат ще заложат на по - затворена тактика. Коефициентът за този пазар върви от 1.70 до 1.95.

Прогноза: под 2.5 гола

22 август, неделя

► 16.30 часа: Майнц 05 - Щутгарт

Неделната програма започва с мача между единайсеторките на Майнц и Щутгарт. Това е един от двубоите, за които смятам, че фаворитът ще се провали в опита си да вземе трите точки. Гостите изиграха много труден мач за Лига Европа в четвъртък срещу Слован в Братислава, като победата им дойде в 88 - та минута благодарение на резервата Мартин Харник.

Статистиката в последните години дава предимство на Щутгарт, но впечатление прави, че в последните четири мача се получава три пъти равен резултат и само веднъж домакините губят.

Като основен залог препоръчвам 1Х на двоен шанс, а за по - смелите единица и при ранен гол за Майнц според мен ще се открие добра възможност за "зелен пазар", който да донесе нелоша печалба, независимо от крайния изход на срещата.

Прогноза: 1Х.


► 18.30 часа: Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен


Първият кръг в Германия ще завърши с дербито между съставите на Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен. Домакините постигнаха комфортна преднина срещу азерите от Карабах, побеждавайки ги с 4:0 на "Сигнал Идуна". Резултатът от мача за Лига Европа ме кара да мисля, че треньорското ръководство, в лицето на Юрген Клоп и помощниците му, ще заложи на оптималния състав, с който разполага за този двубой, без да има пазене на силите за реванша в "призрачния град".

При домакините контузени са Мохамед Зидан, Деде, Флориан Кринге и Лукаш Пизчек, като първите двама се очаква да се завърнат на терена съответно през ноември и септември. При Леверкузен ситуацията е подобна на тази при "жълто - черните". "Аспирините" победиха с 3:0 Таврия Симферопол на "Бай Арена".

При гостите се завърна юношата на Кемницер Михаел Балак, на когото ще се разчита да гради играта на Байер през настоящия сезон. Балак дори успя да се разпише в двубоя за Лига Европа, а приятната изненада в този мач бе защитникът Михал Кадлец, отбелязал два гола на украинците.


Коефициентите за единица варират в рамките от 2.10 до 2.40, а аз смятам, че такива ставки не са за изпускане, предвид факта, че в последните шест мача Дортмунд няма загуба от днешния си опонент, а последният двубой беше категорично спечелен от Борусия с 3:0.

Прогноза: 1.
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mafiota83
20.08.2010 19:13

а какво е това зелен пазар аджаба. Прогнозите не са лоши, макар че като за 1-кръг всичко е възможно байерн-волфсбург логичния резултат е 2:1 ама кой знае

lololo985
20.08.2010 15:58

Аз бих ви обърнал внимание на домакинските успехи на Майнц 05 миналата година.За мен мача е 1 минимално 1-0 *thumb_up*

teritoo96
20.08.2010 15:23

Спрете се бе хора играли четвъртък играли онзи ден заради това ще ли да паднат хората играят по 2-3 мача на седмица били уморени!Пък и те вчера биха такаче това още повече ще ги стимулира *lol*

Absolut
20.08.2010 14:48

моито момче щутгарт играха ж четвартак в уефа, не 2 ами тварда 1 *erm*

teritoo96
20.08.2010 13:50

Този който го е писал тва е пълно хахо май *lol*
Майнц 05 - Щутгарт 1х *lol* по-скоро 2,Хамбургер - Шалке 04 над 2,5