Вижте прогнози за всички мачове от Висшата лига, 2-и кръг

17:03
Вижте прогнози за всички мачове от Висшата лига, 2-и кръг
Предстои да се изиграят мачове от 2-я кръг на английския Премиершип. Какво винаги програмата е пълна с интересни двубои, като специално внимание заслужава срещата между Манчестър Сити и Ливърпул. Също така в полезренията на българските зрители ще попаднат двубоите, в които ще вземат участие български играчи.

Представяме Ви прогнози за всичките 10 спорни футболни събития от втората седмица на Висшата лига.


21 август, събота

► 17:00 часа: Арсенал - Блекпул

Арсенал приема у дома Блекпул в мач от 2-я кръг на английската Висша лига. Домакините на старта на новия сезон успяха да спечелят 1 точка навън срещу Ливърпул, за което постижение трябва да благодарят на противниковия вратар Рейна, който си вкара нелеп автогол в края на двубоя и спорът приключи при резултат 1:1. "Топчиите" започнаха двубоя с предпазлива игра, но този подход се промени, след като още в началото на второто полувреме "хлапетата" на Венгер допуснаха попадение в мрежата си. С човек повече на терена, лондончаните започнаха да притискат своя съперник, но така и не се промени статуквото на терена, докато не се стигна до фрапантната грешка на "червения" страж. Като цяло Арсенал не беше на най-доброто си ниво в изминалия мач. Блекпул се завърна в Премиершип подобаващо, разгромявайки като гост отбора на Уигън с 4:0. Новаците с този блестящ успех заеха 2-та позиция във временното класиране и направиха сериозна заявка за бъдещето си място в елита. Поредна точка за "мандарините" би била друга изненада, но мисля, че Арсенал ще компенсира загубените две точки от 1-я кръг.

Прогноза: 1

► 17:00 часа: Бирмингам - Блекбърн

На стадион "Сейнт Андрюс" един срещу друг излизат тимовете на Бирмингам и Блекбърн. "Сините" започнаха кампанията с реми, завършвайки 2:2 със Съндърланд. Момчетата на Алекс МакЛийш изоставаха с 2 гола пасив, породени от десния бек Стивън Кар, но въпреки това футболистите на "бръм" не се отчаяха и успяха да върнат 2 попадения в последните 20 минути на сблъсъка. Блекбърн пък на свой ред бяха сред отличниците на 1-я кръг. Роувърс постигна минимален успех с 1:0, като надви Евертън пред собствена публика. Блекбърн беше подложен на сериозен натиск от страна на "карамелите", но добрата работа свършена в дефанзивен план се оказа печеливша. Съперничеството между предстоящите конкуренти е много оспорвано и резултатно. В последните им 8 преки двубоя двата тима не са поделили нито веднъж трите точки и са си разменили по 4 победи. Интересното в случая, е че домакинът в срещата винаги е бил крайният победител. Очертава се поредна интересна битка. Очаквам брой попаденията в мача да са 2 или 3.

Прогноза: 2 или 3 гола.

► 17:00 часа: Евертън - Улвърхамптън

Евертън начело с Дейвид Мос ще търси извинение на своя дом срещу Улвърхамптън. "Карамелите" направиха фалстарт в началото на новия сезон, като загубиха от Блекбърн с 0:1. Логично тимът попадна в долната част на таблицата след първите изиграни двубои. Отборът от Ливърпул направи усилия, за да не се върне с празни ръце от гостуването си, но футболистите на клуба не бяха достатъчно прецизни в крайните удари и не успяха да отбележат гол. Въпреки това не трябва да се правят кой знае какви крайни изводи от това представяне на тима, тъй като и в предишните два сезона Евертън стартира със загуби, но впоследствие "карамелите" съумяха да окупират челните места на класирането. От друга страна Уулвс започна с 3 точки. "Вълците" повалиха на своя земя Сток Сити с два бързи гола в края на първата част. След почивката Уондърърс допусна 1 гол, но крайният резултат не се промени и мача завърши 2:1. Улвърхамптън ще се опита в предстоящия спор да отмъкне поне един пункт от "Гудисън парк", но сегашните домакини се чувстват задължени да спечелят този двубой, тъй като в следващите кръгове им предстоят тежки дуели.

Прогноза: 1

17:00 часа: Сток Сити - Тотнъм

В един от интересните мачове, от съботната програма на Премиър лийг, Сток Сити и Тотнъм ще преследват трите точки, от които се нуждаят. "Грънчарите" преди седмица загубиха с 1:2 от Уулвърхямптън. Възпитаниците на Тони Пулис нямаха ден, допуснаха един след друг два гола и на всичкото отгоре рекордната покупка в историята на клуба Кенуайн Джоунс се контузи, след като скоро смени принадлежността си. Тотнъм продължи своето отлично представяне от миналия сезон без прекъсване и срещу Манчестър Сити, но шансът и великолепните спасявания на "великана" Джо Харт попречиха на "шпорите" да отбележат нужното попадение. По фланговете Гарет Бейл и Арън Ленън бяха невероятни, а синхронът между полузащитниците Модрич и Хъдълстоун бе от завидно измерение. Хари Реднап направи всичко възможно, за да стигне до трите точки, но опитите му бяха неуспешни. Столичаните са по близо до триумфа, но Сток Сити не е отбор за подценяване и може да спънат всеки клуб, който ги приеме за лесна плячка. Според мен факторът Пулис трябва да се вземе на сериозно.

Прогноза: Гол/Гол


17:00 часа: Уест Бромич - Съндърланд

Уест Бромич, който получи 6 безответни гола в своята мрежа от Челси, ще търси утеха на своя "Халторнс" срещу Съндърланд. Настроенията на футболистите на Албиън са на дъното след кошмарния старт. Загубата с 0:6 от действащия шампион предсказва тежък сезон за домакините. "Дроздовете" са отново в черните списъци на букмейкърските къщи, като един от фаворитите за изпадане. УБА ще трябва да направи всичко възможно по силите си, ако иска да се отърве от пропастта на класирането и да не запише поредна разочароваща кампания във Висшата лига. "Черните котки" водени от Стийв Брус бяха много близо до своята цел да започнат сезона с победа, но допуснаха частичен обрат срещу Бирмингам и завършиха 2:2. Все пак трябва да отчетем, че Съндърланд в този изминал мач игра цяло полувреме с 10 човека на терена. В последния престой на Уест Бром в елита, двата тима си размениха разгромни домакински победи. Предстоящите съперници все още не са в най-добрата си форма и тепърва ще трябва да си изградят нов стил на игра, който да е печеливш. Съветвам Ви да не рискувате с евентуален залог за директна победа на гостите, защото ставките предлагани за двоен шанс в полза на "черните котки" са задоволителни.

Прогноза: Х 2

17:00 часа: Уест Хям - Болтън

В мач с българско участие Уест Хям ще е домакин на Мартин Петров с Болтън. "Чуковете" не бяха сред щастливците на първия кръг, след като отнесоха класическа загуба с 0:3 от Астън Вила. Тимът на Аврам Грант не показа нищо впечатляващо и нямаше как с такава беззъба игра да спечелят нещо от това гостуване. Лондончаните се затрудняваха да организират опасни атаки. Израелският мениджър на Уест Хям направи неуспешен опит да привлече късмета на своя страна, като си смени облеклото за втората част на мача. Определено отборът нямаше ден. Уондърърс стартира сезона с нулево равенство срещу Фулъм. Получи се хубав мач, но липсваха най-важните неща в битката, а именно точните попадения. "Чуковете" в изминалите 7 срещи срещу своя предстоящ опонент нямат регистрира победа и това малко или много може да се приеме за хендикап. Все пак дуелът е открит, но след видяното през изминалия уикенд смятам, че няма да има дъжд от голове.

Прогноза: под 2.5 гола


19:15 часа: Уигън - Челси - 2

"JB Стейдиъм" ще отвори врати за сблъсъка между отборите на Уигън и Челси. Латикс получи сериозен удар в 1-я кръг у дома от новака Блекпул, като загуби с 0:4. След този провал феновете на домакините бурно недоволстваха и по всичко изглежда, че клубът отново ще има тежка съдба през настоящата кампания. Наставникът Роберто Мартинес ще трябва да направи големи промени, ако не иска да бъде отстранен от поста си. На Уигън предстоят много трудни мачове и при подобни слаби изяви тимът може още в началото на сезона да се закове в дъното на подреждането. "Сините" от столицата изнесоха спектакъл на "Стамфорд Бридж" в изминалия кръг, като разгромиха УБА. Футболистите на Челси играха "лаком за гол" във врата на другия новак и в крайна сметка се получи хокейният резултат 6:0. След мача Карло Анчелоти се изказа скромно, споменавайки, че не се е получило нещо анормално. Шампионите нямат хубави спомени от миналогодишното си гостуване на Латикс, когато бяха огорчени с 1:3, но на реванша "синята буря" наниза 8 попадения. Предвиждам безпроблемна победа за Челси. За тези, които търсят по-висок коефициент препоръчвам да заложат за успех на лондончаните с два гола разлика.

Прогноза: 2


22 август, неделя

15:30 часа: Нюкасъл - Астън Вила

Нюкасъл ще се срещне със своята публика при домашния си мач с Астън Вила. "Свраките" се завърнаха в Премиершип със загуба нанесена от Манчестър Юнайтед, след като бяха безпомощни общо трити пъти в двубоя. Сега момчетата на Крис Хютън ще трябва да се мобилизират колкото се може по-бързо, защото им предстои много труден дуел. Домакините са наясно, че все още не са готови напълно за тежкия футболен маратон. За разлика от своя сегашен конкурент, "виланите" откриха сезона с класическо завоювания срещу Уест Хям. Много малко хора може би очакваха толкова силна игра от състезателите, които бяха напуснати от треньора Мартин О\'Нийл. Стилиян Петров и приятели не дадоха никакъв шанс на "чуковете" да разкрият потенциала си и със своето разнообразно представяне на "зеления килим" не се затрудниха да стигнат до крайната цел. Дори и летният дъждец, който завали за кратко, не накара Вила да смъкне оборотите. Тимът на българския капитан има превес над Нюкасъл в последните им 10 преки сражения. Програмата на бирмингамците е натоварена, тъй като през седмицата ще играят в Лига Европа и това малко или много ще повлияе върху физическата мощ на играчите. И затова мисля, че опцията Гол/Гол е една от най-вероятните изходи.

Прогноза: Гол/Гол

Фулъм - Манчестър Юнайтед

Фулъм и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу друг в мач от неделната програма на Висшата лига за 2-я кръг. Марк Хюз при дебюта си с "котиджърс" успя да открадне една точка от гостуването си на Болтън след нулево реми. Домакините ще се опитат за пореден път да нанесат тежък удар на вицешампионите от миналия сезон, тъй като целите на клуба се големи. "Червените дяволи" нямаха ядове на старта и наказаха завърналия се отново в елита Нюкясъл с 3:0. Футболистите на Сър Алекс Фъргюсън се представиха отлично, но специално поздравление заслужава изживяващия втора младост в своята кариера Пол Скоулс. Също така Бербатов и Райън Гигс бяха сред най-добрите на терена. Манчестър Юнайтед нямат хубави спомени от последните си две визити на "Крейвън Котидж", където загубиха с 0:3 и 0:2, но за сметка на това "червените" имат цели 8 победи в отминалите 10 срещу сегашния си съперник. В състава на гостуващият тим има много футболисти, които биха могли да променят нещата на терена със своите качества и предвид предсезонната подготовка на двата клуба, смятам, че "червените дяволи" ще прибавят нови 3 пункта в актива си.

Прогноза: 2

23 август, понеделник


► 22:00 часа: Манчестър Сити - Ливърпул

В последния мач от втората седмица на Премиершип Манчестър Сити посреща Ливърпул. Безспорно този сблъсък е най-очакваният, който буди сериозен интерес в сърцата на всички привърженици на футбола. Сити в изминалия кръг записа нулево равенство с Тотнъм. Мегаселекцията на Роберто Манчини се представи изключително слабо. "Гражданите" трябва да благодарят на своя вратар Джо Харт, който спаси много чисти положения и донесе точката на своя тим. Също така усилията на Карлос Тевес, извън наказателното поле на противника, бяха друга част от малкото позитивни неща в отбора на "небесно сините". Сегашните домакини бяха безидейни при организирането на атаки и много ясно се видя, че новите покупки се нуждаят от известно време, за да свикнат с футбола на Острова. Ливърпул, с новия си наставник Рой Ходжсън, също стартира сезона с 1 точка срещу друг гранд Арсенал. За разлика от своя предстоящ опонент, "мърсисайдците" бяха значително по-добри и трябва да съжаляват, че изпуснаха победата в края на двубоя след неочаквана голяма грешка на стража Рейна. "Червените" бяха много борбени на игрището, макар че играха цяло полувреме с човек по-малко след изгонването на Джо Коул. Последните двубои между двата отбора са били много оспорвани и не очаквам това да се промени. Вероятността да паднат голове в двете врати при наличието на такива звезди е голяма.

Прогноза: Гол/Гол

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Banditos
21.08.2010 01:50

Арсенал - Блекпул -1,над 2.5 гола,,Бирмингам - Блекбърн -1,,Евертън - Улвърхамптън -1,под2.5 гола,,Сток Сити - Тотнъм -2 г/г,,Уест Бромич - Съндърланд -1,,Уест Хям - Болтън -Х,под 2.5 гола,,Уигън - Челси -2 с хендикап -1гол,,Нюкасъл - Астън Вила -Х,,Фулъм - Манчестър Юнайтед -2,,Манчестър Сити - Ливърпул -Х ,Успех

bobi9307_2
20.08.2010 23:42

Арсенал - Блекпул --- 1
Бирмингам - Блекбърн --- 1
Евертън - Улвърхамптън --- под.
Сток Сити - Тотнъм --- г/г
Уест Бромич - Съндърланд --- 2
Уест Хям - Болтън --- под.
Уигън - Челси --- 2
Нюкасъл - Астън Вила --- г/г
Фулъм - Манчестър Юнайтед --- 2
Манчестър Сити - Ливърпул --- 1

angel_20_11
20.08.2010 23:00

от прогнозите за миналия кръг има 5 верни и 5 грешни

levski1440
20.08.2010 22:56

ейй големите разбираче се изказаха..като сте толкова добри какво ми казвате еди кой си мач е 1х2 ..като толкова знаете кажете 1 или х или 2 кво ми казвате 1х..иначе съм г/д съгласен.само с прогнозата на мача Бирмингам-Блекбърн не съм съгласен ..както може би и донякъде тази на Нюкясъл и Астън Вила .. *beer*

Yang_G
20.08.2010 21:50

Много постни прогнози ! Миналия кръг дали познахте нещо ??? Сигурно само Челси ! *lol*

angel_20_11
20.08.2010 21:19

torres12312 , и аз съм фен на пуул. според мен е защото имат мачове за лига европа и за да могат повече време да отпочинат не разбирам защо се ядосваш това е в техен плюс

torres12312
20.08.2010 20:39

защо ливърпул винаги играят последни ве *angry*

xD
20.08.2010 17:55

Арсенал-Блекпул- 1 над 2.5 гола
Бирмингам-Блекбърн- 1 Гол/Гол
Евертън-Уулвс- Х
Стоук-Тотнъм- 2 под 2.5 гола
У.Б.А-Съндърланд- Х
Уест Хям-Болтън- 2 под 2.5 гола
Уигън-Челси- 2 над 2.5 гола
Нюкасъл-Вила- Х Гол/Гол
Фулъм-Ман.Ю.- 2 под 2.5 гола
Ман.С.-Ливърпул- 2 Гол/Гол

toretoss
20.08.2010 17:43

и аз мисля така за Манчестър Сити - Ливърпул 1X2 *lol* *thumb_up*

brickbat
20.08.2010 17:10

Арсенал - Блекпул 1/X; Бирмингам - Блекбърн X; Евертън - Улвърхамптън X; Сток Сити - Тотнъм 2; Уест Бромич - Съндърланд 1/2; Уест Хям - Болтън 1; Уигън - Челси 2; Нюкасъл - Астън Вила 1X; Фулъм - Манчестър Юнайтед 2; Манчестър Сити - Ливърпул 1X2