Рефер показва религиозна нетърпимост в мач от Шампионската лига (видео)

12:32
Рефер показва религиозна нетърпимост в мач от Шампионската лига (видео)
Португалският рефер Педро Проенса отвори обществена дискусия с решението си да покаже жълт картон на нападателя на Апоел Тел Авив Етай Шехтер в 54-а минута на двубоя между израелския тим и Ред Бул Залцбург от плейофния кръг на Шампионската лига.

В 53-а минута Шехтер заби красив гол, с който евреите поведоха с 3:1 (мачът завърши при резултат 2:3). Щастливият футболист извади специфичната за своята религия шапка и с кратка молитва благодари на своя бог.

Действията на футболиста неясно защо бяха интерпретирани като нарушение на правилата от съдията и Шехтер бе оцветен в жълто.

Решението на Педро Проенса буди учудване, тъй като католици, православни, както и мюсюлмани често правят религиозни жестове по време на мач, но не биват санкционирани за тези си действия.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sandokana
19.08.2010 17:56

аве да ходи де се моли в тях бе терена не е място за молитви а за игра , другиа засмука беброн като фкара на севилиа да еба и убитаците им утре ше ги видиш и нашите с разни фереджета по главите и кви ли не предмети засмукани и навряни каде ли не

FCBarca17
19.08.2010 17:33

защото публиката на залзбург не са резаци и така тоя резак дразни публиката.

Lollipopp
19.08.2010 17:13

ceco26 - ми явно защото са заслужили *erm* а иначе това е повече от идиотско което правят от ФИФА и в частно Платини *thumb_down* тогава какви трябва да са санкциите срещу играчи които имат татуирани кръстове , надписи и какво ли още не??? да им забранят да играят ли *lol* смешна и жалка работа стана тая Фифа *thumb_up*

winn3rbg
19.08.2010 16:59

Ами Благой Георгиев и останалите с тениски "I love you Jesus" не бяха наказвани, тей че човека има право на това. *thinking*

sasedq
19.08.2010 16:01

Еми и аз да извадя един голям кръст от гЪзЪ и почна да го размахвам на ляво и на дясно и на мен ще ми дадат жълт картон.Някви шапчици извади ко няма да му даде *lol*

ceco26
19.08.2010 15:55

Тоя си извадил тампона от гащите. *joking* Но определено е добре да се забрани да правят религиозни тъпотии по време на мач! Като ще го правят да е в страната им, където играят с друг отбор от страната им, а не на международни мачове и да вадят килими, мушами и не знам си к'во. И аз питам също-защо тия играят в ЕВРОПА? *wonder* *stop*

Anderson16
19.08.2010 15:21

Би Тряббвало да има право да си отпразнува гола както си реши за добре *thumb_up* съдията,ако смята,че бави или нщ от сорта да го подкани към собсвеното му поле тва е логичното *wink* zerocqti там шапчица ли кво е дето я слага в последствия мисля,че си я изважда от чорапите тва е расисъм от страна на съдията според мене,а уж се борят против това,я обърнете внимание като отива да му иска обяснение футболиста как го пъди и с каква физиономия е направил съдията *sick*

zerocgti
19.08.2010 14:21

Проблема би могъл да се дължи на факта, че шапчицата е вид "екипировка" и тя е нерегламентирана... Не е част от футболния екип, а тоя вероятно си я е мънал в панталонките или бог знае къде, а може би е нарушение пренасянето на предмети в екипа по време на игра.

Manower
19.08.2010 14:06

Това е глупост за религия ФИФА да се правят на интересни! Какво сега ше наказват, зашото са решили, че по определен начин трябва да се празнува гол ли?! Ае бегай от тука Платини... Голям боклук е тоя! Тука не се включва футболната му кариера! Тоя ще съсипе футбола в Европа,нещастник!

liverpool76
19.08.2010 13:43

Ето отговор , защо е наказан :
"Бразилската звезда Кака рискува жестоко наказание от ФИФА, ако си позволи да покаже на терена любимия си потник с надпис "Принадлежа на Господ".
Халфът и съотборниците му бяха предупредени да избягват религиозни ритуали, молитви и послания на футболното игрище по време на световното. Това бе посрещнато с възмущение в Бразилия.
"От ФИФА ни предупредиха по този въпрос, а ние алармирахме всички футболисти - потвърди пресаташето на националния отбор Родриго Паива.
- Все пак е много трудно да се контролират спонтанните изяви на радост на играчите по време на мач." Според "Ещадо" забраната е насочена най-вече към Бразилия, чиито футболисти обичат да показват религиозни послания под официалните си фланелки.
Още се помни как през 2002 г. след спечелването на петата световна титла всички играчи на cелесао паднаха възнак на тревата и отправиха благодарствена молитва към небето."

ПРАВИЛАТА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ!ДОРИ И ЗА МРЪСНИТЕ ЕВРЕИ!ТРЯБВАЛО Е ЧЕРВЕН КАРТОН ДА МУ ДАДАТ НА ТОЯ!И ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ИГРАЯТ В ЕВРОПА?

Lollipopp
19.08.2010 13:38

тази година очаквайте от съдийте само идиотски отсъждания които в повечето случай идват само от техините "мозъци" *erm*

Hella
19.08.2010 13:07

Това е прекалено, с цялото клечене, молене и шапчицата.. поне така мисля аз. То е хубаво да вярва ама преди и след мача може да иде да се моли по обстойно.

monte_carlo
19.08.2010 12:41

Абе не знам колко е прав,но този футболист Шахтер е невероятен голмайстор.Това е сигурно най-добрият играч на Апоел Тел Авив *cigarette*

kolio_vg
19.08.2010 12:36

Все едно някой турчин,да извади килимче и да се моли,прав е човека да покаже картон *thumb_up*