Барса се готви да задмине Реал Мадрид по Суперкупи

11:51
Барса се готви да задмине Реал Мадрид по Суперкупи
Каталунците преследват девета Суперкупа на Испания, от която ги делят 2 мача срещу носителя на Купата на страната Севиля.

Новият сезон в Примера дивисион приближава, но като за начало по програма ще се изиграят двубоите за Суперкупата в страната на световния шампион. Носителят на купата Севиля посреща пред собствена публика шампионa Барселона в първата среща и при това има всички шансове за постигането на един добър резултат. От своя страна играчите на Барса ще имат възможността да поставят основите за прибавянето на още един трофей в клубната витрина. Каталунците ще пътуват към Андалусия с единствената мисъл да защитят спечелената Суперкупа от миналата година.

История:


Двата гранда на испанския футбол Барселона и Реал Мадрид са триумфирали общо 8 пъти със Суперкупата на страната. Сега пред каталунците се разкрива чудесна възможност да станат еднолични лидери в тази ранглиста, но със съперник от ранга на Севиля ги очаква едно наистина голямо предизвикателство. Шампионите са само на 2 мача от спечелването на девета Суперкупа и със сигурност тази вечер ще се стремят да си осигурят добра изходна позиция преди реванша на "Камп Ноу" след седмица. Барса триумфира с този трофей и миналата година, когато се наложи над Атлетик Билбао с общ резултат 5:1. На стадион "Санчес Писхуан" Севиля и Барселона ще се противопоставят за първи път в сблъсък за Суперкупата. И докато каталунците са се борили за трофея 15 пъти, то андалусийците само веднъж са имали този шанс. През 2007 година воденият тогава от Хуанде Рамос тим успя да пречупи Реал Мадрид с общ резултат 6:3.  

Подготовка:

Подготовка в Барселона до този момент почти нямаше. След Мондиала в ЮАР това лято много от играчите на световния шампион Испания се оттеглиха в дълга почивка, а останалите професионалисти в Барса трябваше да отидат на турне с отбора в Азия. Към това трябва да прибавим и силно критикуваните повиквателни за контролата с Мексико (1:1) през седмицата. "Та те не са готови за една 10-минутна изява на терена", заяви спортният директор Андони Субисарета за пътувалите до Мексико Виктор Валдес, Карлес Пуйол, Жерар Пике, Серхио Бускетс, Шави, Давид Вия и Педро. Почти сигурно е, че шампионът ще играе в първия си официален мач за сезона с един подобрен Б-отбор. Наставникът на каталунците Хосеп Гуардиола е затруднен с оформянето на титулярната 11-ка за мача. За под рамката на вратата първоначално бе предвиден Хосе Мануел Пинто, но стражът се контузи и сега Гуардиола трябва да избира из между младия Ойер Олазабал и безспорният титуляр за през сезона Виктор Валдес, който е изморен от тежкото пътуване до Мексико и освен това не е подготвен. Подобна е и ситуацията с другите му колеги от националния тим, което навежда на мисълта, че своя шанс за изява ще получат младите надежди на "балугранас" като Албер Фонтас, Джонатан Дос Сантос и Тиаго. "Не сме достатъчно подготвени, но трябва да дадем най-доброто от себе си", сподели очакванията си Гуардиола.
В по-добра ситуация се намират андалусийците, които ще могат да разчитат на една силна 11-ка и домакинско преимущество. Със сигурност Севиля ще започне с всичките си звезди и ще се хвърли здраво за победата.

Статистика:

Двата тима никога преди това не са играли за Суперкупата, но се познават много добре от сблъсъците си в испанската Примера дивисион. От общо 134 мача помежду им каталунците са напускали терена като победители 70 пъти, Севиля печели 35 от дуелите, а в 29 срещи тимовете са си поделяли точките. Барса има 3 поредни успеха срещу съперника, а в 4 от последните си 5 сблъсъка тимовете си вкарваха повече от 2,5 гола. 

Ключови играчи:

Все още не е ясно с кои играчи ще започне Гуардиола, а при това положение трудно може да се отличат ключовите фигури от неговата титулярна 11-ка. Барса трудно ще покаже пълния си потенциал без опитните централни бранители Пуйол и Пике, както и с липсващата офанзивна мощ на новото попълнение Вия и Иниеста, които трябва да наваксват с подготовката. Надеждите на каталунците са свързани най-вече със Златан Ибрахимович. В същото време очакванията в Севиля ще бъдат насочени към Алваро Негредо и бразилския голмайстор Луиш Фабиано.

Дуел на мача:

Както всяко лято и сега зачестяват трансферните слухове около голмайстора на Севиля Луиш Фабиано, който е желан най-силно от френския шампион Олимпик Марсилия. Атаката на Барса пък се очаква да води шведският национал Златан Ибрахимович, чието бъдеще също все още не е ясно и с оглед на последните информации не би било никак чудно, ако той стане поредната скъпа покупка на английския Манчестър Сити.

Прогноза:

Подготовката на Барселона досега не бе оптимална и за гостуването на "Рамон Санчес Писхуан" Гуардиола по всяка вероятност ще даде почивка на испанските национали. Според мен в този първи мач Севиля ще бъде фаворита пред собствена публика. За „андалусийците” победата в този мач е задължителна, защото след седмица ги очаква тежък реванш на "Камп Ноу".

Прогноза: 1,X

Севиля - Барселона, стадион "Рамон Санчес Писхуан", 22:30 часа
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

georgikn
15.08.2010 00:26

Браво на Севиля, ще гостува на "Камп Ноу" с два гола аванс *thumb_up* *beer* *thumb_up*

telkisky
14.08.2010 23:22

лек ти за реал ли си или за милан, странно милан гони реал по титли а ти се кефиш *lol*

Destruct
14.08.2010 22:54

Защо не дават мача по ТВ+ както беше обявено...

milanis4eto
14.08.2010 22:38

Реал Мадрид е велик отбор и винаги ще си остане такъв.Барселона може да надмине Реал по суперкупи,но никога няма да спечели Шампионската лига 9 пъти. *beer*

lamers_pro
14.08.2010 20:14

Абе достатъчно е Меси да играе едно полувреме,да вкара 2 гола и да излезе!Прогноза: 0:2 за Барса! *thumb_up*

Cortezz
14.08.2010 16:32

За това е във групата за мача... защото е получил допълнителна почивка... xa-xa-xa

Miño (31), Oier (3*cool*, Abidal, Milito, Alves, Sergi Gómez (33), Maxwell, Muniesa (35), Oriol Romeu (37), Keita, Adriano, Jonathan Dos Santos (34), Thiago (30), Jeffren, Sergi Roberto (2*cool*, Nolito (27), Ibrahimovic, Messi and Bojan

linerov65
14.08.2010 12:57

На „Рамон Санчес Писхуан” няма да се появят Валдес, Пуйол, Пике, Бускетс, Педро, Иниеста и Шави. Лео Меси също е получил допълнително време за отдих. *thumb_up* *thumb_up*