Шампионска лига - реванши

19:20
Шампионска лига - реванши
Първите 1/4 финални срещи за Шампионската Лига, за този сезон, са вече в историята и сега всички очакват реваншите, след които ще станат ясни и полуфиналистите. В първите двубои се получиха равностойни резултати, които ще направят предстоящите мачове повече от интересни. Отборите са изпълнени с надежди и хъс за отстраняване на своите противници, но само 4 от тях ще продължат напред.

Челси - Фенербахче: Домакините излизат в този мач като фаворит за продължаване в следващата фаза, въпреки загубата с 1:2 в първата среща. Те се надяват, че страхотната им домакинска форма ще им помогне да победят с поне два гола разлика и да се класират безпроблемно напред.

Срещата най-вероятно ще пропусне титулярният вратар Петър Чех. В събота играчите на Аврам Грант победиха като гости Манчестър Сити с комфортното 2:0. В мача не взе участие звездата на отбора Дидие Дрогба, който бе оставен да почива.

Гостите от Истанбул пристигат в Лондон изпълнени с надежди. В първия мач те продължиха прекрасната си серия от поредни домакински победи в турнира за този сезон. Като гости обаче представянето им е доста по-слабо.

За този двубой бразилският специалист Зико ще разполага с всичките си най-добри играчи, като дори се очаква завръщането на бразилския защитник Роберто Карлос, който дълго време лекуваше контузия. Той игра 54 минути за Фенербахче при трудната домакинска победа с 2:1 над отбора на Кайзери в събота, когато празнуваше и рождения си ден.

Ливърпул - Арсенал: Това безспорно е най-очаквания мач реванш от всички, които предстоят да се изиграят. И за двата отбора мачът е един от най-важните за сезона. За Ливърпул Шампионската Лига е последният реален шанс за нещо значимо през сезона.

Арсенал пък до скоро беше първенец в Премиершип, но някои неубедителни изяви го смъкнаха до третото място на 6 точки зад водача Манчестър Юнайтед и на 3 зад Челси. След равенството 1:1 в първата среща на "Емирейтс Стейдиъм" Ливърпул е отборът с по-големи шансове за класиране напред. "Мърсисайдци" очакват подкрепата на техните фенове отново да се окаже решаваща за крайния изход на мача.

Младите играчи на Арсенал пък са повече от амбицирани да пробият напред в Шампионската Лига и да се борят за спечелването и. В ранния съботен следобед те изиграха втория си пореден мач с Ливърпул отново на "Емирейтс Стейдиъм", който завърши със същия резултат както и първия - 1:1.

И двамата треньори дадоха малко почивка на най-важните си играчи, което ще им позволи да вземат участие в третия най-важен сблъсък между двата отбора. Рафа Бенитез няма проблеми с контузени играчи, а Арсен Венгер почти сигурно няма да може да разчита на контузените Томаш Росицки и Бакари Саня.

Манчестър Юнайтед - Рома: Доста хора смятат развръзката на този мач за предрешена. Манчестър би трябвало да няма проблеми с класирането си напред след победата с два чисти гола в Рим. Но дали наистина ще им бъде толкова лесно? Те имаха много тежко гостуване в неделя срещу Мидълзбро.

Въпреки, че успяха да поведат в резултата, Боро съумя да изравни, а през второто полувреме дори поведоха. Това второ полувреме бе изключително тежко, поради силния снеговалеж.  В крайна сметка Юнайтед изравни до 2:2, но не успя да вземе трите точки.

Рио Фърдинанд бе заменен и излезе накуцвайки минути преди края и така той остава под
въпрос за реванша с Рома. Другият важен централен защитник Неманя Видич също е контузен и това води до извода, че "Червените Дяволи" може да имат проблеми в защита срещу силната атака на Рома.

Рома взе трудна победа в домакинството си на Дженоа в събота, като победи с 3:2 и продължи да преследва водача в класирането Интер. Най-големите надежди на римляните за реванша са свързани с техния капитан Франческо Тоти. Всички очакват той да се завърне за този мач и да помогне на отбора да си отмъсти за тежката загуба през миналата година с 1:7 и да продължи напред в турнира.

Барселона - Шалке 04: Последният реванш, който предстой да се изиграе е между отборите на Барселона и Шалке. "Каталунците" взеха преднина от един гол в първия мач в Гелзенкирхен и това им дава известно спокойствие. Дали обаче трябва да са толкова спокойни? През уикенда те изиграха поредния си слаб мач и завършиха при нулево равенство с отбора на Хетафе. Като цяло Барселона се представя доста неубедително и като гост и като домакин.

Освен това отношенията в клуба също са доста обтегнати. Роналдиньо за пореден път влезе в конфронтация с Франк Рийкард и бе обявен за контузен, поради което ще пропусне мача. Лионел Меси пък е контузен от доста време и също няма да вземе участие в срещата.

Шалке 04 пристига в Испания без да има какво да губи. Отборът на Мирко Сломка ще се опита да направи сензацията в турнира и да победи насред "Ноу Камп". Кевин Курани и Джералд Асамоа най-вероятно ще водят атаката на "кралско сините", а хърватският атакуващ полузащитник Иван Ракитич е контузен.

►Ще успее ли Фенербахче да изхвърли Челси от надпреварата? Какво ще се случи на третото поредно английско дерби между Ливърпул и Арсенал? Може ли Рома да отмъсти на Манчестър Юнайтед и ще има ли сили Шалке 04 да победи насред "Ноу Камп"? Отговорът на тези въпроси ще разберем съответно във вторник и сряда от 21:45 часа българско време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Spider17
09.04.2008 17:50

След вчерашният спектакъл на "Анфийлд" очаквам и днес на "Олд Трафорд" да паднат доста голове. Рома няма какво да губят и ще се хвърлят напред, а това ще даде шанс на Роналдо и компания за бързи контраатаки. Моята прогноза е за Над 2,5 гола.

bat_boiko21
08.04.2008 10:13

една поправка на последното мнение - Ман Юн не са най-силния отбор в момента, но Кристиано е като за половин отбор

dakata_1914
08.04.2008 10:13

На 1/2 финалите ще играят Ман.Юн. - Барселона и Арсенал - Челси

the_death_zone
07.04.2008 23:53

spairo не мисля че Рома имат какъвто и да е шанс срещу Ман. Юн. в Англия, защото поне според мен Манчестър в момента са най-силния и най-добре играещия отбор в Европа. А колкото до останалите мачове мисля че Челси ще успее да вземе каквото им трябва срещу ''Фенерите'', защото определено турците са изцяло домакински отбор. Барса би трябвало да продължат без проблеми, но доколкото гледах няколко техни мача формата в която се намират е отвратителна и не мисля че Шалке трябва да се отписва. А до Арсенал-Ливърпул - 1X2, но се надявам Ливърпул да продължат.

Djamba
07.04.2008 23:47

Според мен полуфиналите в Шампионска Лига ще са Манчестър Юнайтед-Барселона и Лижърпул-Фенербахче,но не е ясно дали фенерите могат да издържат равен като гост,поради това,че те са слаби гости.

Spairo
07.04.2008 21:33

Евала много стойностен коментар за мачовете от шампионската лига, аз ще си позволя да прогнозирам кой ще продължи:
Арсенал Барселона Рома и Фенербахче, малко невероятна прогноза,с оглед на 1-вите мачове,може би така искам да стане,дано и реалноста съвпада с прогнозата ми надявам се да видим едно голямо шоy,от Арсенал както и от Рома,"Римските Вълци" нямат какво да губят дано се възсползват от моментната слабост на "Червените Дяволи",а Арсенал ако покажат същата игра,както в първия мач дори съдията и публиката на Liverpool няма да им помогнат,но все пак искам да видя как РАФА ТАКТИКА ще покаже как отбора си играе нападателен футбол,въпреки че Ливърпул съдържат тази магия на шампионската лига вярвам ,че магията им ще е спряна от "Топчиите" както бяха спряни и безпорно най-титолования отбор в Европа Милан.
Сигурен съм че ще има голямо шоу,насладете се като мен стискайте палци за отбора си