Смях до припадък с бисерите на Жозе

09:47
Смях до припадък с бисерите на Жозе
Две години Жозе Моуриньо пълнеше страниците на италианските вестници с пиперливия си език и с непрестанните нападки към противниците. Жозе замина за Мадрид и от "Гадзета дело Спорт" се запитаха какво ще стане без него. Кой ще илюстрира първите страници на вестниците, кой ще създава новините и кой ще привлича вниманието. "Гадзета дело Спорт" подбра най-ефектните бисери на Специалния от престоя му в Милано, които са поместени в "7 дни спорт".

3 юни 2008
"Не съм лицемер." (по време на първата си пресконференция като треньор на Интер)

4 август 2008

"Раниери каза, че няма нужда от победа. Той на почти 70 години спечели суперкупата, която е една малка купа. Може би трябва да промени своя манталитет, но всъщност е твърде стар, за да го направи." (по това време треньорът на Юве бе на 58 години)

15 септември 2008
"Монако кой? Познавам монасите от Тибет, Монако - столицата на Монте Карло, Байерн Монако (така се казва Байерн (Мюнхен) на италиански), Голямата награда за Формула 1 в Монако... Ако някой си монах (монако на итал.) иска да си спечели място в публичното пространство, говорейки за мен, трябва да ми плати." (по повод критиките на вицепрезидента на Катания Пиетро Ло Монако)

27 септември 2008
"Учих по пет часа на ден италиански в продължение на няколко месеца, за да мога да си комуникирам с вас, журналистите. И все още говорите, че не ви уважавам достатъчно. А след това хвалите постоянно Клаудио Раниери, който след пет години в Англия се затрудняваше с "добро утро" и "добър ден".

27 септември 2008
"Барнета говори с мен на стадиона и не ми каза нищо. Ако е казвал нещо на медиите, на мен не ми е казвал нищо. Може би има нужда да поработи върху своя медиен образ." (за колегата си Марио Берета - треньор на времето на Лече)

3 март 2009

"Има някаква голяма интелектуална манипулация. Организирана работа, за да се манипулира общественото мнение. Това е "интелектуална проституция".

3 март 2009
"През последните дни не се говореше, че Рома ще завърши сезона с нула титли. Не се говореше за Милан, който изостава с 11 точки и ще завърши с нула титли. Не се говореше и за Ювентус, който спечели много точки със съдийски аванти."

20 март 2009

"Само един от 21 не искаше да ме удостои с титлата "доктор хонорис кауза". Това обаче е нормално, защото и Исус Христос не са го харесвали всички."

10 юли 2009
"Ще работя повече, но не мога да правя чудеса. Не съм магьосникът Мерлин или Хари Потър."

22 август 2009
"Едно от нещата, които ми харесват в Италия? Шумът, който вдигат съперниците ни. Бррррр."

8 ноември 2009
"Балотели днес беше близо до нулата. Изпробвах няколко стратегии, стоях по-близо до него, по-далече. Опитах да съм по-агресивен, по-добър. Сега чакам неговия отговор. Как ще свърши всичко това? На психолог ще отида аз!"

13 декември 2009
"Ще приключим тази история с частна среща. Може би с малко чувство за хумор. Очаквам от него коледен подарък, защото досега Рамацоти бе по-известен като певеца Ерос. От няколко дни повече се шуми за Андреа Рамацоти." (след мача Аталанта - Интер Жозе избута журналиста от "Кориере дело Спорт" Андреа Рамацоти и двамата се скараха)

9 януари 2010

"Ювентус и Милан бяха много щастливи в 88-ата мин. Бяха доволни и в 93-ата мин. В 95-ата мин може би някой телевизор е изхвърчал през някой прозорец..." (след обрата на Интер срещу Сиена в последните минути 4:3)

5 февруари 2010
"Ако тренираш всеки ден със Санети и Камбиасо и не напредваш, може би имаш една мозъчна клетка. При това контузена." (за Балотели)

4 май 2010
"За мен е срам да се краде. Който е имал шанса да се роди в златна люлка, трябва да ме уважава. Както и целият ми щаб и отбор." (за Розела Сенси, президентката на Рома, която обвини Интер, че е победил Лацио в срамен мач. Когато де факто Лацио не игра, за да не прави услуги на Рома)

8 май 2010
"Ако преди мач пусна на моите играчи филма "Гладиатор", те ще започнат да се смеят и да се питат дали не съм се побъркал." (Жозе коментира треньора на Рома Клаудио Раниери, който разкри какво прави с Рома преди мач)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nnsniki
01.06.2010 11:06

Ювентус и Милан бяха много щастливи в 88-ата мин. Бяха доволни и в 93-ата мин. В 95-ата мин може би някой телевизор е изхвърчал през някой прозорец..." (след обрата на Интер срещу Сиена в последните минути 4:3) *lol*

TheBest007
01.06.2010 11:04


5 февруари 2010
"Ако тренираш всеки ден със Санети и Камбиасо и не напредваш, може би имаш една мозъчна клетка. При това контузена." *joking* (за Балотели)

*lol*
*lol*

това ме разби *lol**lol**lol* *party*