Трифон - №1 на световни първенства

10:45
Трифон - №1 на световни първенства
Трифон Иванов заслужи безпрецедентно признание и първо място в класация за най-страховит футболист в историята на световни първенства.

Безкомпромисният защитник на Пеневата чета, взел страха на голаджии като Габриел Батистута и Руди Фьолер в САЩ 94, е поставен като №1 в подреждането, за което бразилският медиен гигант "О \'Глобо", цитиран от "Труд", твърди, че... "отчайва жените и забавлява мъжете".

И друг път Трифон е попадал в подобни класации, но сега е на върха на пирамидата. В краткото представяне за дългокосия и брадат защитник пише, че въпреки отсъствието на красота, той е бил основна фигура в звездния отбор на България през 1994 г. На следващото световно Франция-98 Трифон е носил капитанската лента, но не успял да уплаши испанските футболисти, които разрушили България с голеада за 6:1.

Подгласници на Трифон в класацията са двама световни шампиони. На второ място е железният беззъб войник Ноби Стайлс, вдигнал купата с Англия през 1966 г. А след него е друг стоматологичен феномен - Роналдиньо, триумфирал с титлата с Бразилия през 2002 г.

Нататък следват други рицари на свирепия образ, някои от които ще гледаме през юни на световното - французина Франк Рибери (№4) и аржентинеца Карлос Тевес (№6). Десетката се допълва от дългокоси страховити южноамериканци като колумбийците Карлос Валдерама (№8) и Рене Игита (№9) и испанецът Иван Кампо (№5). Между тях е шотландският вратар с редки зъби Джим Лейтън (№7), а последен е черният дявол Тарибо Уест (Нигерия).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fitnes_mania8
25.05.2010 22:27

*lol* това е грубо бе хора ... не е хубаво така какво да направят момчетата

fcb_spain
25.05.2010 17:48

туньо е номер 1,6том излезне на терена става той като хиена нападатели разкъсва задниците той им пръсва *thumb_up*

nasran_chorbar
25.05.2010 11:00

стоматологичен феномен - Роналдиньо *joking* Туньо е Джелезо. А Рибери и Тевез никога няма да станат рекламни лица на Gilette