Ще направи ли Байерн последната стъпка към финала?

17:08
Ще направи ли Байерн последната стъпка към финала?
Във вторник от 21:45 часа българско време на стадион "Жерлан" Лион приема Байерн Мюнхен във полуфинал реванш от Шампионската лига. Баварците имат гол предимство от първия двубой, като възпитаниците на Луис Ван Гаал можеха да спечелят сблъсъка на своя терен и с по-голяма разлика. Мюнхенци пропиляха много положения пред вратата на Лорис, преди Ариен Робен да отправи мощен удар, който рикошира в главата на Томас Мюлер и влетя в мрежата. Сега за немския колос предстои да извърви последната крачка към така желания финал. От другата страна обаче, на свой терен играчите на Лион едва ли ще изглеждат толкова смутени и беззъби, колкото бяха в първия мач.


В лагера на "хлапетата" има доста кадрови проблеми преди предстоящия решаващ мач. Капитанът Крис получи контузия по време на двубоя в Мюнхен и е под въпрос за реванша. Жереми Тулалан пък бе изгонен и със сигурност остава извън плановете на наставника Клод Пюел. Бранителите Жан-Ален Бумсонг и Матьо Бодмер подновиха тренировки, след като се излекуваха от тежки контузии. Участието и на двамата обаче е под сериозна въпросителна, тъй като все още не е сигурно дали те са в състояние да изкарат цял мач. Радваща новина за домакините е завръщането в състава на халфа Жан Макун, който пропусна първата среща заради контузия. Лион е на пето място във временното класиране на френската Лига 1 с 12 точки по-малко от лидера Олимпик Марсилия. Възпитаниците на Клод Пюел не играха мач през уикенда и би трябвало да са по-свежият отбор, когато се изправят срещу Байерн.

Ето и предполагаемия стартов състав на Лион:

Лорис, Ревелие, Сисоко, Крис, Бумсонг, Шелстрьом, Макун, Делгадо, Пянич, Бастос, Лисандро Лопес


В събота Байерн Мюнхен не успя да победи Борусия Мьонхенгладбах като гост и завърши наравно 1:1. По този начин възпитаниците на Луис Ван Гаал позволиха на Шалке 04 да се изравни по точки с тях на върха във временното класиране. Мюнхенци все още са начело, тъй като имат по-добра голова разлика от "миньорите". Както е известно, Франк Рибери е санкциониран и няма да играе в реванша срещу Лион. Баварците обаче, приветстват завръщането на Марк Ван Бомел и Холгер Бадстубер, които изтърпяваха наказания и не взеха участие в първия мач. Халфът Анатолий Тимошчук се оплаква от стомашни болки и няма да пътува до Франция, съобщават от лекарския щаб на Байерн. Даниел Ван Буйтен и Мартин Демикелис са получили контузии през уикенда и в последния момент Ван Гаал ще трябва да преценява дали ще може да използва защитниците си. Даниел Пранич натрупа жълти картони и е аут за мача с "хлапетата".

Ето и предполагаемия стартов състав на Байерн:


Бут, Лам, Бадстубер, Ван Буйтен, Демикелис, Ван Бомел, Швайнщайгер, Робен, Олич, Мюлер, Гомес

Прогноза: Байерн доказа, че е отборът в по-добра форма и момчетата на Ван Гаал заслужено победиха в първия двубой. Сега и двата тима са измъчвани от контузии, но човекът, който води мюнхенци в последно време, Робен ще бъде титуляр, така че това накланя везните в полза на гостите. Смятам, че и двата тима ще се стремят да отбележат гол и в крайна сметка мачът ще завърши наравно.

Прогноза: Х
Точен резултат: 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
27.04.2010 10:47

Нямам пристрастия, нека по-добрият победи *smile*

Lucas_Podolski
27.04.2010 10:18

Байерн май,май повече заслужават - отборът ни е в пъти по-класен като имена, традиции и история, само не трябва да правим грешките на ОсминаРеал и отиваме на техния стадион на финала! И Байерн и Лион победиха класни съперници - по един голям отбор в криза в групите и един от фаворитите на Елиминационна фаза, така че който и да отиде на финала ще е съвсем заслужено - дано това да е Байерн!

Jordy
27.04.2010 08:27

Победа за Лион с 3:1, по свежи ще са и са много надъхани !

prodi
26.04.2010 21:13

Дано Bayern Munich да се поздравят отново с победа или поне да извъртят едно аристократично реми!!! *beer*