Вижте най-големите трансферни провала в най-силните европейски първенства

17:11
Вижте най-големите трансферни провала в най-силните европейски първенства
Към края на този сезон вече ясно може да се дефинира кои клубове са действали правилно на трансферния пазар миналото лято и кои не толкова. Представяме ви класация на най-големите трансферни провали в четирите топ европейски първенства.

► Серия "А"

3. Фабио Гросо - Ювентус

Левият бек бе привлечен при "бианконерите" с големи надежди, като феновете на тима се надяваха Гросо да успее да ги накара да забравят недоразумението Кристиан Молинаро. Вместо това, 32-годишният защитник показа изключително неумение и страх да играе с глава и носи вина за много от попаденията, които "бианконерите" получиха във вратата си след центрирания. Гросо изглеждаше нервен, несигурен и бавен в повечето мачове, в които носеше черно-бялата фланелка.

2. Фелипе Мело- Ювентус

Бразилецът трябваше да се превърне в лидер на халфовата линия на Юве, но тотално разочарова феновете на отбора с бездушното си представяне и разконцентрирана игра. Мело бе сменян на няколко пъти в средата на първото полувреме от бившия наставник на Юве Чиро Ферара. Причината никога не беше контузия. Просто в голяма част от двубоите на "бианконерите" Мело не може да даде точен пас на пет метра от себе си, а когато види, че противник го преодолява, той винаги е готов да си изкара червен картон и да остави своите съотборници с човек по-малко на терена.

1. Диего - Ювентус

Наистина забележителна е успеваемостта на провалите, които ръководството на Юве записа на трансферния пазар. Диего бе най-скъпата покупка на Блан, Секо и компания. Тифозите очакваха връщане на времената, когато Зидан радваше "Деле Алпи". В първите си два мача Диего наистина показа класа, но още в третия кръг той се контузи, а след това най-често показва поведение на "мишка" на терена и лесно бива тотално обезвреждан от дефанзивните халфове на противниковите отбори. Логично е и, че Юве рано рано отпадна от борбата за титлата в Серия "А" и може да остане извън Шампионската лига догодина.

\"\"

► Висша Лига

3. Ахмед Мидо - Уест Хям

Египтянинът се завърна във Висшата лига като най-нископлатеният футболист в цялото първенство. Нападателят сам е настоял да прибира не повече от 1000 паунда на седмица, но пък за сметка на играе той играе така сякаш изобщо не му пука. Колкото пъти е титуляр за "чуковете", толкова пъти Мидо е слабото звено в атака на отбора. Добре, че Илан започна да бележи, защото с отчайващото представяне на Мидо, лондончани бяха много много близо до опасната зона на изпадащите.

2. Роке Санта Круз - Манчестър Сити

"Гражданите" платиха 17.5 милиона паунда, за да закупят Круз. Таранът прекара почти целия сезон в лазарета, а когато бе на терена, той не впечатли. Цифрите говорят красноречиво: 19 мача и 4 гола. Затова ли бяха хвърлени толкова пари?

1. Алберто Акуилани - Ливърпул


Това трябваше да е заместникът на продадения Шаби Алонсо. В началото на сезона Рафа Бенитес обясни, че е влез италианеца контузен, за да даде по-малко пари на Рома. Все пак да изхарчиш повече от 20 милиона паунда за играч, който е започнал само осем мача като титуляр и в повечето случаи изглежда като в небрано лозе, не е добър знак.

\"\"

► Примера дивисион


3. Дмитро Чигрински - Барселона

Каталунците платиха 25 милиона евро, за да подсилят защитата си с Чигрински. Това не се оказа добър ход, защото украинецът не се вписа никак добре в Барса. Фактът, че Чигрински винаги беше единственият, който трудно си спираше топката в стартовия състав на каталунците, заслужено го прати на пейката.

2. Карим Бензема - Реал Мадрид

Веднага, след като бе закупен от Реал за 35 милиона евро, Бензема изглеждаше като човек, който лесно ще пасне на този отбор. Това обаче, не стана точно така. Французинът досега има осем гола от 26 мача, но все по-често той остава сред резервите и със сигурност от него се очаква в пъти повече.

1. Шинсуке Накамура - Еспаньол


31-годишният плеймейкър дойде в Еспаньол на свободен трансфер и бе посрещнат с фанфари от феновете на по-малкия каталунски отбор. Японецът бе в центъра на вниманието и дори президентът на Еспаньол заяви, че Накамура ще е за бяло-сините, това което е Кака за Реал. Седем месеца и половина, след като дойде в Испания, Накамура напусна в посока родината си, тъй като не оправда по никакъв начин очакванията към себе си.

\"\"

► Бундеслига


3. Едсон Браафхайг - Байерн Мюнхен


Ръководството на Байерн се провали в опитите си през лятото да доведе на "Алианц арена" Жозе Босингва или Дарио Сърна. За сметка на това в отбора дойде Браафхайг, който се показа като изключително бавен и нерешителен във фаза защита. Когато пък се включеше в нападение (колкото и рядко да бе това) левият защитник изглеждаше комично. Логично през зимата той бе пратен под наем в Селтик, но и при "детелините" Браафхайг не се представи на ниво.

2. Раул Бобадиля - Борусия Мгладбах


Бобадиля беше звезда и основен голмайстор в Грасхопърс, но след трансфера му в Бундеслигата той е сянка на това, което беше преди. За класата на един нападател най-изчерпателно говорят головете, които е вкарал. Бобадиля успя да наниже едва три попадения от 17 мача. През този сезон аржентинецът е майстор в това да излиза сам срещу вратаря и да пропилява стопроцентови възможности. Не е изненада, че топголмайстор на Борусия през този сезон е централният защитник на тима Роел Брауес.

1. Лукаш Подолски - Кьолн


Шефовете на "козлите" поеха риска да си върнат "златното момче" за сумата от десет милиона евро. Откакто се завърна в Кьолн обаче, Подолски е вкарал само два гола и играта му никак не върви. Това обаче, не му пречи да се нарича "Принц Полди" и да има претенции за място в Бундестима.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TZETZO
16.04.2010 14:07

Lollipop,пълен си c лафове като лайно c витамини *sick* на майка ти у задното окачване *devil*

tottiii
15.04.2010 23:14

за Акуилани и Бенза само не с1м с1гласен *stop*

Lollipopp
15.04.2010 22:03

TZETZO - това да не е отрепката от Биг Брадър - малко гадно плужече *joking* обаче си много навътре с тея "Бай Брадър Дебили" да не си им рекламното лице и аз поне съм античен , а теб майка ти още се чуди защо те е изпикала *lol*

go6etoo2
15.04.2010 21:28

Ювентус се прецака ужасно много с тези 3та *angry*

fcbfenforever
15.04.2010 21:04

От тая статия излезна че Юве са най-тъпите *lol* ТОП 3 3 Трансфера

TZETZO
15.04.2010 19:47

Lollipop,тъп си като антична брадва *lol* 12 гола 31млн. *thumb_up* отивай да гледаш Бай Брадър Дебили.Поне ше научиш нещо,подлога смотана *cigarette*

Futbulfen
15.04.2010 19:35

Lollipopp,става въпрос за трансферите осъществени тая година..пилона не влиза в тези трансфери.Иначе спор и две мнения,че щеше да оглави всякаква негативна класация..просто няма.

ATSATA
15.04.2010 19:21

Кво ми приказвате за Бербатов бе мускетари..Акуилани дадоха сума пари за таа мишка той в игра са не появява.Санта крус..същата работа,Бербатов има 12 гола и 5-10 асистенции и ще ми го слагате при най големите провали..Съгласен съм че не е топ трансфера дето са правили Ман Утд ама не е реално да са исказвате че трябвало да е 1-ви в тази класация.

chemkata
15.04.2010 19:20

Е май са забравили още една издънка на реал - Кака *thumb_up*

Lollipopp
15.04.2010 19:10

Бербатов трябва да е в вечната ранглиста на провалите *lol*

ManUtdTillidie
15.04.2010 18:57

Lollipopp , говорим за тази година иначе Бербатов щеше да е в класацията.

peshotar
15.04.2010 18:39

кои клубове са действали правилно на трансферния пазар миналото лято и кои не толкова

Бербатов не е дошъл това лято!

eliot_granden
15.04.2010 18:33

Нужно ли е във всяка статия да коментирате Бербатов? След като го няма, няма го ТОВА Е. Ама аз се чудя, къде аджеба е Френската Лига 1 ?? *wonder*

Barca_fen112
15.04.2010 18:32

Добра статия ,но само незнам защо Рикардо Кака го няма тук.Бензема може да има само 8 гола ,но поне показва някаква игра докато Кака в малкото му мачове ,които бе на терена го нямаше никакъв...Добре че от време на време имаше по някоя дузпа която да вкара иначе головата му сметка бе 0....

Lollipopp
15.04.2010 18:06

интерестно е къде изпуснаха Бербатов *wink* 31млн. и едва 12 гола за *lol*

Jurka5
15.04.2010 17:51

famoso29,да ти кажа честно-за 25 млн. и не повече от 10 изиграни мача,освен за провал,за нищо друго не може да говориме..

excille
15.04.2010 17:50

famoso29 Ама и неможеш да очакваш да запише 8 мача, в който беше най-слабият играч на терена.

naska
15.04.2010 17:29

много правописни грешки бе *lol* Научете малко българския език *joking* !!! Дано да го редактирате *wink*

famoso29
15.04.2010 17:29

Не мисля че Алберто Акуилани е провал неможе да привлечеш един играч и да очакваш от първия сезон да замести един от най-важните на терена за Ливерпоол !