Вижте как футболът става причина и за дипломатически скандали

17:12
Вижте как футболът става причина и за дипломатически скандали
Вчера Манчестър Юнайтед отпадна от Байерн Мюнхен на четвъртфинал в Шампионската лига, като сър Алекс Фъргюсън обясни, че основната причина за негативния резултат е: "Като типични германци те наобиколиха съдията и го убедиха да даде червен картон на Рафаел. Ако това не беше станало, никога, повтарям, никога те нямаше да успеят да ни отстранят."

Тази реплика на сър Алекс раздвижи пластовете и предизвика някои негативни реакции в немските медии.

Британското издание "Дейли Мирър" припомня още няколко случая, в които британци предизвикват футболни дипломатически скандали с меко казано странни изказвания.

Браян Клъф 1973 година:

Легендарният мениджър на Нотингам Форест се среща с италианския гранд Ювентус на полуфинал за КЕШ. Първият мач е в Торино и "бианконерите" бият с 3:1, като заедно с това реферът показва два спорни жълти картона на две от звездите на Форест, които остават наказани за реванша на "Сити граунд". На полувремето в Торино Клъф вижда играч на Юве да излиза от съдийската стаичка и това убеждава мениджърът, че италианците са му направили номер. След края на двубоя специалистът отказва да говори пред местната преса с думите:

"Не говоря пред такива като вас, мамещи копел*та!"

Сър Алекс 1999 година:  

Преди реванша срещу Интер от Шампионската лига Фърги е запитан какво е мнението му за многото контузени в лагера на "нерадзурите":

"Когато един италианец ми поднесе лазаня, поглеждам внимателно под соса, за да видя дали не ме е излъгал. Все пак те са откривателите на димната завеса!"


Пол Гаскойн 1992 година:


Добрият стар Пол е помолен от репортер на "Скай спортс" да предаде своето послание към следващия противник на Англия, който в случая е отборът на Норвегия:

"Да ви го нач*кам, норвежци!",
бодро изригва Гаскойн, който по-късно е принуден публично да се извини.

Хари Реднап 

По времето когато Реднап води Уест Хям, той привлича нападателя от Кот Д\'Ивоар Самаси Абу. В определен момент Абу получава травма. Когато питат Реднап от какво страда нападателя, той отговаря:

"Абу си беше вкъщи в Кот Д\'Ивоар и може би е получил хранително отравяне, докато с роднините му са закусвали с някой бял мисионер."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tamate_unufreev
08.04.2010 20:17

Когато един италианец ми поднесе лазаня, поглеждам внимателно под соса, за да видя дали не ме е излъгал. Все пак те са откривателите на димната завеса!
Боже тоя дъртак ...
ми той какво прави
Руни е контузен няма да играе .. руни не тренира с отбора преди мача няма да играе ..
Пускам ТВ гледам он Келеш Руни излиза .. брех
За това като лъжеш на ся твойта мама дърта
*beer*

nasran_chorbar
08.04.2010 19:51

Такива малоумни отрепки като leketoo, трябва да ги пускат в имението на Алекс Фъргюсън в Шотландия, за да може да стреля поleket-а като него заедно с ловната си дружинка. Ей, боклук, Фъргюсън е дал на футбола повече, отколкото ти можеш да гледаш по телевизията бе, бунак.

DuFkaTa
08.04.2010 18:56

И двата картони на Рафаел си бяха точни, това не може да се отрече. Другото което не може да се отрече е че нямаше да получи втори ако не бяха германците да отидат да споряд със съдята. Първоначално щеше да му се размине но немците "нападнаха" съдята и той го изгони. Доколкото зн аз да искаш картон за противник е забранено!, но аз не видях съдята да показва жълт картон на играч на Байерн.
До nIkItyYy_yYy: За Карик може би си прав, но за Берба...ако Берба бе започнал като титуляр щеше да направи същото което направи срещу Челси-да се порасходи по терена за 90 мин, и щом фане топката веднага е обезвреден от защитата. даже според мен точно там му бе грешката. Остават 15 мин вместо да вкара малдока Македа, който ще е с огромно желание, той вкарва Бербатов да се порасходи. Честита победа на Байерн и стана мн добър мач.

drummer
08.04.2010 18:38

Стана много хубав мач,подобаващ на имената на отборите. По-добрият отбор,/Байерн Мюнхен/ продължава на полуфиналите. Съдията Рицоли, много точен и прецизен. А за сър Алекс, какво да кажа, все повече започва да говори глупости, по подобие на един наш "специалист", който мисля, че е треньор на ...националния отбор...?! *lol*

leketoo
08.04.2010 18:17

На съра му пикаха в устата! Ми Нани като се правеше, че му се вие свят на корнера при 3:1 и залиташе като пия, пък секунди след това летеше по крилото никой нищо не каза. Да не би случайно картоните на Рафаел да се измислени? Един мач няма да ви подпират и веднага осирането е на лице. Перфектен мач на рефера Рицоли, евала!!! *beer*

holliwood
08.04.2010 17:59

Радвам се сега на Барса *thumb_up* дано на финала Байерн играят срещу Барса ,че да видя сега ще могат ли да вкарат поне гол *lol* Дано Меси им слага 4гола и някои от другите играчи.

telkisky
08.04.2010 17:44

ем на алекс ферг. пак му е виновен садиата *lol* *thumb_up*

michael_forever
08.04.2010 17:32

Да ви го начукам,норвежци! хахахахаххахаха *lol* Добрата стара пияница Пол.Никога не е скучно около него и Клъф *lol*

nIkItyYy_yYy
08.04.2010 17:27

Манчестър отпадна точно заради 2 човека *stop* Единият е Рафаел,а другия сър Алекс *thumb_up* Заради Рафаел , защото в началото игра силно,а после направи два глупави фала,които оставиха Манчестър с 10 играча.Заради сър Алекс,защото постъпи много глупаво като не извади Рууни и Карик (Карик защото след като се удари не направи нищо,дори грешеше).И според мен Бербатов трябваше да е титуляр.Но както и да е Манчестър отпадна безславно от Шампионска лига *wink* И то заради глупавите постъпки на двама (глупаци)

tobito
08.04.2010 17:26

Прикрепям се към мнението на дядо , защото немците много неспортменски играха и ми се струва , че май самоо така може да ни отсранят?..? А бе нали сега Барселона ще им покаже как се играе.... *beer* *lol*