Стоилов: И аз съм започнал кариерата си от махалата

13:32
Стоилов: И аз съм започнал кариерата си от махалата
Инициативата "Аматьори срещат професионалисти, скрий им топката" стартира в Благоевград.

Турнира, чийто посланици са националният селекционер Станимир Стоилов и Красимир Радков, стартира на 17 и 18 април на терена на комплекс "Езерец", а след това следват Стара Загора, Пловдив, София, Плевен, Шумен, Русе, Варна, Бургас и Хасково.

"Обявяваме инициативата ни тук в Благоевград, защото от Вас започва лятото на интересният футбол, отправяме предизвикателство към аматьорите, най-добрите от тях ще играят срещу шампиона на България, такова нещо не е правено до сега", обяви Добрин Бакърджиев - старши бранд мениджър в Ариана.

"Партньорството с Ариана ни задължава да направим един истински празник на футбола", каза главният секретар на Българският футболен съюз Валентин Чакъров.

"Поздравявам организаторите, с тази инициатива се връщаме към корените на българския футбол-аматьорския футбол. Точно от там трябва тръгне всичко, да възстановим пирамидата, за да подобрим качеството на футбола ни", каза националният селекционер Станимир Стоилов.

Той бе щастлив, че е в Благоевград, градът дал много таланти на българският футбол, с които е имал интересни и вълнуващи сблъсъци по футболните терени, които няма да забрави.

"Всеки професионалист стартира от аматьорския футбол, за да се върне отново там, аз също съм тръгнал от махленските отбори", похвали се Стоилов.

"Нека превърнем спортните битки в празник", призова националният селекционер. Според него екипите, с които ще се състезават участниците, са на професионално ниво.

"Таксата за участие е 5 лв., отборите са от 5+1 състезатели, които не трябва да са картотекирани в отбор през последните две години, финалът също ще се играе от 6 човека и на терени с размери 40х20 метра", обясни Драгомир Драганов от Sport Five.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация