Ще успее ли \"червената армия\" да завладее Милано?

17:51
Ще успее ли \"червената армия\" да завладее Милано?
В сряда от 21:45 часа Интер посреща ЦСКА Москва в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига. "Нерадзурите" постигнаха грандиозен успех за стандартите си, класирайки се тази фаза на турнира, преодолявайки не кой да, а Челси. Както е известно, отборът на Масимо Морати не бе стигал до четвърфинал в последните четири години, въпреки стотиците милиони евро, които петролния бос хвърля в клуба. Сега жребият изглежда благосклонен за командата на Специалния Жозе, но едва ли ще е особено умно от страна на италианците да подценяват руските "армейци". ЦСКА Москва бе аутсайдер още в групите на турнира, но въпреки това московчани показаха класа и с непримиримия си боен дух стигнаха до Милано. И така логично идва въпросът: Има ли сили "червената армия" да превземе "столицата на модата"?

За Интер може да се каже всичко, но със сигурност не и, че "нерадзурите" са гордостта на Италия в Европа. Въпреки разгрома на Милан от Манчестър Юнайтед, "росонерите" си остават италианският евробоец. За Ювентус можеше да се каже същото в последната петилетка на 90-е години, но след удобния за Интер Калчополи, торинци са тотално съсипани.

"Нерадзурите" спукаха гума в Серия А и в последните си девет двубоя възпитаниците на Моуриньо взеха едва две победи. В събота тимът на Масимо Морати бе ударен и от Рома, и сега "вълците" са само на точка зад гърба на Интер. Въпреки този спад във формата си обаче, "нерадзурите" отстраниха Челси с много компактна, дисциплинирана и доминираща игра и със сигурност влизат като фаворити в сблъсъка с ЦСКА.

\"\"

В тимът, воден от Моуриньо, има един скандал, който нарушава спокойствието в съблекалнята. Недоразумението между наставника на тима и Марио Балотели води до това, че един от класните футболисти на отбора вече в няколко мача остава извън групата, като санкция за своите своеволия. Все още не е сигурно дали Балотели този път ще попадне в разширения състав на Специалния. Лошата новина за Интер са наказанията на Лусио и Тиаго Мота. Давид Сантон пък е контузен.

Ето и предполагаемия стартов състав на Интер: 4-3-3:

Жулио Сезар, Санети, Майкон, Киву, Самуел, Станкович, Камбиасо, Снайдер, Пандев, Милито, Ето\'о



ЦСКА започна позитивно първенството на Русия, което стартира в началото на март. "Армейците" записаха две победи и равенство в първите си три срещи, което дава надежди на феновете за титлата, която московчани изпуснаха в последните два сезона. Възпитаниците на Леонид Слутски успяха да изненадат Севиля на "Рамон Санчес Писхуан", когато всички очакваха андалусийците да бият руския гранд. Преимущество за ЦСКА е, че "армейците" няма какво да губят от предстоящия сблъсък с Интер, защото очакванията са, че "нерадзурите" трябва бият и това означава, че напрежението ще е върху плещите на възпитаниците на Моуриньо. Удар за ЦСКА е контузията на халфа Хонда, който до последно ще бъде под въпрос за мача с Интер. Ако японският плеймейкър не се възстанови от травмата си в глезена, то Алан Дзагоев ще започне като титуляр. Иначе, Слоцки няма други кадрови проблеми и ще може спокойно да избере подхода и изпълнителите, с които да повали интернационалната селекция на Моуриньо.

Естествено, феновете на ЦСКА ще надяват крилото Милош Красич отново да се развихри и да докаже защо е искан от отбори като Ювентус и Милан.

Ето и вероятния стартов състав на ЦСКА Москва 4-2-3-1:

Акинфеев, В.Березутски, А.Березутски, Шенников, Игнашевич, Семберас, Алдонин, Красич, Дзагоев (Хонда), Гонзалес, Несид


\"\"

Прогноза: Интер остана единственият италиански представител в Шампионската лига. Естествено, да наречеш "нерадзурите" италианци е малко пресилено, като тук цитирам селекционера на "Скуадра адзура" Марчело Липи. Специалистът имаше в предвид, че Моуриньо е изградил състав, който напълно да отговаря на неговата футболна философия. В мачовете срещу Челси се видя, че Интер е силен и може да стигне поне до края на турнира. ЦСКА Москва обаче, е отбор с характер, който ако бъде подценен, не прощава на опонентите си. Арогантността е присъща за Моуриньо и е много възможно неговите момчета да не подходят с нужната мотивация в тази среща. Въпреки всичко смятам, че "нерадзурите" притежават повече класа и е много вероятно да спечелят срещата.

Прогноза: 1
Точен резултат: 2:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Akinfa_
31.03.2010 12:12

Аз съм за ЦСКА Москва.Дано се класират

profesorat_
31.03.2010 01:44

по принцип интер са фаворити и се очаква да спечелят ама нищо не се знае за това е интаресен спорт футбола *cigarette*

manunited666
30.03.2010 20:28

Лол , "Червената армия" , вие направо ни върнахте във времето на соца!

ManUtdTillidie
30.03.2010 19:44

Фен съм на Манчестър , но Интер много ме кефат като отбор а Специялния още повече. Надявам се те да продължът да се развиват с пълни сили а Мауринио да доиде след 1-2 години в Манчестър.

Adrian000
30.03.2010 19:28

И ще добавя ,че освен Милан и Ювентус и съм сигурен ,че умишленно е поминато ,че и Интер желае Красич и дори е предложил най- добрата оферта от 3те гранда! Уинър защо разрешавате на пристрасни "журналисти" да пишат статии от подобен род!

ManUtdTillidie
30.03.2010 19:14

Еее Севилия е едно а Интер друго , ЦСка се справиха добре тая година , много добре даже , но приказката свършва тук!

Adrian000
30.03.2010 18:56

Еее ,Стойно по- пристрастен коментар неможа ли да напишеш бе мойто момче то бива бива ама чак пък толкоз, аз невиждам защо се засяга предишното представяне на Интер в турнира или какво общо има "Калчополи" с този мач неможах да разбера ,а Моуриньо винаги е арогантен извън терена ,но това незначи ,че подценява срещите ,едвали специалист по мое мнение най- малко в топ 3 на мениджърите във света ще си позволи да подцени мач 1/4 финал в най- комерсиалния футболен турнир! Освен това очаквам стратегията за този мач на Моу да е доста по- различна от тази, която си предположил, Санети несъмнено е нужен на отбора ,но едвали ще играе точно пък като централен защитник по скоро ще играе като десен халф, а в центъра ще е Матераци освен това Паднев най- вероятно ще е резерва ,както и един от Камбиасо и Станкович като учаквам мача да започне Куарешма ,който ще сменя периодично местата си със Санети ,както прави когато е на терена

rockamring
30.03.2010 18:25

Аз вярвам в успеха на Cska всичко във футбола е възможно,ако нямаше изненади да съм милионер от еврофутбол