Битката за Франция започва от \"Стад Жерлан\"

18:12
Битката за Франция започва от \"Стад Жерлан\"
Отборите на Лион и Бордо ще излязат един срещу друг във вторник от 21:45 часа в първи 1/4-финален сблъсък от Шампионската лига на "Стад Жерлан". И двата тима могат да се похвалят с изключително представяне в Лигата през този сезон, а един от тях ще има и изключителната възможност да играе на 1/2-финалната фаза в турнира, което при наличието на редица европейските колоси е много голям успех за френския футбол. Безспорно от двата най-качествени отбора в Лига 1 може да се очаква красив двубой, с трудно предвидим край.

Съставът на Лион не е на познатото си ниво във вътрешния шампионат и заема незавидното за класата на тима 5-о място. Разликата до върха е само две точки, но лидерът в класирането Бордо има два мача по-малко от Лион, което прави задачата на момчетата на Клод Пюел доста трудна. Представянето в Лигата е далеч по-добро, доказателство за което е и силната игра срещу звездната селекция на Реал Мадрид в двата 1/8-финала на турнира, като първата среща на "Стад Жерлан" бе спечелена с 1:0, а реваншът на "Сантяго Бернабеу" приключи при резултат 1:1. Проблеми пред наставника на Лион Клод Пюел преди първия сблъсък почти липсват. Двамата титулярни нападатели в тима Лисандро Лопес и Сезар Делгадо бяха оставени на резервната скамейка през уикенда в срещата срещу Гренобъл, но сега по всяка вероятност ще водят атаката на домакините. Добри новини има и при защитния вал, където централният бранител Жан-Ален Бумсонг се е възстановил от мускулното си разтежение и ще партнира на Крис в сърцето на отбраната. Отсъстващите поради различни травми ще са Франсоа Клерк и Андерсон Клебер Бералдо, но и двамата рядко попадат в плановете на Пюел. Средната линия на домакините ще изглежда наистина впечатляващо, като се очаква в нея да действат дефанзивният полузащитник Жереми Тулалан, а пред него Ким Калстрьом, Сидни Гову и обещаващият босненски младеж Миралем Пянич.

Ето и вероятния стартов състав на Лион (4-4-2):

Лорис, Ревелер, Крис, Бумсонг, Сисоко, Туалан, Калстрьом, Гову, Пянич, Делгадо, Лопес


В Бордо се радват на един наистина страхотен сезон до този момент. Тимът е с най-големи шансове за шампионска титла във вътрешното първенство, а представянето в Лигата може да носи само усмивки по лицата на привържениците. Гръцкият Олимпиакос се оказа доста лесно препятствие за "жирондинците" по пътя към 1/4-финала, а още на първата среща в Гърция се усети доста осезателната разлика в класите на двата тима, която доведе и до успех с 1:0 за французите. Проблемите в лагера на Бордо са свързани преди всичко с дефанса на състава. Опитният централен бранител Марк Планус е контузен и пропуска първата среща, което може да създаде известни проблеми при сформирането на боеспособна двойка защитници с сърцето на отбраната. По-сериозен проблем за Лоран Блан изглежда липсата на наказания капитан Алу Диара. Дефанзивният полузащитник бе изгонен в сблъсъка реванш срещу Олимпиакос, след като успя да си изпроси два жълти картона в рамките на няколко минути. Грегори Сертич също пропуска срещата, но той не е от основните играчи в схемата на Бордо. Атаката на гостите ще се води от мароканеца Маруан Шамак, който ще бъде дейно подпомаган от Фернандо, Гюркуф и Вендел.

Ето и вероятния стартов състав на Бордо (4-5-1):

Карасо, Шалме, Сиани, Енрике, Тремолинас, Сане, Плашил, Фернандо, Гюркуф, Вендел, Шамак

Прогноза: Срещата е много непредвидима. На пръв прочит липсите в състава на гостите накланят везните в полза на Лион. Доста интересна е и историята на сблъсъците между двата тима, които през последните години имат разменено по няколко победи. Все пак мисля, че Бордо ще се поздрави с добър турнирен резултат преди реванша, но интригата ще бъде съхранена.

Прогноза: Х
Резултат: 1:1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
30.03.2010 14:33

Шамак толкоз вече нег не го ибе Бордо , ами ще гледа да изпъкне пред Венгера *wink*