Дали призракът от 1999 година още преследва Байерн Мюнхен?

16:47
Дали призракът от 1999 година още преследва Байерн Мюнхен?
На 30.03.10 година вторник на "Алианц Арена" Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига. Когато човек се сети за сблъсък между тези два тима, асоциативното мислене автоматично го прехвърля на "Камп Ноу" през май 1999 година, когато "червените дяволи" сътвориха нечуван обрат на финала в най-силния европейски клубен турнир и триумфираха. Интересен факт е, че след този мача Байерн и Юнайтед са изиграли общо четири мача помежду си в същия турнир и възпитаниците на сър Алекс нямат победа в тези двубои. През сезон 2000-2001 немската машина бие и на "Олд Трафорд", и на "Олимпиащадион" на четвъртфинал, а по късно играчите на Отмар Хитцфелд печелят и турнира. На следващата година старите познайници пак се събират, този път в една от двете групови фази на Лигата. Следват две равенства, след които и мюнхенци, и “червените дяволи” се класират на четвъртфинал, печелейки групата си с по 12 точки. Всичко това обаче, остава в архивите, а настоящето ще ни предложи отговор на въпроса – Успя ли Байерн напълно да се отърве от спомена за финала през 1999 година, или призраците от онази злополучна нощ още преследват великия немски клуб?

В началото на 2010 година всичко в лагера на Байерн беше розово, отборът мачкаше навсякъде и логично се изкачи на върха в Бундеслигата. Двубоите с Фиорентина на осминафиналите в Шампионската лига обаче, показаха пробойни в тима на Луис Ван Гаал, като немците спечелиха първия мач в Мюнхен с гол от стопроцентова засада, а във Флоренция те бяха близо до това да отпаднат, преди миг на магия от Ариен Робен да прати Байерн в следващата фаза. За съжаление на феновете на клуба, няколко контузии на ключови футболисти нарушиха ритъма в тима и в последните си две срещи от Бундеслигата баварците записаха две изненадващи поражения. В събота Щутгарт си тръгна с трите точки от "Алианц Aрена", след като Ван Гаал реши да започне мача с Франк Рибери и Ариен Робен на пейката. За да стане следобедът на мюнхенци още по скапан, в 86-а минута влезлият като резерва Робен се контузи в прасеца и според официалния сайт на Байерн, "лалето" е под сериозна въпросителна за първия двубой с Юнайтед. Мачът с "червените дяволи" идва в момент, в който Байерн изгуби първото място в Бундеслигата и сега ще е истинско предизвикателство за Луис Ван Гаал да открие правилния подход и тактика, с които да надвие английския шампион.

\"\"

Със сигурност аут от предстоящия мач с Юнайтед е Бастиан Швайнщайгер, който пропуска двубоя заради наказание. Ако и Робен не играе, това означава, че Байерн ще трябва да се оправя без 50 % от титулярните си халфове в този първи четвъртфинал.

Добрата новина за немския тим е завръщането на Мартин Демикелис, който бързо се възстанови от фрактура в скулата. Както е известно, защитникът бе зверски изритан от бившия баварец Михаел Балак по време на приятелски мач. Очаква се също така Марио Гомес да се завърне в групата на тима. Бившият таран също доскоро лекуваше контузия, но вече се е излекувал и е готов за действие.

Ето и вероятния стартов състав на Байерн 4-4-2:


Бут, Лам, Демикелис, Ван Буйтен, Бадщубър, Ван Бомел, Тимошчук, Рибери, Робен, (Олич), Мюлер, Клозе

За разлика от проблемите на Байерн, в Юнайтед до момента всичко изглежда върви по план. Отборът е в серия от пет поредни победи във Висшата лига, като междувременно Милан на два пъти бе ударен на осминафиналите в Шампионската лига. За жалост на зложелателите на тима, Уейн Рууни е здрав и бе включен в групата на "червените дяволи" за гостуването в Мюнхен. Въпреки двата гола, които Димитър Бербатов заби на Болтън в събота, очакванията са българинът да започне от резервната скамейка на "Алианц Арена", а именно отпочиналият Рууни да води атаката на тима. Рио Фърдинанд също е успял да се възстанови от лека травма и е в групата на тима. След грешките, които Джонатан Евънс допусна в първия мач срещу Милан, сега се очаква северноирландецът да бъде резерва и именно Рио да партнира на Неманя Видич в центъра на отбраната на английския шампион. Всъщност, в Юнайтед няма сериозни кадрови проблеми преди този мач, като единствено О`Шей и Харгрийвс все още не са готови за действие и не пътуваха до Мюнхен.

\"\"

Все пак, сблъсъкът с Байерн идва четири дни преди домакинството на "червените дяволи" срещу Челси от Висшата лига и сър Алекс ще има трудната задача да селектира и мотивира отбора си по такъв начин, че да вземе максимума и в двата мача. Едно изглежда сигурно, Фърги няма да изневери на предпочитаната от него през този сезон схема 4-5-1. Всичките вътрешни халфове на шотландеца са здрави и на линия за двубоя и сър Алекс ще има възможност да избира кой точно да пусне в игра. Според медиите на Острова, не е изключено дори Дарън Гибсън да вземе една от трите позиции в центъра, като някой от дуото Майкъл Карик или Дарън Флетчър да получи почивка преди дербито със "сините" на 3-и април.

Ето и вероятния стартов състав на Юнайтед 4-5-1:

Ван Дер Саар, Невил, Фърдинанд, Видич, Евра, Скоулс, Флетчър, Карик, Валенсия, Парк, Рууни

Прогноза:
Немските отбори никога не трябва да бъдат подценявани, но въпреки това съм на мнение, че Юнайтед може да победи своя опонент още като гост. Естествено, за да се случи това, на лице трябва да са определени обстоятелства, като например Ван Гаал наистина да предпочете да играе с двама нападатели, а Фърги да излезе в печелившата за него 4-5-1. Също така, едва ли е нужно да споменавам, че присъствието на Ариен Робен е от огромно значение за Байерн и ако холандецът отсъства, то шансовете на Байерн ще намалеят. Да не забравяме обаче, за Франк Рибери, който в този мач ще се изправи в персонален двубой с ветерана Гари Невил, което пък е едно голямо преимущество за домакините. И все пак, смятам, че "червените дяволи" ще вземат минимална победа, която ще бъде оформена след почивката.

Прогноза: Х/2
Точен резултат: 1:2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MeToDueB
30.03.2010 20:24

ти нормален ли си .. аз гледам Ман Ю всеки мач .. от 2 или 3 години постоянно .. на мен ще ми кажеш ти, като си гледал 2 мача на година .. тука половината сте се запалили по футбола, защото го играете във фифата, докато аз живея заради него .. той ми е всичко .. от 3 годишен още гледам и играят футбол .. без футбола .. веднага се самоубивам, не съм като теб и като повечето фенове на тази феноменална игра, които са се запалили, като са видяли снимка на Роналдо или са изиграли 2 мача във фифата .. и винаги каквото коментирам, го коментирам обективно, защото аз от тази игра разбирам адски много ..

zidan12
30.03.2010 17:11

"MeToDueB" ако обичаш наистина върви почини малко, че наистина вече незнаеш какво пишеш погледай малко повече футбол и виж кой как играе и пак коментираи. Виждаме че си нямаш много на понятие за какво става на въпрос.
За мене Манчестер ще допуснат грашка или в този мач или с Чесли (под грешка имам предвид че няма да бият , тоест може да паднат или равен)(Фен съм на манчестер) и давам прогноза
[Байерн - 0:2 - Манчестер] *wink* *thumb_up*

ub7
30.03.2010 14:52

нали!ддовечера на пейката, аот следващия сезон да ходи в Стоук Сити, Престън или Брадфорд под наем! САФ - поема Сити и веднага привлича Солскяр и Шерингам, Специалния идва в Манюн и най-накрая успява да привлече ония скапан румънец от цска, когото цял живот е искал. довечера мача е Х

pichh
30.03.2010 14:08

Само Бербатов!Най-добрият и със сигурност титуляр,Руни на пейката довечера!

CHUKCHI_SUX
30.03.2010 11:14

milan11, oмг, по името ти личи какво харесваш - 4:0! *wink* *lol* *beer*

milan11
29.03.2010 23:37

*smile* Като цяло не съм фенка на Байерн ,но пък тия Юнайтед са ми противни отвсякъде особено с тоя руни като някой алкохолик ми прилича в лицето *joking* Дано немците ги бият не харесвам Англия и английския футбол барабар и с езика им ! Дано не продължат!!! *party*

MeToDueB
29.03.2010 21:54

той и Руунката е лаком, но той за друго .. той винаги се стреми да помогне на отбора с каквото може, а не за да му напишат името на таблото, че бил вкарал гол .. повечето в Манчестър обаче .. именно за това не пропускат възможност и дори и да нямат такава, пак стрелят към вратата .. да не ги изреждам, те са много .. много такива играчи в тоя "отбор" .. грозно е.

MeToDueB
29.03.2010 21:51

аз съм фен на Барса, защото Барса е отбор .. отбор наистина .. истински .. никой не се мисли за повече от другия, всеки с всеки си комбинира на терена .. ако единия е вкарал 2 гола, накрая има удобна възможност да вкара гол, но до него има друг, който не е вкарал .. ще му я подаде и той да се разпише .. а Манчестър от две, три години ги гледам .. мислех си, че след като Роналдо се махне това ще стане с една идея повече отбор .. донякъде стана, когато Рууни е на терена и го захранват с топки, но излезне ли Рууни или отсъства ли той .. почват и Гибсън и Флетчър и Карик някакви хамали към вратата, без успех разбира се .. Нани ми е много странно .. как се е променил и въобще не се лакоми .. много рядко, но е нормално .. Валенсия също, само когато не знае какво да прави .. бие към врата, без успех и то йразбира се .. куци са малко .. що се отнася до удари във вратата

MeToDueB
29.03.2010 21:47

точно казано *smile* и Тотнъм следях заради него

Jurka5
29.03.2010 21:43

MeToDueB,ти не си никакъв фен на Юнайтед!Ти си фен на Бербатов.. *stop*

viko_rooney
29.03.2010 21:28

юнаитед ще направи баерн същото като на милан

MeToDueB
29.03.2010 20:25

то ако Бербатов не изиграе поне един от двата мача .. срещу бившите му абонати Байерн и Челси .. Сър Алекс трябва да е голям глупак да не го пусне .. всеки мач асистенции, голове и добра игра, когато влиза като титуляр .. ама в Сър не се съмнявам .. ще го хване страх и ще излезе с 4-5-1 .. сигурно и Нани няма да смее да пусне, че е по-офанзивен .. ама ако така стане, дано Байерн ги острани, ако пък ли не съм за Манчестър .. защото Байерн ги мразя *smile*

sasho_kg
29.03.2010 20:17

Аз мисля че заради добрата си игра напоследък Бербатов ще е титуляр и му го пожелавам *thumb_up*