Бордо на крачка от влизане в елита на Стария континент

21:17
Бордо на крачка от влизане в елита на Стария континент
Отборът на Бордо приема Олимпиакос в мач реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на "Шабан Делма" в сряда от 21:45 часа българско време.

"Жирондинците" успяха да спечелят първата среща в Гърция с минималното 1:0 и така са в доста по-благоприятна позиция преди изиграването на втория мач. Единственото попадение преди две седмици реализира френския защитник на Бордо Микаел Сиани в края на първото полувреме.

Съставът на Лоран Блан направи силно впечатление с представянето си в Шампионска лига през този сезон. Победата в Гърция бе шеста поредна за френския шампион в турнира, но Бордо показа известни слабости във вътрешния шампионат. От три мача насам "жирондинците" нямат постигнат успех, като регистрираха две равенства и една загуба, като въпреки това за момента удържат първото място в Лига 1. Предстоящият двубой с Олимпиакос със сигурност пропуска бранителят Марк Планус, който получи контузия при загубата на тима си от Оксер. Дългосрочно отсъстващ от състава на Бордо е и малийският полузащитник Абду Траоре, като с това се оформят и кадровите проблеми за Лоран Блан. В сряда вечер на вратата на френския тим ще застане Седрик Карасо, а пред него в защитна формация ще действат Матю Чалме, Микаел Сиани, Людовик Сане и Беноа Тремолинас. В полузащитната линия Лоран Блан най-вероятно ще разчита на Алу Диара, Фернандо Менегазо, Ярослав Плашил, Вендел и Йоан Гуркюф, а като чист нападател ще се изявява мароканецът Маруан Шамак.

Проблемите в контузени състезатели в състава на Божидар Бандович изглеждат доста. От групата заради травми отпадат Дуду Каеренсе, Диого, Хесус Датоло и Дидие Доми. Полузащитникът Енцо Мареска обаче се завръща в игра, а напълно възстановен е и голмайсторът на тима Константинос Митроглу. Оскар Гонзалес и Михал Зевлаков също ще са на разположение, но по-вероятно е да започнат от резервната скамейка. Така най-вероятният стартов състава на Олимпиакос срещу Бордо ще бъде: Антонис Никополидис, а пред него Олаф Мелберг, Василис Торосидис, Авраам Пападопулос и Раул Браво. В халфовата линия ще играят Енцо Мареска, Кристиан Ледесма, Заири, ЛуаЛуа. В нападение ще излязат Мат Дарбишър и Митроглу.

Бордо показва завидна форма в Шампионска лига. Голът, който футболистите на Лоран Блан отбелязаха преди две седмици до голяма степен им предопределя участие на 1/4-финалите. Със сигурност обаче Олимпиакос няма да се даде без бой. Прогнозирам минимална победа за домакините на стадион "Шабан Делма" и класиране на Бордо в следващата фаза, където ще участват най-силните осем отбора в европейския футбол през този сезон.

Прогноза: 1
Точен резултат: 2:1

Бордо - Олимпиакос, стадион "Шабан Делма", 21:45 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Debelix
17.03.2010 15:08

Оправете си базата данни, този Кристиан Ледесма съвсем не е играч на Лацио

juve_83
17.03.2010 09:57

Ами вчеа видяхме че тази крачка не е никак малка *smile*
Надявам се днес изненадите да продължат, и Олимпиакос да е 1/4 - финалист *thumb_up*