Реал се изправя пред най-големите си страхове

00:20
Реал се изправя пред най-големите си страхове
Реал Мадрид приема Олимпик Лион в мач реванш от осминафиналната фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на стадион "Сантяго Бернабеу" в сряда от 21:45 часа българско време.

Първата среща между тези два отбора, която се игра на "Стад Жерланд", завърши с успех на френския тим от 1:0. Единственото попадение вкара камерунският полузащитник Жан Макун. Така Олимпик Лион ще гостува на "Бернабеу" с гол аванс, но дали той ще бъде достатъчен за отстраняването на многомилионната "бяла" селекция?. Отпадането на 1/8-финал на Реал Мадрид за шести пореден път ще бъде прието като истинска катастрофа. Създаденият през миналото лято нов "Галактикос" има една единствена цел и тя е спечелването на трофея в Шампионска лига, още повече, че финалът на надпреварата през тази година ще се проведе на техния клубен стадион. Но колкото и силен тим да имаше, "Белия балет" отпадаше от надпреварата през последите пет сезона. Страховете на "бялата" част от Испания са свързани именно с това, тъй като основната цел на Флорентино Перес е спечелването на Шампионска лига. Ако отборът отпадне сега - провалът ще бъде пълен, независимо от развоя за титлата в Примера дивисион.

Самочувствието в състава на Мануел Пелегрини удари максимални стойности след шеметната победа над Севиля, постигната с обрат от 0:2 до 3:2, и последвалото излизане начело в Примера дивисион. Барселона се издъни с равенство при гостуването си на Алмерия и "Балета" зае първото място с равен брой точки с каталунците. За мача в сряда обаче Пелегрини има сериозни проблеми. Нападателят Карим Бензема все още не е преодолял проблема с хернията си и пропуска мача с Лион, както и гостуването на Валядолид в края на седмицата. Ройстън Рики Дренте се бори с  мускулна травма, а Пепе е дългосрочно отсъстващ. В допълнение на това Марсело и Шаби Алонсо са наказани за този двубой. Така пред Икер Касияс най-вероятно ще действа защитното каре Серхио Рамос, Раул Албиол, Езекиел Гарай и Алваро Арбелоа. Пред тях Пелегрини вероятно ще избере да играят Ласана Диара, Гути и Естебан Гранеро, а изцяло с офанзивни функции ще бъдат натоварени Кака, Кристиано Роналдо и Гонзало Игуаин.

Макар и неубедителен в представянето си във френската Лига 1 от началото на сезона, отборът на Лион заема 3-о място в класирането на две точки зад лидерите Бордо и Монпелие, въпреки, че шампионите от миналата година са с два мача по-малко. Съставът на Клод Пюел има причини за оптимизъм на "Сантяго Бернабеу", тъй като през този сезон отбраната на тима върши страхотна работа и Лион много рядко допуска повече от един гол във вратата си. Във френския тим почти липсват кадрови проблеми и Пюел ще може да разчита на най-доброто срещу Реал Мадрид. Защитникът Али Сисоко имаше лек проблем с контузия, но вече е напълно възстановен. Франсоа Клерк и Андерсон Клебер Бералдо не са сигурни за мача. В игра обаче се завръщат Лисандро Лопес, Цезар Делгадо и Жереми Тулалан. Така единайсеторката на Лион би изглеждала по следния начин: на вратата Уго Лорис, а пред него Антони Ривейер, Крис, Жан-Ален Бумсонг и Али Сисоко. В халфовата линия ще действат Жереми Тулалан и Жан Макун, малко пред тях Миралем Пянич, Цезар Делгадо и Сидни Гову, а като чист нападател ще играе Лисандро Лопес.

Несъмнено отборът на Реал Мадрид ще опита да упражни натиск още от самото начало. На "Белия балет" му трябват голове, но също така топката не трябва да де озовава в мрежата зад Икер Касияс, защото така задачата става далеч по-трудна. Предвиждам по-добра игра за Реал, но в крайна сметка равенство в срещата и класиране на Лион за 1/4-финалите.

Прогноза: Х
Точен резултат: 2:2

Реал Мадрид - Олимпик Лион, стадион "Сантяго Бернабеу", 21:45 часа

Главен съдия: Никола Рицоли (Италия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

XFactor
11.03.2010 00:21

Големите разбирачи нещо се поизпокриха *lol* Браво на типстъра, много добра прогноза! *thumb_up*

AntonioSavlakov
10.03.2010 17:21

еи много специалисти тук мани 100% тва 100% онова, *lol* деца кво да ги правиш,а иначе съм сагласен с типстъра X но от мен 1-1,но съм далеч от спецовете и немога да твърдя на 100% *joking*

vladovichev
10.03.2010 12:21

2:2 ???
Според мен типстъра ще е адски изненадан от резултата - няма шанс за хикс в никакъв случай. Мачът е единица, въпросът е точно каква ще е.

Lucas_Podolski
10.03.2010 11:47

хаха тоя типстър е изключителен, като повечето в Уинър - с под 20% успеваемост. То жена ще познае повече мачове от вас бе! Напълно смехотворна прогноза. Пичове един безплатен съвет, махнете прогнозите от сайта и станете обикновен спортен сайт. Ще си спестите подигравките за иначе толкова "успешните" прогнози!!!!

radiigra4
10.03.2010 10:50

мача е равен ама е 0 на 0. Статистиката емного важна

WINNER_BG
10.03.2010 10:41

И на мен ми се иска Лион да направят равен и да продължат но ..... просто не виждам как ще стане ?
Реал ще минат през тях според мен с 2 или повече гола *smile*
много ми харесва да гледам реал тоя сезон
иначе само Барса *wink* *party*

RMFC_1902
10.03.2010 09:47

хах типстър 2:2 ти чуваш ли са бе *lol* .. ще се получи пободен резултата,като Арсенал - Порто или както Рамос каза 3:0 *beer*

ebacha_
10.03.2010 00:34

тоя Васил няма един познат мач тръгнал резултат да познава и то 2:2 *lol* палячо твъда 1 2:0