Ще възтържествува ли справедливостта за Фиорентина срещу Байерн?

17:45
Ще възтържествува ли справедливостта за Фиорентина срещу Байерн?
Във вторник, девети март, Фиорентина посреща Байерн Мюнхен на "Артемио Франки" в осминафинал реванш от Шампионската лига. Преди първия двубой между двата отбора се очакваше, че баварците ще схрускат лесно своите опоненти, но вместо това момчетата на Чезаре Прандели играха много сърцато и загубиха с гол от дузпа плюс попадение от неотсъдена стопроцентова засада. След края на двубоя в Мюнхен, цяла Италия изригна срещу рефера Том Хенинг Йовребро, който не видя, че Мирослав Клозе е на метър зад защитата на "виола", когато вкара с глава победното попадение, с което Байерн спечели с 2:1 на "Алианц Арена". Сега основният въпрос преди предстоящия реванш е ще успее ли ощетената Фиорентина да направи така, че справедливостта да възтържествува и момчетата на Прандели да продължат напред?


Домакините са в много слаба форма в Серия А. Отборът от Флоренция е на десето място в елита на Ботуша, на цели 11 точки от четвъртото място, което дава право за участие в Шампионската лига през следващия сезон. В събота "виола" загуби от Ювентус с 1:2 като домакин. Трябва да се отбележи, че през първото полувреме подопечните на Прандели тотално надиграха Юве, но имаха нещастието да допуснат гол още във втората минута на двубоя. Въпреки че те стигнаха до изравнително попадение до почивката, през второто полувреме "бианконерите" бяха по-добрият отбор на терена и с гол на Гросо взеха мача. Наскоро Фиорентина загуби по идентичен начин и от Милан на "Артемио Франки". Преди почивката виола поведе с гол на Джилардино и можеше да вкара още два - три гола през първата част. След почивката обаче, "росонерите" осъществиха пълен обрат. Това изглежда интересно явление, което със сигурност Луис Ван Гаал е проучил и е готов да използва по най-добрия възможен начин.

Иначе в лагера на домакините от Флоренция няма особени кадрови проблеми, като се изключи, естествено наказанието на Адриан Муту, което е огромен удар за виолетовите. Хуан Варгас обаче, успя да се възстанови от травмата си в глезена и игра седемдесет минути в събота срещу Юве. Масимо Гоби, който получи червен картон в първия мач с Байерн, е аут за реванша и Прандели трябва да търси решение за позицията на левия бек.

Ето и предполагаемия стартов състав на Фиорентина: (4-2-3-1) Фрей, Комото, Кроудруп, Фелипе, Паскуал, Занети, Монтоливо, Варгас, Маркиони, Йоветич, Джилардино

Байерн Мюнхен не успя да победи като гост на Кьолн през уикенда и стигна до равенство 1:1, но като цяло мюнхенци бяха по-добрият и по-искащият победата тим в тази среща. Въпреки че не взеха трите точки, хората на Ван Гаал останаха на първо място в Бундеслигата, като втори вече е Шалке 04. Немският колос страда от травми на футболисти в защита. Мартин Демикелис е със счупена скула, след като бившият баварец Михаел Балак заби коляно в бузата на аржентинеца по време на контролата Германия – Аржентина миналата сряда. Коляното на Диего Контенто пък пострада в събота и той също ще пропусне гостуването на своя тим във Флоренция. Добрата новина е завръщането на Ариен Робен, който имаше грипни симптоми през уикенда и пропусна мача с Кьолн. Холандецът обаче, се е възстановил и ще е на линия за предстоящия двубой.

Ето и предполагаемия стартов състав на Байерн: (4-4-2):
Бут, Лам, Ван Буйтен, Бадщубър, Пранич, Ван Бомел, Швайнщайгер, Рибери, Робен, Мюлер, Гомес

Прогноза: С оглед на показаното от двата тима напоследък, мисля да направя смела прогноза, свързана не само със знака, точния резултат, но и със самото развитие на този осминафинал. Мисля, че преди почивката Фиорентина ще стои по-добре от своите опоненти, момчетата на Прандели ще имат няколко чисти голови възможности и дори в определен момент могат да натикат баварците в собствената им половина. Смятам, че на почивката "виолетовите" ще водят с 1:0. През второто полувреме мисля, че ще се повтори сценарият от последните три дерби мача, които Фиорентина изигра на "Артемио Франки" (говоря за дербита от Серия А). И срещу Рома, и срещу Милан, и в събота срещу Юве, "виолетовите" спукваха гума след почивката и в крайна сметка губеха тези двубои. Така мисля, че ще стане и във вторник. Тази моя прогноза, естествено, е продиктувана и защото категорично считам Байерн за по-класния отбор.

Прогноза: 2
Точен резултат: 1:2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TheVaskobg
10.03.2010 13:42

michael_forever много си нервен нещо.Ай де обясни защо на германците казват 'шваби'(защото точно така ги иронизират) и защо точно ти ще ни даваш урок по география без да имаш(в случая) нужните познания по история.Те и на коренните жители на Америка им викат индианци а по всяка твоя логика трябваше да бъдат американци.Иначе по принцип си прав че самите германци се делят на области но това си е навсякъде по света.И при нас има шопи,македонци ,родопчани,тракийци и много други.Има си исторически факт за да ги наричат с презрителното 'шваби' и от тогава си им е останало.Обидно или не просто и ясно това е.

breezer_fan
09.03.2010 19:07

Ами мен ми се ще фиорентина да продължи, но квото и да си говорим Байерн е по-класния от двата тима и днес ще мачка.1:3 за баварците

Lucas_Podolski
09.03.2010 11:11

Байерн играе най-добре когато ножът опре до кокъла! За сега имаме леко предимство, но като гост се играе малко по-различно - не трябва на всяка цена да атакуваш и да се бориш с 10 защитника. Фиорентина ще търси гола и ще оставя пространства за бързаците Робен и Рибери на контраатака. Успех 0:3

arsenov
08.03.2010 22:57

аз не разбирам 1 за тоя мач що всички казвате Байерн бяха подпряни ами гледаите фактите е пичове страничния рефер подпря Байерн главния подпря фио тва са фактите кво ги мислите и говорите още?

michael_forever
08.03.2010 22:39

Трябва да ги бием с много за да им затворим устите за "онзи" гол.И срещу Юве направихме слаб мач в Мюнхен но когато зависеше класирането видяхте какво стана с тях.А Юве са по класен отбор от 11 в серия А. Затова ми се върти в главата едно повтаряне на резултат 1-4. Между другото гледам тука че затъквате немци и т.н. бъдете на ясно че има разлика между шваби,баварци и т.н. и така се наричат строго определени отбори/области.Много се ядосвам като кажете на немците като цяло шваби.Защото не са. А за коментара на патока мисля че арсенов го постави на мястото му и няма какво друго да се каже.

krakow
08.03.2010 22:19

ФИОРЕНТИНА бие 100& само това ще ви кажa.Toчно сега ще изригнат след загубата от Милан и равенстовото с Юве,сега е тяхното време! *thumb_up*

patoka
08.03.2010 22:06

Стига с това Ако нямаше дузпа ако нямаше червен картон ако нямаше гол от засада... важното е , че ги има и Байерн бяха подпряни от съдията.

shadowblase
08.03.2010 21:49

абе тоя patoka явно е някво 13-годишно лапе дето отворил учебника по история и видял че Хитлер е бил немец. според него Байерн всеки мач са подпирани а бас фащам че е гледал точно едно полувреме на мач на Байерн щото майка му, му се е скарала да си ляга че нямало да може да стане за даскало. Много се чудя обаче ако Байерн не беше вкарал дуспата и го нямаше тоя момент със засадата и мача беше завършил 1-1 0-1. Тогава какво щеше да стане питам аз. Фио се окопаха се едно бяха несред бомбардировка. Дали щяха да напишат статия "Дали справедливостта ще възтържествува за Байерн срещу съдииския Фиорентина". Да бе да щяха да напишат това. Много ми е смешно как сички изведнъж почнаха толкова много да съчувстват и да симпатизират на Виола. Големи лицемети сички в тоя сайт

arsenov
08.03.2010 21:05

TheVaskobg защо да е обидно "жабари" аз примерно обичам жабешки бутчета и някои да ми каже забар няма да ме обиди *smile* както каза така си ги знаят по цял свят и аз се съмнявам да се обиждат (мое мнение)

TheVaskobg
08.03.2010 20:56

Шампионска лига извинете за грешката.Те и охлюви ядат ама в цял свят си ги знаят като 'жабарите'.Да обидно е но пък за немците можеше да кажеш просто 'шваби'.За онази другата дума arsenov ти го обясни ясно и много точно.Не е препоръчително да я употребяваш особено без да се замисляш за разликите.

TheVaskobg
08.03.2010 20:47

golemiq_geshan мисля че си абсолютно прав.Германците са по-стойностният отбор и не би трябвало да имат особени проблеми.Играят изключително добре на вън и мисля че ще постигнат убедителен резултат.patoka изглежда си твърде малак или не разбираш от тази игра за да твърдиш че Байерн Мюнхен не могат да спечелят ЩЛ.Те винаги са били сред фаворитите.Топка е всичко се случва но Байерн си е Байерн така че не говорете глупости.

arsenov
08.03.2010 20:42

(В Европа най-много жаби за консумация се отглеждат в модерни ферми в Италия. У нас преди години жабешки бутчета се предлагаха в ресторанти в Пловдивско. По черноморските ни курорти деликатесът не се предлага по традиция.) ето защо им викат жабари тва не е обида пич не ги сравняваи така

patoka
08.03.2010 20:22

Вие как викате на италианците не беше ли жабари ?

arsenov
08.03.2010 20:09

patoka тва е твоето лично пристрастно мнение бе мен а тва че им викаш "хитлерите" говори само колко си прост! и ти давам веднага пример тук ако си сложиш свастика на дрехата директен затвор от 3 до 5 години а в бг маимуните се разхождат не само със свастики! така че не говори толко глупаво кат не си запознат с нещата!

patoka
08.03.2010 18:47

Хитлерите и да се насерат немогат да спечелят ШЛ така , че все едно дали ще продължат просто Виола заслужават много повече с тези аванти за баварците *thumb_down* Бундеслигата е много далеч от ТОП3 първенства.

arsenov
08.03.2010 18:32

а що не избухнаха кат отмени 100% гол и свири дузпа? утре ще проличи кои заслужава да продължи! Bayern über alles!!! *beer*

golemiq_geshan
08.03.2010 18:23

За каква справедливост става въпрос тук ? Мисля че справедливоста възтържествува първия мач и отбора който заслужаваше да победи го направи !

michael_forever
08.03.2010 18:19

хаха "виолетовите" спукваха гума след почивката *lol* За мача мисля че Байерн заслужава да продължи все пак са по голям отбор и турнира ще спечели от участието,а Фио въпреки че са симпатяги е по добре да отпаднат и да гонят поне Лига Европа щото са зле вмомента *smile*
Мачкай Баварска Машина.
ПП*tongue*оследното гостуване в Италия свърши 1-4.Замислете се да не би да се повтори резултата *party* *beer*

krakow
08.03.2010 18:08

patoka и аз съм съгласен с теб.Мисля че всичко се връща.Ще си им го върнат според мен 1-3 е мача *thumb_up*

Lollipopp
08.03.2010 18:02

победа на "виолетовите" 3:1 резултат *thinking*

zerocgti
08.03.2010 17:57

Куриозен пропуск на автора. Фиорентина излиза със схема 4-2-31, сиреч - 37 играча *joking* Така вече, Фио имат шанс! *beer*

Koleshev
08.03.2010 17:55

Ти да не си сънувал някяв филм ? *lol* Байерн Олеее *thumb_up*

patoka
08.03.2010 17:51

Всичко се връща.Господ ще прати Фиорентина на 1/4 финал .Накрая справедливоста ще въстържествува