Барса се върна на върха след трудна победа (видео)

00:56
Барса се върна на върха след трудна победа (видео)
Барселона се върна на върха в Примера дивисион, след като трудно победи Малага с 2:1 като домакин в среща от 24-я кръг на Примера дивисион.

Каталунците не оставиха съмнение в класата си и в тази среща, но днес късметът не бе изцяло на страната на "блаугранас".

Преди почивката възпитаниците на Гуардиола има пълно превъзходство над своя противник, като в определен момент процентът на владеене за топката в полза на Барса стигна до 77 %. Въпреки това обаче, домакините пропиляха няколко добри възможности и не успяха да поведат след първите четиридесет и пет минути.

През второто полувреме каталунците продължиха да атакуват, търсейки заветното попадение, което да им даде успокоение.

В 52-а минута Лионел Меси, дриблирайки премина през няколко футболисти на гостите и пусна хубав пас към Златан Ибрахимович, който отблизо стреля над гредата.

Все пак в 68-а минута Барса стигна до така важния гол. Педро овладя топката на около 18 метра от вратата и с десния крак отправи прецизен удар, който влетя в мрежата на гостите - 1:0 за Барса.

В последните минути на срещата Меси и Шави Ернандес можеха да удвоят преднитата на своя тим, преди в 81-а минута, напук на всяка логика, гостите да изравнят резултата.

Валдо и Обина комбинираха добре при една контраатака. Първият овладя топката, дриблира между отбраната на домакините и пусна топката покрай Валдес за 1:1.

Изравнителното попадение само раздразни европейския и световен клубен шампион. В 84-а минута Шави пусна перфектен пас за Даниел Алвеш, който пък подаде на Меси, аржентинецът  не сбърка пред празната врата и вкара за 2:1.

С тази си победа каталунците се върнаха на първото място в Примера дивисион, което за кратко бяха отстъпили на Реал Мадрид. Барса води пред вечния си враг с две точки.

Барселона - Малага 2:1


1:0 Педро 68-а мин
1:1 Валдо 81-а мин
2:1 Меси 84-а мин

Видео от мача вижте ТУК!


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shadowblase
28.02.2010 21:25

абе глупак аз не отричам това което си написал. Ама пак знаеш едно и също да плямппаш както сички други хейтъри. Ето това ме ядосва. Както казах вече се изчерпахте. Успокоявайте се със самозалъгванията си. Каквото ще да става, на Бернабеу ще се види за какво става дума. Тогава искам да чуя оправданията и дано поне измислите нещо по-оригинално че повторението е майка на знанието, но баща на затъпяването

boc1
28.02.2010 19:42

@Barca_fen112
@dias
@shadowblase "ясно се вижда че засадата е пасивна"
Малее колко си прозорлив! Ти направо си гений ! Хайде прочети ми мнението пак, защото с 1 прочит трудно ще асимилираш 8-те цели думи. Не виждаш ли, че съм писал пасивна засада, а ти ми викаш същото, колко трябва да си прост *stop* При това и Меси е на една линия с последния защитник, и другия в пасивна засада, на почти всеки друг отбор щеше да се свири засада, но нали знаеш какъв отбор сте .

shadowblase
28.02.2010 14:41

boc1 не се излагай да пишеш такива коментари а ходи да си копаеш градината на село щото явно от футбол не разбираш. Не мога да разбера как секи път педерасите от мадрид изкарват че сме били съдийски отбор. ясно се вижда че засадата е пасивна.ТИ бавноразвиващ ли си или какво. А осве н това гола на Ибрахимвич беше редовен ама няма да рева като мадрисдските курви "СЪДИЯТА ТОВА, СЪДИЯТА ОНОВА ..."и тем подобни. Млъкнете щото се изчерпахте вече не рабирате ли

dias
28.02.2010 13:03

За първи път ли виждаш пасивна засада? Кое му е смешното. ... Има ли засада или не? Съгласно правилата един играч, освен при тъч и ъглов удар, е в засада, ако в момента на подаването на топката се намира с глава, крака или тяло по-близо до противниковата голлиния, отколкото е топката или предпоследният противников играч. Ако играч се намира в така наречената "пасивна" засада, той няма право да овладява топката, да оказва въздействие върху своя противник или да извлича от позицията си предимство, обяснява реномираният футболен съдия Херберт Фандел.

"Някой стреля към вратата. Намиращият се в засада играч се навежда под топката и по този начин пречи на полезрението на вратаря. Поради своята позиция този играч се намесва в играта. "Тогава става дума за активна засада и съдията свири, но само в този случай"

Barca_fen112
28.02.2010 12:56

boc1 ок да бе ест има 5 метрова засада .Смешен си колкото отбора си брат най-добре вземи се скрий в някоя миша дупка добре ще се почустваш *lol*

boc1
28.02.2010 12:15

Barca_uligofren112 мизернико в клипа дето го даваш погледни на 01:11 оня е почти до корнера, съдийски отбор сте и такива ще си останете. Само за задници говориш, явно скоро не са те почесвали в бездънната яма педалче *party*

boc1
28.02.2010 09:35

ХАХА последния гол с 5 метра пасивна засада *lol*

Barcelona1234
28.02.2010 01:14

честита и на тебе.на реал всеки мач по 2 3 дуспи им дават а после на барса ги бутали садиите бе *lol*

Barca_fen112
28.02.2010 01:11

Е това Барса.Днес играха перфектно ,но единственно късметът не позволи да се стигне и до по-изразителна победа.То не бяха греди ,отменени голове и около общо 20 изпуснати гола.На няколко пъти вратаря им направи чудеса от храброст като отрази и едно уникално изпълнение на Хави на няколко пъти пък и изчистиха от гол линията ,ибрата се размина с топкат на празна врата....просто никакъв късмет нямаха ,но играха страхотно и победиха заслужено.Имаше един много спорен момент в средата на първото полувреме когато играч на Малага трябваше да получи абсолютен 100 процентож жълт картон и съответно втори ,но в крайна сметка го получи Пике (после Барса бил съдииския отбор) но както и да е честита победа