Щутгарт накара Барса да потрепери, но не успя да стигне до чудото (видео)

23:36
Щутгарт накара Барса да потрепери, но не успя да стигне до чудото (видео)
Щутгарт и Барселона завършиха 1:1 в първи мач от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Германците напълно надиграха именития си съперник през първото полувреме, откриха резултата и имаха чудесни възможности дори да увеличат преднината си. През втората част обаче Златан Ибрахимович изравни.

Съперниците започнаха предпазливо мача, а топката често сменяше притежателя си. В 5-а минута Лионел Меси влезе опасно в наказателното поле на "швабите", но се забави и не успя да подаде на съотборник. Веднага след това защитник на "каталунците" се намеси решително при добра контра на домакините.

В 13-а минута Какау получи топката в опасна близост до Виктор Валдес, но не успя при опита си за акробатичен шут. Баса в типично свой стил се опитваше да владее продължително топката, но не успяваше да стигне до опасности пред Леман. В 18-а минута Меси напредна опасно, но би в тялото на защитник от границата на наказателното поле.

В средата на първото полувреме Щутгарт започна да поглежда взе по-често към вратата на "каталунците" и на няколко пъти бранители на испанците трябваше да се намесват решително. В 25-а минута след центриране на Молинаро футболист на германците не успя да отбележи от чиста позиция. Веднага след това обаче Какао с глава след чудесно подаване откри резултата в полза на домакините.

В 29-а минута мощният Погребняк нахлу в полето и след опит за центриране поиска игра с ръка на Пике, но съдията си замълча. В 31-а играч на Щутгарт пропусна от няколко метра за втори път да прониже Валдес. Секунди след това и Какао пропусна.

В 40-а минута Барса създаде най-опасната си ситуация. Леман спаси шут на противников играч, но топката продължи пътя си към вратата и срещна гредата. На отсрещната врата пък Погребняк пропусна от чиста позиция.

В началото на второто полувреме Барса натисна и успя да изравни след грешка в защитата на Щутгарт. След меко центриране Пике свали с глава към непокрития Ибрахимович, който стреля, но Леман парира удара му. При добавката обаче шведът не сгреши – 1:1.

След попадението "каталунците" продължиха да владеят повече топката, но Сами Кедира имаше добра възможност да отбележи. В 68-а минута Леман сгреши и Ибрахимович стреля, но Молинаро самопожертвувателно спря на голлинията бомбата изпратена от Златан.

След това Марика можеше отново да изведе "швабите" напред, но пропусна. До края домакините сякаш нямаха сили да се противопоставят на испанците, които владееха повече топката, изглеждаха доволни и на този резултат с оглед развоя на мача.

Ето и съставите на двата отбора:

Щутгарт: Леман, Молинаро, Тасчи, Гебхарт, Делпиер, Какау, Хлеб, Селози, Кедира, Погребняк, Траш

Барселона: Валдес, Пике, Пуйол, Маркес, Максуел, Туре, Бускетс, Шави, Иниеста, Меси, Ибрахимович

Видео от мача вижте ТУК!

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LeonelMessi
24.02.2010 18:15

shadowblase точно така *thumb_up* аз искам само да добавя за всички тея дето мрънкат за дузпа ще има кажа еднп дузпата не означава гол тя е просто дузпа няма гаранция че ще бъде вкарана такаче няма за какво да ми квичите всичко си беше чесно така или инъче дузпа нямаше

shadowblase
24.02.2010 17:00

офф тука стана като Ордена" Защитници на слабите". Първо Байерн съдийски отбор(нищо че виола не минаха центъра)след като СЪДИЯТА сгреши и всички изведнъж почнаха много да съчувстват на Фиорентина(определено много симпатичен отбор като се има предвид че е от Италия)
После Барса били секи мач бутани(нищо че размазват сичко по пътя си(с изключение на Щутгарт,защото ги подцениха ,а и швабите играха много добре))Сичко това дойде от ония мач със Челси.Но много бързо забравихте първия мач на Ноу Камп когато Челси се едно игра хокей и правеше бодичек на всеки втори играч на Барса и им бяха спестени поне два червени картона. А втория мач като се мислеха за толкова добризащо играха с 9 човека в защита и 1 опорен халф,да не говорим че чевения картон за Абидал тогава беше мираж.Имаше 2 дузпи за Челси, ама каква игра показах те за да залужат финала.Май никой не си спомня затова. Айде стига лицемерщни щото почвам да се дразня.

LeonelMessi
24.02.2010 16:00

значи аз не претендирам за дузпа да играча на Щутгарт игра с ръка но се видя ясно че преди това Ибрахимович също игра ако някой не е видял и двете игри значи му тряат очила но и положението на Щутгарт не беше за дузпа беше много близко до нашия играч освен това той се опита да си пребере ръката никва ама никва дузпа тва че Алекси е фен на Байерн и симпатизира на немските отбори като цяло и почна да плямпа там че били ощетени щутгарт пълни глупости ама и да на бяха били ве с 2:1 в Испания ще ги скъсаме сега относно мача на Байерн кво като имало засада съдята не е видял случва се да не би някой да видя играта на Марадона с ръка на финала срещу Англия стават грешки във футбола и съдиите са хора най малко искам да ми коментират фенчета на юнайтед щото за техния смешен тим най много свирят и на всичко отгоре пак ги бехме на финала

Dido1912
24.02.2010 13:25

Barca_fen112, как ще си спомниш за аванти за Барса, след като си им фен? Всеки друг нормален човек вижда какво става, само вие- каталунцте "не виждате" как подпират вашият отбор.

arsenov
24.02.2010 12:40

LeonelMessi за съдииска го написах щото уинър написаха съдииския Байерн кат се направи грешка в тяхна полза за тва! а отностно 6-те купи то както и ти така и цял свят знае че барса 3 от тях не заслужава щото просто трябваше да отпаднат от ШЛ но знаем какво стана така че тва изтъкване е малко нагло!

Jurka5
24.02.2010 12:17

manunited666 е прав!Юнайтед никога не са ги подпирали видно или някакви фрапантни!В ситуация 50 на 50,в която се свири за Юнайтед всички почват да ревът..Никой обаче не споменава примерно какво дузпа дадоха на Помпи с/у Юнайтед или пък на Хъл Сити,а за Юнайтед в първият мач с Арсенал където си беше 50/50.Вчера Барса бяха видно подбутнати както миналата седмица Байерн!Какво трябваше да се случи за да свирят засада на Пике?

Barca_fen112
24.02.2010 12:15

Много е тъпо това ,че напоследък стават страхотни спектакли ,но заради някои грешки на съдиите всичко пропада.Дано скоро това да спре *evil*

manunited666
24.02.2010 11:21

При Юнайтед случая е малко по-сложен.Там не е имало някакво фрапантно подпиране а просто за спорна ситуация 50-50 се започва как са ги подпирали а когато Юнайтед ги режат всички си траят.Точно Ман Ю не ги намесвайте защото те са били и много пъти рязани.А подпиранията вообщо не са били такива каквито ги искарвате.

Barca_fen112
24.02.2010 11:02

iraiv да бе то за 1 година 2 пъти са ги ''подпирали'' и вече много им станало.Вчера нямаше никакво подпиране ,но на вас тъпите за да го разберете трябва да ви се набута слонска патка в ануса *sick* смешно е как не забравяте как преди неколко години некой си ни подпрял ,но много бързо забравяте как примерно Манчестър в период на 2 месеца всеки мач бе много подпиран или как в другите мчове от ШЛ съдиите допускат много по фрапартни грешки ,но тях не ги споменавате *lol*

iraiv
24.02.2010 10:29

много ама много им стана на барса да ги подпират. *thumb_down* а нека да си спомним миналата година сре6ту 4елси *stop*

SchweppesS
24.02.2010 10:13

manunited666 мн си зле,ама МН, по твойта логкика щом Бърнли ви биха и Фулам и Евертон(и то с мн ви биха) да не ги изключваме за титлата а ?

Barca_fen112
24.02.2010 10:01

Dido1912 еми с оглед на играта която показа да заслужаха ,но и Манчестър не заслужаваха да победят-факт.Това е футбола а иначе аз скоро не си спомням да са ни давали аванти ,но както и да е

Dido1912
24.02.2010 09:09

Barca_fen112, май само вие - каталунците не видяхте играта с ръка на Ибра. А иначе Прекалено много станаха подпиранията за този отбор. Навсякъде аванти, братче. А че вчера заслужаваха да паднат - факт.

Barca_fen112
24.02.2010 08:57

manunited666 абе ти как видя тая игра с ръка на Ибрахимовия след като дадоха само 1 повторение на тази ситуация (логично) ,в което се видя само как изчитиха от гол линията с ръка.Само да напомня ,че за такова нещо миналия сезон дадоха червен картон на видич ,а след това и дузпа в полза на Арсенал .Съдята та съдята ....що не казахте и съдииския отбор Порто победи Арсенал или пък за мача с Фиорентина ???Защо не коментирахте тогава след като грешкит тогава бяха фрапартни а ?Не отсъди дузпа в полза на Щутгард ,но не отсъди още по очевидна в полза на Барса така че тихо и си гледайте ваще си отбори а не шампионите *wink*

patoka
24.02.2010 06:20

Яд ни е много ясно.Неможе съдийските гаври да продължават.Срещу Фиорентина може би беше най-голямата досега ама и на вас мнго ви помага съдията.

LeonelMessi
24.02.2010 02:03

Какъв съдийски отбор е ядд ли ви е *lol* заради 1 грашка и с нея и без нея но се случва в много мачове съдиите бъркат не само на Барселона нека да приемем че ни бяха били с 2:1 в Испания пак ги мачкаме казвате 'Великата Барса' в кавички да ама тази Барса спечели 6 титли в 1 сезон нещо което никой друг не е правил аз имам 1 девиз за футбола победителите печелят загубеняците се оправдават със съдиите. То това е най лесното да кажеш съдията заради него сте шампиони то по тая логика аз ще кажа на онея от Балетния клуб са им подарили всички титли *wink* такаче оправдания неща фактите са факти Барса не игра добре днес но е най силния отбор в последните 15 месеца а вия смешни балерини си ближете раните от загубата от Лион за всички др помияри гледайте си жалките отбори а не нашия отбор *beer*

Dido1912
24.02.2010 00:54

"Щутгарт накара Барса да потрепери, но не успя да стигне до чудото" - Е, то срещу съдията играе ли се? Какво трябва да се направи, че да се даде дузпа срещу Барса? Кръв ли трябва да има, убити ли?

Dido1912
24.02.2010 00:48

МАФИЯЯ! Дайте дузпа, спасете Барса! НЕ ДАВАЙТЕ ДУЗПА, ПАК СПАСЯВАЙТЕ БАРСА. Докога със съдийска помощ, докогаааа ? *angry*

arsenov
24.02.2010 00:45

ае малоумните уинер що не написахте съдииската барса направи Х???

manunited666
24.02.2010 00:41

А я си представи се случи съща като един от многото мачове на Юнайтед и Ливърпул в който Юнайтед са побеждавали на Анфийл , например ... 0-1 , 1-2 , 1-3 , 0-2.

LFC_Princess
24.02.2010 00:38

manunited666 ти пък си представи че се случи сущото като мача ви с нас и паднете 1:4 *lol* кво ми разправяш за представи очевидно ти е голяма фантазията сравнява мач от групова фаза с директен сблъсак ако още не си разбрал мечтател щутгарт отпадат това е

Commentator2
24.02.2010 00:33

Няколко корекции на имената на футболисти от Щутгарт - Таски, Челоци и Треш - не е голяма работа, но ако държите на качеството, може да ги промените за напред *smile*)

manunited666
24.02.2010 00:29

Разликата в размерите е по 3,5 метра от двете страни значи 7 но на дължина са същите.Дузпа имаше за Щутгард а при ситуацията на Молинаро , преди това трябваше да има фал на Ибрахимович за игра с ръка.

dias
24.02.2010 00:28

пс. спирането с ръка на играча на Щутгарт. Пике наистина игра с ръка, но ми се стори доста близо и нямаше как да я махне (мое мнение)

dias
24.02.2010 00:27

Наистина стадиона е по-малък и помага за сгъстена защита. В Барселона мача ще е доста по-различен. Пак няма да им се минава центъра *smile* Иначе много добро 1во полувреме за Щутгарт *thumb_up* Нищо не казвате за спирането с ръка... има ли няма ли ?

Barca_fen112
24.02.2010 00:24

manunited666 Еми не са това всеки го казва.Според мен обаче освен ако отново не играем така кошмарно както първото полувреме днес ще има разгром.Но това само времето ще покаже *wink*

manunited666
24.02.2010 00:22

Сякаш общувам с най-умната немска овчарка.Нали вие казвате , че Барса ще разгромява.Та идеята е , че не трябва да сте толкова уверени.Щом Рубин ги би може и Щутгард да ги бие а както се видя днес , вообще не са за подценяване.

Barca_fen112
24.02.2010 00:19

manunited666 ти кат си толкоа интилИгентен кво праиш тука бе ??? Във футбола невъзможни неща няма.Както те могат да направят една атака и да вкарат така и барса може да вкара от центъра ,а 1 минута по късно Валдес да вкара от врата на врата нали???

manunited666
24.02.2010 00:15

Човек с IQ на риба ми казва , че съм тъпо парче , какво доживяхме.Но в БГ е така , простите са на почир пред по-разумните , както и да е... същото нещо е като с Рубим.Барса налита напред и целия мач греди , пропуски а Шутгард вкара с 1 атака и край.Примерно!

Barca_fen112
24.02.2010 00:12

manunited666 ма ти верно си тъпо парче.Мачовете от груповата фаза нямат нищо общо с тези от директните елиинации особено сега когато видяха ,че Щутгард са много опасен съперник.Днес много им помогна това ,че стадионът е доста малък и това им позволи да успеят да играят добре сгъзтено в отбрана.Да вярно е ,че първото полувреме ги сцепиха ,но те пропуснаха шансовете си а на реванва и Даниел Алвеш ще е въстановен (който много липсв днес) така ,че си мисля резултат от сорта 3-0

manunited666
24.02.2010 00:08

Добре бе я си представи се случи като с Рубин Казан ? Изхабили си били силите , даже били късметлий , че Барса не ги били.И това ли е оправданието , че Барса решили мача да е Х ? А не отдавате заслуженото на Щутгард , които първото ги разцепиха.Или първото Барса са били решили да е така ?

Barca_fen112
24.02.2010 00:05

По ''грамотни'' коментари не бях виждал *joking* Това е футбола ако всичко се предвиждаше това нямаше да е най-великата игра ,но има време ще го разберете.Получи се много добър мач и 1-1 доста изгоден .Барса имаха много големи проблеми по крилата ,които днес бяха много бавни а точно там германците натискаха много и това им беше големия коз.Те обаче напраиха грешката да изхабят всичките си сили за полувреме игра и са късметлии ,че каталунците след изравнителнич гол решиха да запазят резултата такъв.Сега на Камп Ноу поне според мен ни очаква погромна победа.А положението е подобно на това с Лион миналия сезон.А съдиите като цяло се прадставят слабо до момента и днес и миналата седмица... но такава е играта *wink*

manunited666
24.02.2010 00:03

biznesmen замълчи бе ! Стига с тия Милан.Съдията в мача с Юнайтед си свири чудесно а вие го хулите за това , че рефера не се върза на симулацията на Роналдиньо.Юнайтед си разби Милан второто полувреме и си зема мача.Иначе до този мач.Щутгард направо шашнаха.Първото полувреме направо ги разбиха а второто сравнително равностойни.

LFC_Princess
23.02.2010 23:59

тая пак ходи си играеш с куклите балерино 2 дузпи имало хахах къде ги видя 2 ма овца и при гола нямаше никва засада пък и да бяха били Щутгарт с 2:1 кво пак щяха да отпаднат след това а великатта Барса дето викаш са много по добре от вас кои бяхте вие тея дето падат от лион а да тея които на Анфилд ги бием с 4:0 *lol*

shadowblase
23.02.2010 23:40

ха а това е най-тъпото оправдание. Се едно слушам 8 годишно келешче "съдийски отбор".Щели да водят с 2-3 на 0, ех спокойно бе момче това да не ти е селски отбор

nom3rcy
23.02.2010 23:39

Зле или не зле ... със сигурност са по-добри от вас!
Един познат съдия ми казваше:
Зрителите виждат ситуацията по един начин, феновете от трибуните по друг, а главният съдия по съвсем друг начин!

uoHu
23.02.2010 23:38

Ако не беше съдията *thumb_down* за който просто нямам думи мача щеше да е 2 или 3 на 0 но Барселона ... няма какво да кажа друго доказа че е съдииски отбор и това е *angry* *angry* смешници бе смешници

shadowblase
23.02.2010 23:37

наистина съдиите са много зле тази година. не смятам че имат някакви пристрастия и предпочитания, но в някои по-спорни моменти сякаш се спичат и нищо не правят. Не знам какви са тия измислени съдии ама са мн зле

ShefkaTa
23.02.2010 23:18

УЕФА като ги гледам как са се трогнали не е истина,да ги линчува някой малко им е

biznesmen
23.02.2010 23:11

Съдията на КАЛЕ.ЧИСТА дузпа за Щутгарт .Кьорав ли е къв е него знам ама тея педали от УЕФА да наемат по-добри съдии а не някакви аматьори

ShefkaTa
23.02.2010 23:02

biznesmen ай стига с тея Милан, МИлан, та МИлан, да си вкарали бе... кво ги ощетил толкова фатално пък тях съдията? КОлкото до тоя мач да съдията е без вс коментар

biznesmen
23.02.2010 22:57

хахахха гаврата продължава.Все едно гледам същия мач Милан-фалиралите хаха Барса направи 1 атака и вкара а Щутгард имаха дузпа и много по-добра игра.ШЛ Е БОЗАААА дано догодина я оправят иначе много зле отива работата

biznesmen
23.02.2010 22:50

Поредната съдийска гавра в ШЛ.Срещу Милан,Фиорентина сега и срещу Щутрагр съдиите вадят секирите.Няма такива аматьори.Тази година ШЛ е пълна боза

nom3rcy
23.02.2010 22:46

Какво говорите преди да е свръшил мача бе ? Има още 45 минути, когато минат те тогава коментирайте колкото искате

hustler11
23.02.2010 22:44

Very_Drunk написа:

Нз за мача ама Пуьол кърти на снимката е тва ся с е жив педерас
вярно човекк снимката къртии хаахахха *lol* а за мача страхоооотен няяям думи порсто отдавна не сум гледал толкова добър футбол, става ми мъчно за Liverpool че не са в ШЛ като гледам този красив футбол.

Unbeatable_fen
23.02.2010 22:38

ХАХАХА КАДЕ СА КАТАЛУНЧЕТАТА ТОВА ОТБОРЧЕ НЕМОЖЕ ДА МИНЕ ЦЕНТАРА *lol* *lol*

Gheorghe_Hagi
23.02.2010 22:35

Мале майчице миииилаааа тея Щутгард РАЗЗЗПЛАКАХААА ИМ МАЙКАТА НА БАРСААА... 1 не надена дуспа и още 2 чисти положения за немците, резултата трябваше да е 3 на 0 и само 1 блед удар на Меси пръдливо докосна гредата... еееебаси от днеска съм фен на Щутгард бахти футбола праят

litexcho_1
23.02.2010 22:28

Тез Щутгарт направо Ги Разбиха *smile* *lol* *party* *thumb_up*

Ginekologa
23.02.2010 22:15

1-0 и чиста дузпа за Щутгарт съдията пак за барса свили

peshotar
23.02.2010 21:43

Съгласявам се с теб *lol* *cigarette* *joking* *smile*

Very_Drunk
23.02.2010 21:25

Нз за мача ама Пуьол кърти на снимката *lol* *lol* е тва ся с е жив педерас *joking* *beer*

TigerJK
23.02.2010 20:53

то и победа ще изпълни, ама откъм задния вход *lol*

CoHuK
23.02.2010 20:52

мога да каже точен резултат според мен 1:4 а дали ще стане е друг въпрос *lol*

maistorinho
23.02.2010 20:44

Много ще ме изпълни една загуба на Барса сега... *lol*