Олимпиакос и Бордо в равностойна битка

18:38
Олимпиакос и Бордо в равностойна битка
Отборът на Олимпиакос приема френския Бордо в първи мач от осминафиналната фаза на Шампионска лига. Двубоят ще се играе на стадион "Гиоргос Карайскакис" от 21:45 часа българско време във вторник.

Гръцкият шампион завърши втори в груповата фаза на най-престижния клубен турнир през този сезон, в компанията на Арсенал Стандарт Лиеж и АЗ Алкмаар. Преди около месец в клуба бе извършена треньорска смяна. Бразилската футболна легенда Зико бе уволнен, заради слабите резултата на тима във вътрешното първенство, а мястото му зае бившия играч на "червено-белите" Божидар Бандович. В момента отборът е на второ място в шампионата на две точки зад лидера Панатинайкос.

Бордо пък безспорно може да се определи като сензацията на груповата фаза, след като завърши на първо място в група с отборите на Байерн Мюнхен и Ювентус. "Жирондинците" спечелиха 16 от 18 възможни точки и допуснаха само един гол в шестте си мача. След като през миналия сезон съставът на Лоран Блан стана шампион на Франция, сега е напът да повтори подвига си, като е водач в класирането на Лига 1.

Единственият отсъстващ поради контузия в състава на Олимпиакос е бразилският нападател Диого. Всички други състезатели от гръцкия тим ще бъдат на разположение на треньора Божидар Бандович.

Вероятен стартов състав на Олимпиакос:

Никополидис; Галициос, Зевлаков, Мелберг, Раул Браво; Галети, Дуду, Мареска, Леонардо, Оскар, Митроглу

Френският тим също няма особени кадрови проблеми, като единствено в Гърция няма да играе полузащитникът Алу Диара. Лоран Блан ще може да разчита на силното си нападение, което е изградено от карето  Вендел, Йоан Гуркюф, Йоан Гуфран и Маруан Шамак.

Вероятен стартов състав на Бордо:


Карасо; Чалме, Сиани, Планус, Тремолинас; Фернандо, Плашил, Гуркюф, Гуфран, Вендел, Шамак

И двата отбора показаха в групите си, че не случайно участват в Шампионска лига. Несъмнено битката в Гърция ще бъде доста сериозна, като факторът домакинство ще помага на Олимпиакос. Бордо обаче се намира в чудесна форма, а нападението на тима е повече от добро. Вероятно и двата отбора ще отбележат гол. Прогноза: Х.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

juve_83
23.02.2010 16:57

Същински ад очаква днес Бордо на стадион Георгиус Карайскакис в Пирея *devil*
Тези които прогнозират победа на французите, явно си нямат и представа какво може гръцката публика *thinking*
УСПЕХ НА ОЛИМПИАКОС *thumb_up*

marian4y
22.02.2010 23:23

Чамак ще ги прай да си говорят сами *wink*

Fabregas_boy
22.02.2010 20:10

Аз залагам на 2-ка,Олимпията играят предпазливо,а и основния им нападател Диого го няма. *wink*

cikata1
22.02.2010 19:24

аз съм на същото мнение прогноза Х но може и 1-ца да излезе *thumb_up*