Ще счупи ли Реал каръка си срещу Лион?

18:39
Ще счупи ли Реал каръка си срещу Лион?
Във вторник от 21:45 часа на "Стад Жерлан" Лион приема Реал Мадрид в първи осминафинален мач от Шампионската лига. Френският тим има много добри спомени от предишните си две домакинства срещу този съперник в мачове от същия турнир. През сезон 2005-2006 "хлапета" бият Реал на свой терен с 3:0 благодарение на голове на Карю, Вилтор и Жуниньо. През следващия сезон Лион пък печели срещата на "Стад Жерлан" с 2:0, като тогава бележат Фред и Тиаго. Предишните мачове между двата тима са от груповата фаза на турнира. Тогава Лион доминираше във Франция, а Реал все още се луташе след края на първия "Галактически" отбор. В днешни дни "хлапетата" отстъпиха челото в Лига 1 на Бордо, а от другата страна, "белия балет" направи "Галактикос 2" през лятото и сега момчетата на Мануел Пелегрини се надяват на всичко, за да стигнат до финала на Шампионската лига, който през този сезон ще се играе на "Сантяго Бернабеу".


Въпреки че през лятото ръководството на Лион инвестира значителна сума в закупуването на нови играчи, отборът не успява да се пребори с конкуренцията във Франция и в момента "хлапетата" са на четвърто място в местното първенство на осем точки зад лидера Бордо. В последните си три двубоя от Лига 1 момчетата на Клод Пюел записаха две победи и едно равенство, но тази серия бе предшествана от две поредни поражения.

В лагера на французите са оптимистично настроени преди този двубой:

" Реал Мадрид е добър жребий за нас. Те са отбор, който залага всичко на атаката си и си личи, че все още новите не са се нагодили един към друг. Помислете си само какво би било да се паднем с Барселона или Челси, например, и ще разберете защо смятам белия балет за позитивен жребий" , коментира капитанът на Лион Крис.

Със сигурност триото Матьо Бодмер, Франсоа Клерк и Андерсон Клебер Бералдо са аут за домакините. Тези играчи все лекуват контузии и не са в състояние да се изправят срещу мадридчани. Десният бек Антони Ривейер страда от грипен вирус и е под въпрос за двубоя.

Ето и предполагаемия стартов състав на Лион:

Лорис, Ревелие, Крис, Бумсонг, Сисоко, Шелстрьом, Тулалан, Гуву, Пянич, Делгадо, Лисандро


Този уикенд беше щастлив за Реал Мадрид, след като "Кралския клуб" победи слабака Херес като гост, а Барселона загуби на Атлетико Мадрид и по този начин "белия балет" се приближи само на две точки от лидера в Примера дивисион.

Новият стар президент на тима Флорентино Перес опита да изгради "Галактикос номер 2" през това лято и до момента като че ли ексцентричният бизнесмен успява. Реал играе атрактивен футбол, печели мачовете си и единствената сериозна издънка до момента беше отпадането от турнира за Купата на Краля срещу слабака Алкоркон.

За радост на феновете на тима, най-скъпият футболист в света Кристиано Роналдо във всеки мач с бялата фланелка доказва защо за него бяха платени 94 милиона евро. Португалецът не вкарва голове, само когато е контузен или наказан, а покрай него в добра форма навлезе и аржентинският нападател Гонзало Игуаин. И двамата ще могат да се изправят срещу Лион в първия осминафинал между двата тима.

Минималната цел за Реал е достигането до финала в този турнир, така че отпадане в тази фаза на турнира ще бъде прието като резил от привържениците на тима. Като се има в предвид, че в последните години мадридчани неизменно отпадат на осминафиналите в Шампионската лига, можем спокойно да кажем, че възпитаниците на Пелегрини са длъжни да отстранят Лион.

Карим Бензема страдаше от травма преди гостуването на Реал на Херес, но сега бившият нападател на Лион вече е възстановен и ще може да играе срещу родния си тим. Очаква се обаче, Бензема да бъде оставен на пейката за сметка на убийственото трио Роналдо – Кака – Игуаин.

Иначе контузени в лагера на белия балет са Йержи Дудек, Кристоф Метцелдер, Пепе, Гути и Рафаел Ван Дер Ваарт.


Ето и предполагаемия стартов състав на Реал Мадрид:

Касияс, Рамос, Арбелоа, Гарай, Раул Албиол, Гранеро, Ласана Диара, Шаби Алонсо, Кака, Кристиано Роналдо, Игуаин


Следвайки клишето, че традициите са затова, за да се нарушават, според мен Реал Мадрид ще победи Лион още в първия двубой и ще направи реванша протоколен. Основният ми довод за тази прогноза е присъствието на Кристиано Роналдо в състава на Пелегрини и фактът, че португалецът е в добра форма. Както е известно, през миналата кампания Рон буквално сам изведе Манчестър Юнайтед до финала, където обаче, той бе победен от Барселона. Сега, като се има в предвид, че Реал вече има стабилна защита и класни дефанзивни халфове в лицето на Алонсо и Лас Диара, шансовете на домакините да изненадат испанските си опоненти изглеждат малки. Лион вече не е машината за победи, която мачкаше всичко в Лига 1 и в момента самочувствието на "хлапетата" не е същото, каквото беше в мачовете с Реал преди три години. Очаквам в двубоя да бъдат вкарани над 2.5 гола, тъй като и в двата състава има страхотни реализатори, а и като цяло във философията на Лион и Реал основната ценност е атрактивната и нападателна игра.

Прогноза: 2
Точен резултат: 1:3

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Lollipopp
16.02.2010 20:47

каръка ще продължи , Реал няма да се класира на 1/4финал *thinking*

grafa888
16.02.2010 19:55

Така отбор не се прави!Искрено се надявам Лион да отстрани Реал!!! *wink*

Raul_7_7
16.02.2010 17:54

Определено тази вечер ще победим може да е с малка разлика но ще победиме САМО РЕАЛ МАДРИД *wink* *stop*

overlord
16.02.2010 14:07

Мразя роналдо и реал, но немога да отрека че роналдо си е най-добрия и тои изведе ман до финал миналата година *stop*

danman
15.02.2010 21:08

Аз знам,че Кристиано ще счупи каръка.Два гола от него.Помнете ми думата *thumb_up*

footskater_sam
15.02.2010 20:17

silencer011 аз съм фен на арсенал ма все пак мога да ти кажа че на финала роналдо имаше най-висока оценка за манчестър и наистиа игра най-добре може и да е педал ма не можеш да кажеш на черното бяло че си е доста добър...

silencer011
15.02.2010 19:56

Имам само един въпрос към автора "Коя шампионска лига си гледал ти че Роналдо сам е довел Мю на финал където той се осра толкова здраво че дори и счупения според медиите на острова бербатов игра по добре от него"

pecaka_botev
15.02.2010 19:12

Аз съм фен на Реал М , обаче всеки който си мисли че Лион са лесен жребии греши много жестоко.Няма занчение че във Франция са 4 ти, ОЛ са отбор който може да бие всеки. Очаквам много интересен резултатен и здрав мач и все пак като фен на Реал дано да победим но и X няма да е голяма трагедия.