Двама наши вратари в топ 10 на дупките в Европа

09:26
Двама наши вратари в топ 10 на дупките в Европа
Локомотив Мездра и Локомотив Пловдив дадоха играчи за топ 10 на европейска класация. Няма обаче с какво да се хвалят, защото техните вратари се наредиха сред най-слабите на континента. Изследването е на сайта IMScoun ting.com, който е собственост на най-големия футболен агент в света Пини Захави.

Йордан Линков от Локомотив Мездра дори се намести в топ 5. Той по-често бе резерва, но все пак пази в 4 мача (360 минути). В тях Линков допусна 13 гола - по един на всеки 27,7 мин., което го нареди на четвърто място в Европа.

Две места след него е Стоян Ставрев от Локомотив Пловдив, който слагаше ръкавиците само когато Кирил Акалски бе контузен или наказан. Ставрев пусна колкото и Линков - 13 гола, но бе на терена 16 минути повече. Това вдигна коефициента му и го нареди пред вратарите на австрийски ЛАСК, немските Фрайбург и Нюрнберг и испанския Атлетико Мадрид.

Най-слаб в Европа пък е представителят на най-силната вратарска школа - италианската. Матео Грити обаче има нещастието да пази на предпоследния в швейцарското първенство Белинзона. Той пуска голове на всеки 21,6 мин. На втори и трето място при дупките на вратата са Цлил Хатук от Апоел Петах Тиква и Ибрахим Коне от Болон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Mallorca
25.01.2010 13:46

теэи са най добрите Бьлгарски вратари трябва Стойлов да ги направи национали *lol*

torres_229
25.01.2010 11:49

ХАхахахахаа *lol* Браво , български лъвове ! В топ 10 сме ! *angry*